Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
No i przyszło do mnie zlecenie tak ,że wampir pójdzie na razie w kąt, odpocznę sobie od dziadowstwa a tym czasem niebawem powinienem zacząć wrzucać zdjęcia daemon prince'a
Ktoś ma może pomysł jak zrobić ciekawiej te plecki?
Widzę że dostałeś fajną krówkę do malowania . Spory ten Demon Prince więc masz pole do popisu. Schemat kolorystyczny masz zapewne narzucony w zamówieniu tak ??
Jeśli chodzi o rady to powiem ci że jak na razie bardzo fajnie się zapowiada i postawił bym na takie przejścia pomiędzy kolorami jakie zrobiłeś na tym kolcu wychodzącym ze zbroi. Tak więc więcej elementów jak by wychodzących i wymutowanych ze zbroi. Można by było tak np zrobić te rurki wychodzące z czerwonych mięsni itd. Starał bym się też uwydatnić fakturę zbroi aby była bardziej urozmaicona (chociaż widzę że chyba tak robisz ).
No ja za duzo nie powiem, nie lubie malowac chaosu i tez tego nie robie Na razie zaczyna sie fajnie, kregoslup wyglada dobrze. Fajny powod z przejsciem od czarnego do brazu, a nie jakby mozna pomyslec do szarego. Te takie klapy na jego tylku sa cieniowane czy to odbicie swiatla?
Hehe, to na tyłku cieniowane, właśnie malowałem w ten sposób z założeniem żeby wyglądało jak dość mocne odbicie światła choć mam uczucie ,że wygląda zbyt szaro... co do schematu kolorystycznego to owszem, ma być w kolorach czarnego legionu, ale jakbym poeksperymentował na plecach z kolorami to chyba by się klient nie obraził
Wlasnie troche mnie zmylilo to, ze na jednym zdjeciu jest jasniejsze a na drugim ciemniejsze, i zaczalem sie zastanawiac jaka w tym twoja zasluga a jaka slonca i aparatu jak chcesz experymentowac to moze w strone jakiegos fioletu i koloru ludzkiej skory? fajnie by to sie zgralo z czerwonym
Ciśniemy ten sam temat widzę
Na razie jest fajnie, czekam na więcej.
Nie wiem czy lubisz tego typu malarskie wyzwania, życzę wytrwałości
Takie byki bardzo szybko się nudzą przynajmniej mi.
Od tej strony jakoś nie wiele widać... póki co mógłby to być równie dobrze tabletop jak i zaczęta praca konkursowa....
Pewnie więcej będzie się działo z przodu
Wiesz, nie będę wrzucał więcej wipów do póki nie pomaluję tyle żeby dało się coś powiedzieć na jego temat, a teraz to tak tylko w kwestii pleców pisałem ;P tak więc tutaj na razie nie wiele widać
A tak w ogóle to poleci mi ktoś jak cieniować złote metaliki? Klasycznie glaze czarnym czy coś jeszcze można by dać?