Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Witam!
W końcu skończyłem malować ten czołg
Mam nadzieję,że się podoba. Wszelkiego rodzaju krytyka mile widziana.
Pozdrawiam. Click to see full-sized image
Zastosowałeś rady Machonia - i z doskonałym rezultatem!
Przynajmniej z przodu A czemu z tyłu futro takie ciemne, czemu czerwony płaszcz nie wycieniowany :pray: ?
Ładnie pomalowany model, podoba mi się obuch młota i złoto. Rękojeść młota trochę pociapana. Podstawkę też dobrą dobrałeś, teren może być, choć nie pasuje mi to wszystko "rdzawe" do takiego błyszczącego modelu Malowaniu brakuje troszkę jeszcze płynności miejscami, ale to niewielki detal. Przydałaby się fotka na innym tle, żeby lepiej było widać błysk metalu
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... iszw-1.png
Ucięło fotkę, proszę obczaj płaszczyk z linku powyżej.
Jest cieniowany ale delikatnie bo ostatnio mi mówiono, że moje płaszcze nie wyglądają jak płaszcze i, że są plamiste
To jest zarządca krasnali górników, który stoi z boku na wyrobisku i patrzy kto się obija, a tak na prawdę to dorwałem ostatnio nowe suche pastele od siostry i gdzieś trzeba było je przetestować.
Dziękuję, jest na sprzedaż może się skusisz? xD
Krasia poprawiałeś? Nie widzę zbytniej różnicy pomiędzy wcześniejszymi fotami, z tymże teraz wygląda jakby spadał (odklejałeś go?)
Podstawki całkiem całkiem, jednak dla mnie to wszystko jest za bardzo rozpłaszczone(?) ale to raczej wina samej masy. BTW pod jakie figsy je robiłeś?
Aniołek podoba mi się najbardziej, zwłaszcza skrzydła, wg. mnie wychodzą rewelacyjnie.
Tak jak zostalo wczesniej powiedziane, roznicy w krasiu nie widac, po za tym ze sie przewraca
Co do anilola, to nmm powinienes wyciagnac chyba wszedzie moim zdaniem najlepszymi elementami do tej pory tej figurki to skrzydła, ktore sa na prawde fajne i fioletowa szmata, twarz jest jeszcze do pomalowania ?
Kraś wygląda teraz lepiej , ale chyba zrobiłeś tylko nowe zdjęcie .Te podstawki są strasznie płaskie i rozlazłe.Ty tam masz robić te podstawki dla jakiejś firmy ,to zrób po prostu doklejane części.Wiesz te listki wyglądają jak by przedeptało po nich stado mamutów, a jak byś je ładniej wyrzeźbił i były by doklejane a nie od razu z całą podstawką to otworzyło by ci to nowe możliwości.Dla producenta jest to też o tyle fajne rozwiązanie że kupujący będą mogli konwertować podstawki np. dać ten liść czy nie dać .Przynajmniej dla mnie byłoby super
Aniołek jak na razie trzyma klasę . Choć mam nie odparte wrażenie że tylko klatka piersiowa jest na razie skończona. Skrzydła wyglądają jak byś na nich rozmazywał farbę z pędzla , bo w jednym miejscu są pomalowane w drugim nie a na dole jeszcze jakieś glazy fioletowe.No i ta miniówa też wygląda dobrze jak na razie.