[PL] Nameless w 2010

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

14/2010 - Dragon Hunter

Post by Nameless »

oj, juz dobra, mnie tez sie te wlochy nie podobaja :( dodam tylko ze ich rzezba jakos dla mnie nieszczegolna, szczegolnie tam na dole. ale coz, to mnie nie usprawiedliwia.

Kolejny figurasek ode mnie - Mordred of Muspelsheim Wyrm'sBane (2 figurka z Red Box Games ktora pomalowalem, ale pierwsza do wlasnej kolekcji). jak dla mnie to Dragon Hunter, a nie jakis tam pan M.

14/2010 - Dragon Hunter

ImageClick to see full-sized image
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] Nameless w 2010

Post by Maru »

ok to 2 model o którym nie wiem co napisać w wypadku pierwszego myślałem że chodzi o bimbałki i żółtą wskazówkę
ale jak teraz pojawił se drugi model już wiem och chodzi :
ojezu co to za tło ??
zamiast oglądać model cały czas patrzę na zawijasy czarno zielono żółte - niezależnie czy są tam bimbałki czy nie :banghead:

poza tym to tło powoduje coś następującego :
kolor żółty na modelu natychmiast ucieka wizualnie w Cytrynowy (na obydwu modelach) i z tąd prawdopodobnie dziwaczny odbiór włosów na modelu nr 1 a na nr 2 wszystko wygląda jak świeża cebulka (jak byś nałożył na fotki limonkowy filtr )

na nowym miecz jest chyba fajny ...

da rade zobaczyć oba modele cykniętena mniej agresywnym tle ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

kiedys da :mrgreen:
ale zdaje mi sie maru, ze lekko przesadzasz, kolory sa dosc wiernie oddane :)
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

bo ja wiem zapodałem sobie te twoje fotki do obróbki zdjęć i tej "limonki" na wszystkim jest tak z 25% (w czerwonym w brązowym w żółtym w zielonym - no każdy kolor ma go w sobie około 25% nawet niebieski )
mogę zapodać efekty redukcji limonki na obydwu fotkach
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

dzieki, wykorzystaj ten czas na swoje fotki :mrgreen:
zrobie ci foty na innym tle, ale nie wiem kiedy dam rade
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

a .. e tam skoro i tak obrobiłem twoje fotki to mogę zapodać :P
(a dzisiaj i tak obrabiałem fotki z jakiegoś wesela ... więc luz .. akurat moje fotki ludków nie były priorytetem a twoje łatwo było poprawić :P)

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

i tylko czasu na komentarz zabraklo ;)
dzieki :)
Image
Wojto

Post by Wojto »

Elf ma prześliczną podstawkę , trochę mi malowanie drzewa nie podchodzi ale i tak jest bardzo fajna .Sama figurka ma bardzo dziwny kolor NMM , IMO nie wygląda jak złoto .Najmocniejszy brąz jest jak dla mnie zbyt ziemisty .Nie podoba mi się też ten płaszcz/łuska z tyłu .Tarcze można by było bardziej rozjaśnić .Miecz bardzo ładny .Reszta figurki też jest ok .Ach zapomniałem dodać że technicznie zbroja jest ładna ale kolor psuje efekt .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
IRKUCK

Post by IRKUCK »

no po prostu druga praca która jest na wielki plus !!! zrobiłeś wielkie ostatnio 2 kroki :clap:
i podstawka też niczego sobie :) ogólnie brawa za postępy i udaną próbę z NMM :D
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Hej ale fajna praca znowu :D
Elfiszon ma świetną podstawkę i bardzo fajnie wszystko gra ze sobą kompozycyjnie - oczywiście to moje subiektywne zdanie niekonsultowane z Mahoń Tse Tungiem :mrgreen:
No ale nie ma mowy żeby płyty pancerza wyszły w NMM (o ile tak miały wyjść) ... choć wyglądają schludnie i konsekwentnie. Co mi się natomiast mniej podoba w malowaniu, to twarz i włosy - jakiś taki nieczytelny bałagan się tam zrobił ... cienie w okół oczu to fajny motyw, ale oczy pomalowałeś mało czytelnie - chyba to to ... no i do tego włosy mało staranne.

Myślę, że i inni uznają, że praca jest przyjemna dla oka :) Gratuluję.
-- Ańa

Image
Post Reply