[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
mysle ze cala zabawa sprowadza sie w duzej mierze do tego, zeby dobrac najlepsze (dla ciebie) narzedzia i techniki do danego celu
No zobaczymy jak to bedzie ze mna i olejami. Chcialabym sie jakos dogadac z nimi, ale czas pokaze:D
Na razie podstawka pod pana Menhoma. Prawie skonczona, jeszcze tylko troche pigmentow pewnie:
Click to see full-sized image
Jak myslicie?
'eM
Na razie podstawka pod pana Menhoma. Prawie skonczona, jeszcze tylko troche pigmentow pewnie:
Click to see full-sized imageJak myslicie?
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
szczerze ... ? szata bardziej podobala mi sie w wrsji gladkiej (w ogole ta technika "kropokowania" jest dla mnie slaba
). Reszta narazie spoko .Ja bym wrocil do poprzedniej wersji szmatek + powyciagal i bedzie git .

A według mnie zamysł jest dobry i warto go rozwinąć! Tyle że teraz wygląda jeszcze niezupełnie dobrze. Jak na razie najbardziej podobał mi się efekt ze srodkowej fotki z poniższych
Click to see full-sized image
Czyli w cieniach ciemne kropki. A rozjasnienia zwykłe. Jakby jeszcze to wykończyć, rozjaśnić itp to byloby wg mnie super!
Te najnowsze fotki wygladają jakby na rozjaśnieniach były nierówne kropki/kreski przypominające bardziej jakies zabrudzenia.
Walcz dalej
Click to see full-sized imageCzyli w cieniach ciemne kropki. A rozjasnienia zwykłe. Jakby jeszcze to wykończyć, rozjaśnić itp to byloby wg mnie super!
Te najnowsze fotki wygladają jakby na rozjaśnieniach były nierówne kropki/kreski przypominające bardziej jakies zabrudzenia.
Walcz dalej
Dancer się podstawki dorobił!
Niezła ziemia, świetne kości. Takie kolory podłoża już pozostaną, czy coś z ziemią się jeszcze stanie?
Kiecka mi się podoba i trzymam kciuki za powodzenie w malowaniu jej tą techniką
Niezła ziemia, świetne kości. Takie kolory podłoża już pozostaną, czy coś z ziemią się jeszcze stanie?
Kiecka mi się podoba i trzymam kciuki za powodzenie w malowaniu jej tą techniką
Kiecke bede jeszcze glazowac, zeby to wszystko sie ujednolicilo i nie wygladalo na plamy.
A ziemia chyba taka juz zostanie. moze sprobuje ja wyciagnac jeszcze troche na krawedziach, ale jest raczej plasko, wiec duzo z tego nie wyjdzie. Dodalam cienie pod koscmi, nie wiem czy widac je na tych ujeciach. A po wklejeniu Menhoma dodam jeszcze wiecej cienia pod nim i okurze mu troche kiecke.
'eM
A ziemia chyba taka juz zostanie. moze sprobuje ja wyciagnac jeszcze troche na krawedziach, ale jest raczej plasko, wiec duzo z tego nie wyjdzie. Dodalam cienie pod koscmi, nie wiem czy widac je na tych ujeciach. A po wklejeniu Menhoma dodam jeszcze wiecej cienia pod nim i okurze mu troche kiecke.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
-
quidamcorvus
Gladko napewno nie bedzie, ale bedzie mniej plamiasto, jak sie to wszystko ladnie wtopi powinno bardziej wyglaac na wymiety welur, tak jak to bylo w planie.szczurek_ wrote:eeee tam dawac ja na gladko
A samo kropkowane cieniowanie tez nie jest moja ulubiona technika i napewno nie bede wszystkiego kropkowac jak pewna nadobna rosjanka:)
Ale czasami sie przydaje.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
ciapek z pokładu idy ... heh cały czas w użyciu Sowie Wyplówki ?