[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
Nameless
- The Better Choice

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
pewnie ze dobrze. element skorzany powinien wygladac skorzanie. albo skorzyscie
Ja bym powiedziala 'skórzanie', 'skorzaste' moga byc np. liscie niektorych gatunkow roslin, wiec kojarzy mi sie to bardziej z organizmami zywymi. No ale oczywiscie nie musze miec tutaj racji;]
Mam do pokazania kolejny element. Tym razem wygladajacy drewnianie;p, ale photobucket nie chce dzialac, wiec nie mam jak go tutaj wrzucic.
Jak sie komus chce to moze zajrzec na bloga, tam nie musze sie uzerac z jakimis stronkami do skladowania fot.
OFC fote wrzuce i tutaj jak juz sie bedzie dalo.
edit:
rzeczona tarcza
Click to see full-sized image
Zdaje sobie sprawe z tego, ze w tak duzym zblizeniu nie wyglada oszalamiajaco, ale przynajmniej widze co jeszcze trzeba poprawic;]
pzdr
'eM
Mam do pokazania kolejny element. Tym razem wygladajacy drewnianie;p, ale photobucket nie chce dzialac, wiec nie mam jak go tutaj wrzucic.
Jak sie komus chce to moze zajrzec na bloga, tam nie musze sie uzerac z jakimis stronkami do skladowania fot.
OFC fote wrzuce i tutaj jak juz sie bedzie dalo.
edit:
rzeczona tarcza
Click to see full-sized imageZdaje sobie sprawe z tego, ze w tak duzym zblizeniu nie wyglada oszalamiajaco, ale przynajmniej widze co jeszcze trzeba poprawic;]
pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Skora
naprawde mi sie bardzo podoba ,jak robisz ... oleje ? Drewno mniej 

No, nożyk super wyszedł, rękojść, skóra... Na skóry to masz już chyba patent, bo wciąż wychodzą Ci świetnie 
Tarcza też zapowiada się nieźle, więc spokojnie sobie poprawisz. Na fotkach w dużej rozdzielczości zawsze babole wyłażą, więc jest to motywujące do poprawek.
Tutaj chyba jeszcze mocniej bym słoje zaznaczył przez zalanie washem rowków.
I pamiętaj o triku z lusterkiem, przyjdaje się od czasu do czasu!
Tarcza też zapowiada się nieźle, więc spokojnie sobie poprawisz. Na fotkach w dużej rozdzielczości zawsze babole wyłażą, więc jest to motywujące do poprawek.
Tutaj chyba jeszcze mocniej bym słoje zaznaczył przez zalanie washem rowków.
I pamiętaj o triku z lusterkiem, przyjdaje się od czasu do czasu!
@Szczurek: skroe robie zazwyczaj w ten sam sposob (niezaleznie od tego czy akrylami czy olejami): w miare jasny kolor bazowy, troche cienia ciemniejszym kolorem i mase washy (devlan mud, sepia, ogryn flesh) nalozonych dosyc nierowno i 'plamiascie'. Potem jeszcze tylko troche rozjasnien i zniszczen skory. Jesli chce uzyskac naprawde ciemny i zimny odcien brazu w najglebsze cienie daje troche niebieskiego i zieleni. Maupy zrobily swego czasu dosyc przyzwoity tutorial na ten temat, a na fotach ryja Grindera gdzies w tym watku widac duze zblizenia paskow skorzanych robionych przeze mnie.
@Slawol: tak naprawde to tylko male kawalki tarczy beda wystawac z za plecow woja (tutaj linki do prac z cmona obrazujacych temat: viking1, viking2, wiec nie bede sie szarpac ze slojami na calosci. Poprawie jeszcze tylko kontrast na gorze i po bokach, a reszte, ktorej nie bedzie widac, przyciemnie.
pzdr
'eM
@Slawol: tak naprawde to tylko male kawalki tarczy beda wystawac z za plecow woja (tutaj linki do prac z cmona obrazujacych temat: viking1, viking2, wiec nie bede sie szarpac ze slojami na calosci. Poprawie jeszcze tylko kontrast na gorze i po bokach, a reszte, ktorej nie bedzie widac, przyciemnie.
pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Dzięki za przepis na skóry!
Model to chyba każdy zna, bo super jest
Jasne, nie zawsze trzeba się aż tak męczyć z miejscami, które zostaną zalane klejem, czy i tak i tak będą w cieniu. No ale zawsze można poćwiczyć malowanie różnych powierzchni
Gorzej, gdy ew. jakiś krytyk albo sędzia wciśnie tam nochal i będzie szukał niedomalowanych miejsc i się przyczepi
Model to chyba każdy zna, bo super jest
Jasne, nie zawsze trzeba się aż tak męczyć z miejscami, które zostaną zalane klejem, czy i tak i tak będą w cieniu. No ale zawsze można poćwiczyć malowanie różnych powierzchni
Gorzej, gdy ew. jakiś krytyk albo sędzia wciśnie tam nochal i będzie szukał niedomalowanych miejsc i się przyczepi
Jur wery łelkom;pSlawol wrote:Dzięki za przepis na skóry!
Myslalam, ze wszyscy go znaja;p
Ale pewnie na dniach sprobuje zmontowac jakis mini tutorial na ten temat.
Glownie chodzilo mi o pokazanie ile tej tarczy wystaje zza zioma (jest to ladnie ukazane na jednym z ujec pana w brazach). Ale tez z drugiej strony mysle, ze nie kazdy sie interesuje figsami histerycznymi, wiec nie kazdy musi go znac (nawet jesli jest naprawde meeega super i fokle (ten model ofc);p)Slawol wrote:Model to chyba każdy zna, bo super jest
Dlatego tez nie beda niedomalowane, ale z namalowanym intensywnym cieniem;p Chociaz nie sadze, zeby mi ktos go rozklejal podczas sedziowania, wiec powinno byc gites.Slawol wrote:Gorzej, gdy ew. jakiś krytyk albo sędzia wciśnie tam nochal i będzie szukał niedomalowanych miejsc i się przyczepi
Mysle tez sobie wlasnie czy nie walnac jakiegos malego wzorka na pochwie noza, w sumie calkiem spora jest ta powiezchnia.
W ogole to nadal troche ciezko mi ogarnac, ze jedna z mniejszych czesci minisa jest 'wyzsza' niz niektore figsy ktore malowalam;p
pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Znamy fotki, a za każdym razem może być to robione inaczej, bo też różne efekty Ci wychodząMarta wrote:Jur wery łelkom;pSlawol wrote:Dzięki za przepis na skóry!
Myslalam, ze wszyscy go znaja;p
Ale pewnie na dniach sprobuje zmontowac jakis mini tutorial na ten temat.
Ty się już tak nie czepiaj dosłownie, dobra? Bo jak ja siądę na tę tarczę zaraz...Marta wrote:Glownie chodzilo mi o pokazanie ile tej tarczy wystaje zza zioma (jest to ladnie ukazane na jednym z ujec pana w brazach). Ale tez z drugiej strony mysle, ze nie kazdy sie interesuje figsami histerycznymi, wiec nie kazdy musi go znac (nawet jesli jest naprawde meeega super i fokle (ten model ofc);p)Slawol wrote:Model to chyba każdy zna, bo super jest
Tak, tak, to dobry pomysł jest!Marta wrote:Mysle tez sobie wlasnie czy nie walnac jakiegos malego wzorka na pochwie noza, w sumie calkiem spora jest ta powiezchnia.