[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Nie chcecie ze mna gadac, to se pogadam sama do siebie:P

Zgodnie z rada Slawola dodalam ludzkie oka, ofc nie sa jeszcze skonczone - w zasadzie dopiero naszkicowane, ale costam juz chyba widac:D
ImageClick to see full-sized image

Pan brzydal: zrobilam mu lokcie, skora jeszcz poczeka chwile, az bede miala pomysl jak sie za nia zabrac.

pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Oczy są super, bardzo dużo charakteru dodają tej butelce :) Podoba mi się to, że się "patrzą" na boki, a nie są po prostu na środku namalowane. Widać, że rozbiegane we wszystkie strony, wygląda to bardzo komicznie :)

Czekam na dalsze etapy. A nakrętka będzie biała?

Za to smerf ma świecącą się skórę, ale pewnie to zwalczysz w późniejszych etapach. Podobają mi się te brązy, no i te rany, wyszły bardzo naturalnie i wyglądają na zepsute i zaropiałe. Metaliki na razie czyste, ale to też pewnie nie koniec.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Nakretke myslalam, zeby zrobic biala, upaprana farba, mniej wiecej tak jak to ma miejsce w trakcie uzytkowania butelki z farbka. Ale z checia wyslucham innych propozycji.

Oczka sa juz prawie skonczone, zostalo mi tylko ozylkowac bialka i troche je jeszcze poprzebarwiac. Nie do konca wyszly mi oczy stare tak jak sugerowal Slawol, bo maja za intnsywny bursztynowy kolor (na starosc kolor teczowki blednie), ale mysle, ze przy duzej ilosci czerwonych zylek, uda mi sie uzyskac efekt patrzalek wscieklych, moze szalonych.

W sumie to robota nad przodem figsy, powoli zbliza sie do konca. Teraz zostal mi tylko cien na samej butelce i ogarnac jakos pasek papierowy. Nie jestem pewna, czy uda mi sie odtworzyc mniej wiecej wyglad prawdziwego paska na farbkach Vallejo. Sprobuje, a jesli mi nie wyjdzie, zaczne kombinowac cos innego.

Foty postaram sie wrzucic jeszcze dzisiaj, najpozniej jutro tutaj albo na bloga.

pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:Nakretke myslalam, zeby zrobic biala, upaprana farba, mniej wiecej tak jak to ma miejsce w trakcie uzytkowania butelki z farbka. Ale z checia wyslucham innych propozycji.
Farby czasami otwiera się zębami. Odtworzenie tego efektu nie będzie trudne, a na pewno gwarantuje BARDZO realistyczny wygląd :twisted:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:Farby czasami otwiera się zębami. Odtworzenie tego efektu nie będzie trudne, a na pewno gwarantuje BARDZO realistyczny wygląd :twisted:
Tia:D podrzuce zakretke futru, zobaczymy co wyczaruje:P

A tutaj oczka butli:

Jeszcze cos przy teczowkach bede wygladzac i poprawiac, szczegolnie przy tym najwiekszym, no i oczywiscie zylki jeszcze zostaly do zrobienia i zaczerwienienia w kacikach. Potem wszystko ladnie polakieruje na swiecaco:D To napewno jeszcze zmieni wyglad figsy.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

O jakie wielkie AJ, tzn. EYE :D

O wiele bardziej naturalnie to wygląda, widać, że się postarałaś z detalami. A tę gumkę-uszczelkę wokół OKA będziesz jeszcze bardziej rozjaśniać?

Te małe oczka też się dobrze prezentują.
Marta wrote:Jeszcze cos przy teczowkach bede wygladzac i poprawiac, szczegolnie przy tym najwiekszym, no i oczywiscie zylki jeszcze zostaly do zrobienia i zaczerwienienia w kacikach.
Zapalenie spojówki mu zafunduj!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:O jakie wielkie AJ, tzn. EYE :D

O wiele bardziej naturalnie to wygląda, widać, że się postarałaś z detalami. A tę gumkę-uszczelkę wokół OKA będziesz jeszcze bardziej rozjaśniać?
Tia, bede jeszcze przy niej dlubac, na razie glownie zajmowalam sie przyciemnianiem, teraz troche kolorowych niuansow i rozjasnienie.
Slawol wrote:Te małe oczka też się dobrze prezentują.
Troszku sa upierdliwe w malowaniu, takie malenstwa. Musze jeszcze teraz posprzatac dookola nich, bo troszku nabalaganilam.
Slawol wrote:Zapalenie spojówki mu zafunduj!
Jest juz chyba jedna tak butla na CMONie z mocno zaczerwienionym duzym okiem, nie wiem czy chce miec takie samo, ale sobie pogooglam rozne opcje. Na razie tworze zylki.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:
Slawol wrote:O jakie wielkie AJ, tzn. EYE :D

Tia, bede jeszcze przy niej dlubac, na razie glownie zajmowalam sie przyciemnianiem, teraz troche kolorowych niuansow i rozjasnienie.
A to dobrze, bo póki co i tak jest naprawdę niezła, ale trochę mi się kojarzy z gumką przy słoikach z ogórkami kiszonymi... :twisted:
Marta wrote:
Slawol wrote:Zapalenie spojówki mu zafunduj!
Jest juz chyba jedna tak butla na CMONie z mocno zaczerwienionym duzym okiem, nie wiem czy chce miec takie samo, ale sobie pogooglam rozne opcje. Na razie tworze zylki.
No to zaropiałe! Też obrzydliwe, a może pasować.

Kombinuj, kombinuj, bo flaszka akurat pozwala się wykazać :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Slawol wrote: No to zaropiałe! Też obrzydliwe, a może pasować.

Kombinuj, kombinuj, bo flaszka akurat pozwala się wykazać :)

Kiedy wlasnie nie wiem, czy chce robic na tej butli jakies takie obrzygliwosci i brzydactwa. W koncu jest calkiem fajna i, w przeciwienstwie do Raggartha, calkiem ja lubie;]

Za to brzydalowi moze wytatuuje jakos plery, zeby sie tam wiecej dzialo, moze pomoze mi to odwrocic uwage od ewentualnego swiecenia na koncu (o ile nie uda mi sie go jakos wczesniej zabic.

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Marta wrote:odwrocic uwage od ewentualnego swiecenia na koncu (o ile nie uda mi sie go jakos wczesniej zabic.
a probowalas juz po prostu matem go zlakierowac? ciezko bedzie kolenymi warstwami zwyklej farby zlikwidowac to swiecenie, a tatuaz tez raczej niewiele pomoze.
Image
Post Reply