[PL] lolerowe mazanki

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
loler

Re: [PL] lolerowe mazanki

Post by loler »

Cześć. Ostatnio ciężko u mnie z czasem ale udało mi się skończyć sanguinora;)
ImageClick to see full-sized image
jutro Gimiak mi zrobi zdjęcia, prawdopodobnie lepsze od moich, ale już nie mogłem się powstrzymać i musiałem dziś wstawić jakieś fotki :P

a tu link ze zdjęciem w lepszej jakości (duuuży zoom).
https://img194.imageshack.us/img194/8026/sangsurowy3.jpg

co sądzicie??
Image
kacpero

Post by kacpero »

najwiekszym atutem Twojej wersji modelu jest niewatpliwie NMM.. na innych elementach brakuje niekiedy mocniejszego kontrastu (skrzydła) i darkliningu (papier).. w ogole te pieczecie i wstegi papieru sa namalowane zbyt standardowo..
duzy minus za 'zwykla' podstawke, szkoda ze nie opracowales czegos ciekawszego niz ziemia+trawka..
za to miecz rewelacyjny, bardzo mi się podoba sposob w jaki sie odbija od niego swiatlo..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
loler

Post by loler »

dzięki
co do pergaminów nie miałem na nie pomysłu więc zrobiłem dość standardowe. Co do podstawki to nie chciałem za bardzo odciągać uwagi od modelu ani rozbudowywać jej bo model i tak jest dość skomplikowany rozbudowany
co do darkliningu na papierze to masz rację, jeszcze dodam go.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

dla mnie ogólnie - fajnie,.
a konkretniej: najfajniej tam gdzie są NMMy, a na skrzydłach nie tylko nudno, ale też mniej starannie.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Mike

Post by Mike »

Skrzydła, kropelki i pergaminy bardzo ładnie. NMM kompletnie mi nie leży, może i technicznie dobrze ale wole realistyczne malowanie, więc nie podoba mi się. Te 2 kreski na dole plecaka to zniszczenia? Brzydkie :(
loler

Post by loler »

mahon wrote:dla mnie ogólnie - fajnie,.
a konkretniej: najfajniej tam gdzie są NMMy, a na skrzydłach nie tylko nudno, ale też mniej starannie.
no w sumie są trochę nudne... nie wiem co mógłbym zrobić żeby takie nie były. chciałem żeby były takie delikatne, czyste, więc zrobiłem białe z delikatnym niebieskim akcentem. Jak widać nie wyszłi mi to na dobrze :cry:
Te 2 kreski na dole plecaka to zniszczenia? Brzydkie :(
to nie zniszczenia. Model ma takie 2 rowki. Nie wiem po co one są, ale są :)
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Złote Suty w ataku

czerwone naramienniki takie mało czerwone a bardziej pomarańczowe ..
poza tym bardzo fajnie poza podstawka .. bota jakaś taka uboga ...
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
loler

Post by loler »

podmalowałem skrzydła i trochę poprawiłem pergaminy ale ciągle zastanawiam się czy by nie zmienić jakoś tej podstawki... boje się trochę go odrywać od niej...
w sumie to model ma być na ebaya i zastanawiam się się czy taka podstawka (którą można by do gry wykorzystać) nie była by dla mnie korzystniejsza:P czy może jednak zmienić ją na jakąś bardziej odjechaną...
Image
maciejrusztyn

Post by maciejrusztyn »

Figsa mi sie podoba:) A podstawkę zostaw bo rzeczywiście jest bardziej uniwersalna:)
Gildor

Post by Gildor »

Imponujący, najlepsza wersja tego figsa jaką widziałem!
Dobra robota :)
Image
Post Reply