[PL] Dyskusja o lakierach
Re: [PL] Dyskusja o lakierach
a jakies inne opcje oprocz krylonu? bo nie moge go namierzyc nigdzie, a nie bardzo mam czas czekac, az wyspiarze uzupelnia braki w asortymencie.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Spróbuj może z fiksatywą w aerozolu w jakimś sklepie dla plastyków. Co prawda to preparat do rysunków wykonanych kredkami i ołówkami (konkretna odmiana, bo jest kilka), ale jako warstwa ochronna też powinna się sprawdzić. Kiedyś testowałem. A jak nie - lakier Model Master matowy. To już w sklepach modelarskich - do nakładania pędzlem. No i lakier Vallejo - ale ten to jest super matowy, naprawdę wszystko gasi i tłumi kolory, bardziej niż inne lakiery. Tyle na szybko mogę doradzić. Ten lakier Satin Varnish od GW nie jest aż taki tragiczny, więc "z braku laku..." 
Tak mi się przypomniało od Sławolowych rysunków, że ja za czasów studenckiej biedy szkice pastelowe i węglowe utrwalałam lakierem do włosów (profesor się śmiał, że pachną jak liściki miłosne
)
Modele "z amorami" też można by tak traktować
tylko pewnie by się świeciły jak psu...
@Marta: tak na serio to Mahoń mówi, że u Ciebie powinien być Testors Dullcote.
Modele "z amorami" też można by tak traktować
@Marta: tak na serio to Mahoń mówi, że u Ciebie powinien być Testors Dullcote.
z opcji z lakierem do wlosow zrezygnuje:D ... chyba
a jesli chodzi o wyspy i to co powinno byc tutaj w sprzedazy, to ma sie to nijak do tego co aktualnie w tej sprzedazy jest;/
"out of stock" to dosyc czesto teraz spotykany komunikat. podejrzewam, ze to wina niedawnych swiat i warunkow atmosferycznych, ktore przez ostatnie pare tygodni paralizowaly angoli. a jesli do tego dodamy fakt ze spoza tej piekielnej wyspy nic w sprayu nie sciagne to mamy pelen obraz nedzy i rozpaczy.
krylon na chwile obecna jest calkowicie poza zasiegiem mojego skilla w wyszukiwaniu w necie.
znalazlam za to takie cusie (nie bardzo chcialabym eksperymentowac , wiec moze cos z tego doradzicie) :
Click to see full-sized image
nie bardzo wiem czym sie ten rozni od wersji w bialym opakowaniu i z napisem "dullcote" a nie "dull cote"
kiedys uzywalam lakieru do pedzlowania, ale nie pamietam jak mi to szlo
vallejo matowy
vallejo satyna
pozdro
m.
a jesli chodzi o wyspy i to co powinno byc tutaj w sprzedazy, to ma sie to nijak do tego co aktualnie w tej sprzedazy jest;/
"out of stock" to dosyc czesto teraz spotykany komunikat. podejrzewam, ze to wina niedawnych swiat i warunkow atmosferycznych, ktore przez ostatnie pare tygodni paralizowaly angoli. a jesli do tego dodamy fakt ze spoza tej piekielnej wyspy nic w sprayu nie sciagne to mamy pelen obraz nedzy i rozpaczy.
krylon na chwile obecna jest calkowicie poza zasiegiem mojego skilla w wyszukiwaniu w necie.
znalazlam za to takie cusie (nie bardzo chcialabym eksperymentowac , wiec moze cos z tego doradzicie) :
Click to see full-sized imagenie bardzo wiem czym sie ten rozni od wersji w bialym opakowaniu i z napisem "dullcote" a nie "dull cote"
Click to see full-sized imagekiedys uzywalam lakieru do pedzlowania, ale nie pamietam jak mi to szlo
Click to see full-sized imagevallejo matowy
Click to see full-sized imagevallejo satyna
pozdro
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Z tego co pamiętam to parę lat temu Testors Dull Cote był uważany niemal za świętego grala pośród lakierami. Najlepiej sprej jeśli ci się uda dostać.
mam nadzieje ze nadal wymiata:D dam znac za pare dni jak mi z nim poszlo:D
dzieki za pomoc
m.
dzieki za pomoc
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Byłem dzisiaj w sklepie dla plastyków i nie mieli ani vallejo ani Krylonu, w sumie to mieli tylko to:
Używał ktoś?
Click to see full-sized imageUżywał ktoś?

ja tez nie pomoge ale na Twoim miejscu chyba dalbym sobie spokoj z takimi eksperymentami i wyprobowal cos sprawdzonego..
Stop competing with others. Start competing with yourself.