[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Post by kacpero »

technicznie bardzo ładnie, mój ulubiony element to turkusowa sukienka i freehand na niej ;) dobór kolorów za to mnie razi.. zbyt duzo barw i troche zbyt przypadkowo dobrane..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

zgadza się - miecz wyszedł miodzio;
cały figurek jest zdecydowanie śliczny niestety zdecydowanie za bardzo słodziutki jak na mój gust :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

czysciutko, gladziutko. za technike brawa. tez bym tak chcial umiec :)
slodziutki jest jednak az do *** ;) dobor kolorow jak dla mnie bardzo przypadkowy, a NMM plastikowy.
Image
dead

Post by dead »

jakos laga mi sie nie bardzo podoba ... miecz i sukienka gites ... ale reszta po prostu ok -> jak na standardy armijne to full wypas !!
Galharen

Post by Galharen »

Dzięki :) Właśnie robie jakas podstawke, a potem jedziemy dalej z czymś nowym, obawiam sie, ze rowniez na standardy armijne.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

ach coś fajnego! Podoba mi się staranność wykonania. Aż dziw ze jeszcze pamiętasz którą strona pędzel maluje ;)
Podoba mi sie kolorystyka (niecodzienne zestawienie? - sama nie wiem, czemu ta kolorystyka wydaje mi się tak intrygująca).

Z rzeczy które chętnie widziałabym dopracowane, to:
1. Bardziej rozjaśniona twarz
2. Błękit korony(?) wydaje się być mdły, a malowanie nie daje większego wyobrażenia o przedmiocie (patrz punkt 4.)
3. Włosy - wszystko malowane jest jak by jednakowo. Włosy są pomalowane starannie, ale przez to, że wszędzie dajesz jednakowo światłocień, to brakuje w pracy detalu, jak np. szczegółowo pomalowane/oddzielone kosmyki.
Pewnie dlatego freehand tak mocno wyróżnia się na tym modelu :roll: Na szczęście jest bardzo udany hehe

Czepiam się, bo malowanie bardzo mi się podoba :clap:

Aaaa i po 4. NMM'owi brakuje jeszcze charakteru - kontrastu? Czy może jest zbyt rozjaśniony? Sam oceń :)
Podpatrz na pracach innych albo z tutoriali, jak rozłożyć światłocień.
Osobiście za to wzięłabym się od ręki, bo jak to rozgryziesz, to ocena pracy bardzo wzrośnie :)
-- Ańa

Image
Galharen

Post by Galharen »

I to sie nazywa konstruktywna krytyka :wink:
Przyznam sie szczerze, że faktycznie musze popracowac nad rozkladaniem swiatla na modelu, ale to przy jakiejs wazniejszej pracy :)
Narazie jestem na etapie table top'u, nowi white lioni czekaja juz spodkładowani, ale myślę, ze jakis ciekawszy model uda mi sie pomalowac w najblizszym czasie :D
Cieszę sie, ze praca sie podoba, ja tez jestem z niej zadowolony biorac pod uwage czas, w jakim udalo mi sie tego maga pomalowac.
Podstawke juz zrobilem (użylem pierwszy raz kory i kurde podoba mi sie :lol: ) i figurka fajnie sie prezentuje na tle armii, a poprzez owe niecodzienne zestawienie kolorow fajnie sie wyróżnia.
Nie wiem czemu, ale "urzekło", a raczej zaintrygowalo mnie to zestawienie od jakiegos czasu i nawet mi sie podoba 8)
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Galharen wrote:I to sie nazywa konstruktywna krytyka :wink:
:snooty: Ech to nie była pełnia moich możliwości ale też i figurka nie ma takiego potencjału, żebym mogła w pełni je zaprezentować.
:mrgreen:
-- Ańa

Image
Galharen

Re: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Galharen »

Coz, czas pokazac w koncu troche nowych rzeczy ode mnie :)
Narazie kolejne prace do mojej prywatnej armii:

White Lions unit:

ImageClick to see full-sized image

Zblizenie na koksa na lwie ( u mnie robi jako filler do tego oddzialu, podstawka odpowiada rozmiarem 6 WL)

HE Mage:

Nowy bolec:

Jak widac calosc malowana pod moj schemat :)
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by Nameless »

mysle ze na stole wygladaja absolutnie fantastyczne, nawet jesli nie sa to kolorki, ktore mnie do gustu przypadly.
o technice chyba nie bedziemy rozmawiac, skoro to do gry?
Image
Post Reply