[PL] Warsztat ARBAL'a
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Warsztat ARBAL'a
Teraz jak to powiedziałeś, to wlepiłem nos w monitor i coś tam niby fioletowego dojrzałem, ale ledwo ledwo 
-
Nameless
- The Better Choice

roznica w oswietleniu lewej i prawej strony napiersnika to malowanie czy oswietlenie foty?
A widzisz, bo tam jest taki sztuczek-zbrojniczek! Zbroja się załamuje w pewnym miejscu i jest taki kancik, dzięki czemu światełko padające z lewej wali na wprost tej części puszki, a z prawej to już cień, bo jest inny kąt 
-
Nameless
- The Better Choice

oj Slawol, przeciez widze jak idzie zbroja.
chodzi mi o to, ze strasznie mocno sie odbija slonce od tej jednej czesci. ty jestes spec od fot i metalikow, to sam powiedz.
chodzi mi o to, ze strasznie mocno sie odbija slonce od tej jednej czesci. ty jestes spec od fot i metalikow, to sam powiedz.
Generalnie to wszystko zalezy jak popiersi ebedzie ustawnione ostatecnziena piedstale. A ustawie je tak, że elf będzie sie patrzy dokładnie na wprost (w oczy) patrzacego. W tym przypadku oswietlona zostanie bardziej ta druga czesc pancerza (pod jego lewym okiem) a ta pod jego prawym okiem bedzie zacieniona. Cały pancerz będzie w lekko zielonkawym odcieniu.
Widze, że Was to popiersie zainteresowało
Widze, że Was to popiersie zainteresowało
No się odbija, odbija, bo na moje oko (zgaduję teraz, ale tak mi to wygląda), to Arbal nie przesłonił niczym modelu, tylko pozwolił walić światłu prosto na model, stąd taki blask (zresztą to widać także na całej lewej stronie zdjęcia, np. na włosach). Osłonka np. z cienkiego papieru sprawiłaby, że model byłby przyciemniony, jak mój Dreadnought Chaplain. Widać metale, ale nie biją mocno (poza krawędziami i ostatecznymi rozjaśnieniami).Nameless wrote:oj Slawol, przeciez widze jak idzie zbroja.
A że się chciałem podroczyć, to nawet nie podłapałeś
Jeśli o mnie chodzi, to ogólnie lubię popiersia, ale akurat ten model mi się nie do końca podobaARBAL wrote:Widze, że Was to popiersie zainteresowało
Edit: parę słów.
-
Nameless
- The Better Choice

@Slawol - reset by mi sie przydal, za duzo na glowie na droczenie
@Arbaal - a co za roznica jak go potem ustawisz?
rozproszone swiatlo to twoj przyjaciel przy zdjeciach, bezposrednie mocne oswietlenie (niewazne czy lampy czy ostre slonce) to twoj wrog. widzisz jak mocno jest przeklamana fota (w czesci napiersnikowej), skoro nie ma tam w praktyce zadnej roznicy pomiedzy dwoma polowkami?
@Arbaal - a co za roznica jak go potem ustawisz?
Fota jest przeklamana bo robioan na szybko - to fgurka WIP, na fotce skupialem si ena tym co skonczone raczej czyli w tym przypadku to był plaszcz. Chcialem zeby bylo widac jego wycieniowanie itd...
A Slawol zgadł
nie było oslony przed sloncem z lewej strony
Robilem to bez photoboxa 
A Slawol zgadł