[PL] GD 2011 :)
Re: [PL] GD 2011 :)
mieli na scenie krasnala i to wcale nie takiego jak w Hobbicie ^^
bo to Robert Baratheon z GoT ;Pmahon wrote:mieli na scenie krasnala i to wcale nie takiego jak w Hobbicie ^^
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Powiem tylko tyle ,że konkurencja była ciężka a modelu do fantasy nie zdążyłem wykończyć tak jak chciałem, a szkoda bo coś czuję ,że gdybym miał kilka godzin więcej czasu i zrobił mu złoty przeplataniec na płaszczu + kilka innych, planowanych freechandów to mogła by być statuetka gdyż sędziowie zabrali go do robienia zdjęć i najwyraźniej rozważali czy nie nagrodzić mojej pracy
Ale jak rzekłem konkurencja była bardzo silna więc się nie udało, a w lotrze to już w ogóle ludzie mieli ciekawsze prace, za rok wystawię jakiś większy model, ten mój gimli zupełnie zniknął w tłumie innych prac 
A w ogóle impreza była bardzo fajna, zobaczyliśmy mnóstwo inspirujących prac, Matt przedstawił nas wszystkim i przywieźliśmy do Polski zapas waniliowej Coli więc wyjazd uważam za niezwykle udany
A w ogóle impreza była bardzo fajna, zobaczyliśmy mnóstwo inspirujących prac, Matt przedstawił nas wszystkim i przywieźliśmy do Polski zapas waniliowej Coli więc wyjazd uważam za niezwykle udany
Gratulacje chłopaki przede wszystkim że udało wam się dojechać i powalczyć 
prace naprawdę na dobrym poziomie !
prace naprawdę na dobrym poziomie !
No, ogólnie chłopaki pokazali pazur i za to brawa
Flameon, ja nie wiem, co z tymi Twoim Gimlim jest nie tak, ale mnie tam szczena opadła... Dla mnie te mikrusy z WP nie nadają się do malowania, a Ty tam tyle bajerów wcisnąłeś.
Zabójca od DE też mi się technicznie podoba, ale kolory już niekoniecznie tak bym złożył
Flameon, ja nie wiem, co z tymi Twoim Gimlim jest nie tak, ale mnie tam szczena opadła... Dla mnie te mikrusy z WP nie nadają się do malowania, a Ty tam tyle bajerów wcisnąłeś.
Zabójca od DE też mi się technicznie podoba, ale kolory już niekoniecznie tak bym złożył
Ja tez myslalem ze to wygra na luzie cos, ale widzisz jaka w Lotrze była konkurencja w tym roku ze taka praca jak ta nie zajeła miejsca.Slawol wrote:
Mój Gimli jako jedyny model w kategorii nie miał drewnianego podestu
może sędziowie poczuli się tym faktem obrażeni
a tak btw ja osobiście uważam ,że on mi się zlewał z tą podstawką po prostu, niestety jak się go ogląda na żywo to ja się gubię w kompozycji, a Picster nie miał też na tyle dużo czasu i dobrych warunków aby przyjrzeć się wystarczająco dobrze każdemu modelowi z osobna, inne prace były łatwiejsze w odbiorze, a zwycięski model był absolutną nowością na tego typu konkursie więc wywołał niemałe zdumienie
sam nie pamiętałem o istnieniu tego typu modeli 
Ps. Co do detali to pragnę się pochwalić ,że te srebrne łuski zbroi na ramionach to freechand, namalowanie ich zajęło mi sporo czasu bo normalnie ma tam wyrzeźbione fałdy szaty, której notabene w filmie wcale nie miał więc musiałem to zmienić
Ps. Co do detali to pragnę się pochwalić ,że te srebrne łuski zbroi na ramionach to freechand, namalowanie ich zajęło mi sporo czasu bo normalnie ma tam wyrzeźbione fałdy szaty, której notabene w filmie wcale nie miał więc musiałem to zmienić
no i takie też było moje zdanie wyrażone w wątku Flameona...Slawol wrote:Zabójca od DE też mi się technicznie podoba, ale kolory już niekoniecznie tak bym złożył
https://www.coolminiornot.com/284981 złoto LOTRa, w realu wygląda o niebo lepiej 
Ktoś jedzie na GD UK? Wybaczcie jeśli już była tu o tym mowa, ale nie chciało mi się przeglądać tylu stron tematu...