[PL] GD 2011 :)

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: [PL] GD 2011 :)

Post by mahon »

mieli na scenie krasnala i to wcale nie takiego jak w Hobbicie ^^
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

mahon wrote:mieli na scenie krasnala i to wcale nie takiego jak w Hobbicie ^^
bo to Robert Baratheon z GoT ;P
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Flameon

Post by Flameon »

Powiem tylko tyle ,że konkurencja była ciężka a modelu do fantasy nie zdążyłem wykończyć tak jak chciałem, a szkoda bo coś czuję ,że gdybym miał kilka godzin więcej czasu i zrobił mu złoty przeplataniec na płaszczu + kilka innych, planowanych freechandów to mogła by być statuetka gdyż sędziowie zabrali go do robienia zdjęć i najwyraźniej rozważali czy nie nagrodzić mojej pracy :P Ale jak rzekłem konkurencja była bardzo silna więc się nie udało, a w lotrze to już w ogóle ludzie mieli ciekawsze prace, za rok wystawię jakiś większy model, ten mój gimli zupełnie zniknął w tłumie innych prac :P
A w ogóle impreza była bardzo fajna, zobaczyliśmy mnóstwo inspirujących prac, Matt przedstawił nas wszystkim i przywieźliśmy do Polski zapas waniliowej Coli więc wyjazd uważam za niezwykle udany :D
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Gratulacje chłopaki przede wszystkim że udało wam się dojechać i powalczyć :clap:
prace naprawdę na dobrym poziomie !
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, ogólnie chłopaki pokazali pazur i za to brawa ;)

Flameon, ja nie wiem, co z tymi Twoim Gimlim jest nie tak, ale mnie tam szczena opadła... Dla mnie te mikrusy z WP nie nadają się do malowania, a Ty tam tyle bajerów wcisnąłeś.

Zabójca od DE też mi się technicznie podoba, ale kolory już niekoniecznie tak bym złożył :P
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Slawol wrote:
Flameon, ja nie wiem, co z tymi Twoim Gimlim jest nie tak, ale mnie tam szczena opadła... Dla mnie te mikrusy z WP nie nadają się do malowania, a Ty tam tyle bajerów wcisnąłeś.
:P
Ja tez myslalem ze to wygra na luzie cos, ale widzisz jaka w Lotrze była konkurencja w tym roku ze taka praca jak ta nie zajeła miejsca.
Flameon

Post by Flameon »

Mój Gimli jako jedyny model w kategorii nie miał drewnianego podestu :roll: może sędziowie poczuli się tym faktem obrażeni :lol: a tak btw ja osobiście uważam ,że on mi się zlewał z tą podstawką po prostu, niestety jak się go ogląda na żywo to ja się gubię w kompozycji, a Picster nie miał też na tyle dużo czasu i dobrych warunków aby przyjrzeć się wystarczająco dobrze każdemu modelowi z osobna, inne prace były łatwiejsze w odbiorze, a zwycięski model był absolutną nowością na tego typu konkursie więc wywołał niemałe zdumienie :D sam nie pamiętałem o istnieniu tego typu modeli ;)

Ps. Co do detali to pragnę się pochwalić ,że te srebrne łuski zbroi na ramionach to freechand, namalowanie ich zajęło mi sporo czasu bo normalnie ma tam wyrzeźbione fałdy szaty, której notabene w filmie wcale nie miał więc musiałem to zmienić ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Slawol wrote:Zabójca od DE też mi się technicznie podoba, ale kolory już niekoniecznie tak bym złożył :P
no i takie też było moje zdanie wyrażone w wątku Flameona...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

https://www.coolminiornot.com/284981 złoto LOTRa, w realu wygląda o niebo lepiej :)
loler

Post by loler »

Ktoś jedzie na GD UK? Wybaczcie jeśli już była tu o tym mowa, ale nie chciało mi się przeglądać tylu stron tematu...
Image
Post Reply