[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Slawol wrote:Tutaj kilka ruchów pokazanych, co prawda na większym modelu, ale zawsze to jakaś ściągawka ;) Pewnie znasz, krążyło po forum:

Painting horses with oil paints:
https://www.youtube.com/watch?v=5S2fpoCDtAI
https://www.youtube.com/watch?v=tPDOqj9Kk3s
Znam, znam, nawet mam u siebie na blogu linka:D

A tak sie ma Menhomus na chwile obecna. Jego stan moglabym okreslic mianem 'almost there', gdzie ofc prawie robi wielka roznice...

ImageClick to see full-sized image

Kieca jeszcze niegotowa
Mam jeszcze chwile na poprawki, wiec jak widzicie jakies babole, to walcie smialo, moze uda sie poprawic:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Grish

Post by Grish »

Praca świetna! :)
Co to jest, co ma środkowa czaszka na czubku, zdjęcie pierwsze od lewej.
I pewnie się czepiam oraz nie znam, ale IMO na drugim zdjęciu od lewej księga wygląda jakby na trochę niedokończoną, jakby jej jakiejś głębi brakowało.
ARBAL

Post by ARBAL »

Mam pytanie z czego zrobiłas tą spekana ziemie na podstawce.
Mogła byś po krótce to opisać?
Jakiego materiały uzyłaś?
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

strasznie sie wszystko zgubilo przy tej intensywnej czerwieni... widze tylko szate i nic wiecej :(
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

praca mocno składa się z kiecki...
oooo, ta fajna podstawka ciągle tam jest :P
oooooooo, nad kiecką jest jeszcze jakiś złom! :)

szata zdominowała model. jeśli taki był zamiar fajnie, pogłębić cienie, będzie miód.
jeśli nie - coś musisz wywinąć nad szatą, bo tam nudą wieje.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No, szmata ładnie wyszła :)

Góra jest bardzo naturalna i w ograniczonej kolorystyce, przez co może się wydawać jednolita, ale w sumie jak na stare kości i metal, to chyba efekt wyszedł taki, jaki miał być. Mi tam pasuje takie malowanie. Myślę, że może parę rozjaśniających ruchów na rogach i wystających kościach czaszek by pomogło wydobyć lekko te elementy? :think:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie jestem wielkim fanem OSL, ale tu chyba swiecace oczy uratowalyby sytuacje... znaczy sie odciagnely troche uwagi od szmaty i ozywily ta zlewajaca sie gore.
Image
Marta

Post by Marta »

Z ta czerwienia tlumiaca wszystko inne to mysle, ze czesciowo to wina zdjecia. Metale wydaja sie duzo ciemniejsze i przez to zlewaja sie z ciemnym tlem. W swietle dziennym lepiej to wyglada niz pod lampami.
Inna sprawa, ze figsa sklada sie z wieeeelkiej kiecy i malusiego kadlubka, troche to zaburza rownowage;]
Ofc sprobuje tez troche akcentow dodac na gorze, moze faktycznie zielonkawo swiecace oczodoly? Myslalam nad ozdobieniem jakimis spiralami rogow, bo sa takei nijakie, ale nie wiem czy to cos pomoze, bo spirala bylaby pewnie tez czarna jak wzor na tarczy.
Jak myslicie?

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:Inna sprawa, ze figsa sklada sie z wieeeelkiej kiecy i malusiego kadlubka, troche to zaburza rownowage;]
Z tańcem jakoś daje sobie radę ;)
Marta wrote:Ofc sprobuje tez troche akcentow dodac na gorze, moze faktycznie zielonkawo swiecace oczodoly?
Jestem za! To może chyba pomóc.
Marta wrote:Myslalam nad ozdobieniem jakimis spiralami rogow, bo sa takei nijakie, ale nie wiem czy to cos pomoze, bo spirala bylaby pewnie tez czarna jak wzor na tarczy.
Jak myslicie?
Tutaj bym chyba nic nie robił... Możesz przekombinować. Wcześniej wspomniałem o wyciągnięciu detali rozjaśnieniami, a spiralki sprawiłyby, że takie rogi mogłyby stracić na czytelności...

Tak sobie tylko gdybam, ale decyzja należy do Ciebie.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

@Grish: srodkowa czaszka ma na czubku wlosy, zreszta ma tez resztki skory dookola i meeega kijowy odlew:(
W przypadku ksiegi na tym akurat ujeciu, to kwestia odbicia swiatla. Zwroc uwage fote obok przy innym ustawieniu widac juz ze jest w pelni pomalowana (chyba;p)

@ARBAL: Tote-erde-paste, produkt firmy Ziterdes. O ile wiem OOP na chwile obecna. Mam cicha nadzieje, ze firma splajtowala a nie nagle odkryla ze produkt jest szkodliwy;p
Zamiast tego mozesz probowac roznych crackle mediow ze sklepow dla plastykow (ja mam np. takie W&N, ale nie sprawuje sie najlepiej, za bardzo 'kwadratowe robi te spekania, chociaz moze to ja nie umiem go stosowac). Mozesz tez sprobowac metody Jarheada (opisal to gzies na MV) i 'mlotkowac' prawie zaschnieta 'putty'. Niestety albo nie umiem mlotkowac albo dobrac gipsu i nigdy mi to nie wyszlo tak jak jemu;p

@Slawol: no dobra namowiles mnie, nie bedzie spiralek:P
Bedzie za to foto nieudanego OSLa za pare minut.

Edit:
Zrobilam foty pod troche innym swiatlem, teraz chyba wiecej widac z reszty modelu, a nie sama kiece.
OSL nie jest jeszcze skonczony, ale moze juz mi bedziecie mogli cos doradzic.
ImageClick to see full-sized image

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply