[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: Re: RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by mahon »

a mi tam się waga podoba! jest taka inna i nietypowa. co do rzeźby się nie wypowiem, kolor skóry jest... "fantastyczny", ale mi to pasuje. malowanie brzucha jest ... takie jak tam jest rzeźba - czyli nienaturalne, ale wygląda mi na to, że Irkuck trzymał się tam kretyńskiej rzeźby. (widzieliście brzuchy tych panienek?)

a co do najlepszego - moim zdaniem - elementu, to mnie urzekł właśnie ten czarny NMM. miejscami brak mu gładkości, ale i tak dla mnie jest super!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
IRKUCK

Re: RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by IRKUCK »

Nameless wrote: z jej lewej strony cien jest ok, szkoda ze tak nie obwiodles calego brzucha.
teraz wyglada jakby miala dziwny uklad kostny (wokol brzucha) a skora w srodku sie zapadla :)
faktycznie dziwnie to wyglada, ale tak jak Mahon napsial chyba za bardzo utrzymalem krztalt rzezby :/ nasptenym razem moze trzeba bedzie troche porpacowac z GS przed malowaniem w celu poprawienia tego i tamtego w figurkach GW :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
espoo

Post by espoo »

Chodzi mi tylko o gałki oczne :shock: bo trochę zlewają się z całym oczodołem z powodu tej niebieskiej źrenicy.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Tak, Espoo zwrócił uwagę na coś istotnego - nie zawsze dobrze jest malować barwne tęczówki w oczach, bo w tej skali efekt nie zawsze jest dobry. Ale tu mi nie przeszkadza...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemosz.

Post by przemosz. »

Elo!
Bardzo fajna praca.Szczegolnie podoba mi sie czarny nmm i mim o ze gladkosci mu brakuje to i tak fajnie "kopie po oczach":)
pozdrosy i czekam na kolejne foty:)
Gazza

Post by Gazza »

O technicznej stronie malowania się nie wypowiadam bo daleko mi do tego poziomu, ale pragnę poinformować, że nie należę do wyszydzających rzeźbę tego modelu. Fajny oldskul. Ogólnie pozytywny feeling!
Cold "Strobe Light Network"
szczurek_

Post by szczurek_ »

Fajnie się prezentuje .... NMM mimo ,ze troche za mocne przejscia to mi sie podoba :)
Zielony to chyba najlepszy element tego figsa .

p.s-podstawka ladnei sie komponuje .
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

faktycznie moze troche cos z tymi oczami jest nie tak, nastepnym razem jak bede robil kolorwe teczowki cos innego wymysle :P
co do glatkosci moze kiedys sie w koncu to wyciwiczy :P
dzieki za komenty :)
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Oto kolejna praca :)
troche freehandow, mała konwersja :)
ImageClick to see full-sized image

czekam na kytyke :P
Image
dead

Post by dead »

wyjebongo ;) - od razu rozpoznalem ze to Twoja praca (patrzylen na poczatku w galerii ;) klikajac bezmyslnie w linki z anonsa ;) ) no po prostu miodek choc w niektorych miejscach fh sa krzywe chyba zdeka (ale dobrze wiem ze to problem czesty jest by zachowac idealne proporcje itp itd) wiec dla mnie jest to wyjebongo ;) - no i bardzo ciekawy sztandar ... efekt super ...
Post Reply