[PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS
Re: [PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS
Ja w sumie też. Choć czas pokaże 
Jeśli robimy kategorię dla młodych, to niech będzie rzeczywiście dla dzieci - czyli jeśli nie mamy się trzymać granicy 14 lat, to zjeźmy do lat 13, tak jak rozgranicza się zwykle dzieci od młodzieży.
jestem przeciwny podwyższaniu wieku "młodzików", bo widziałem wielu 15-latków, którzy malują lepiej od wielu starszych malarzy. a jeśli jeszcze nie malują, to powinni zrozumieć, że np. przejście eliminacji to dla nich spore osiągnięcie.
wiele osób z takim założeniem startuje w GD - żeby zrobić "first cut", bo to już o czymś świadczy.
a potem - oglądać, pytać, uczyć się i rozwijać, po to żeby w wieku 18-19 lat zagrozić dotychczasowym liderom.
w podobny sposób np. poziom francuskich młodzików pozwoliłby im bezkompleksowo konkurować z naszymi dorosłymi. i to nie przez sztuczne podnoszenie granicy wieku, ale przez ćwiczenie się w malarskim rzemiośle. a na to szans jest wiele - pokazywać swoje prace, pytać innych doświadczonych malarzy o rady i opinie, czerpać inspirację z rad i krytyki i zamiast się kusić na łatwe i niewiele warte dyplomy zdobyte dzięki sztucznemu traktowaniu jako dzieci, postarać się rozwinąć i zagrozić liderom.
jestem przeciwny podwyższaniu wieku "młodzików", bo widziałem wielu 15-latków, którzy malują lepiej od wielu starszych malarzy. a jeśli jeszcze nie malują, to powinni zrozumieć, że np. przejście eliminacji to dla nich spore osiągnięcie.
wiele osób z takim założeniem startuje w GD - żeby zrobić "first cut", bo to już o czymś świadczy.
a potem - oglądać, pytać, uczyć się i rozwijać, po to żeby w wieku 18-19 lat zagrozić dotychczasowym liderom.
w podobny sposób np. poziom francuskich młodzików pozwoliłby im bezkompleksowo konkurować z naszymi dorosłymi. i to nie przez sztuczne podnoszenie granicy wieku, ale przez ćwiczenie się w malarskim rzemiośle. a na to szans jest wiele - pokazywać swoje prace, pytać innych doświadczonych malarzy o rady i opinie, czerpać inspirację z rad i krytyki i zamiast się kusić na łatwe i niewiele warte dyplomy zdobyte dzięki sztucznemu traktowaniu jako dzieci, postarać się rozwinąć i zagrozić liderom.
Tyle tylko, że jak na GD w kategorii YB startowało hmm 5 osób? Coś koło tego to ja tej nowej kategorii do lat 13stu nie wróżę sukcesu.
W tym wieku ale się zaczyna albo jest się w pieluchach kompletnych jeśli chodzi o hobby, takie moje zdanie
Myślę, że organizatorzy podejmą właściwą decyzję, mi to w sumie wszystko jedno bo pojechałbym tam żeby nauczyć się malować taki kozacki battle damage jaki prezentuje Demi czy Bohun ^^
W tym wieku ale się zaczyna albo jest się w pieluchach kompletnych jeśli chodzi o hobby, takie moje zdanie
Myślę, że organizatorzy podejmą właściwą decyzję, mi to w sumie wszystko jedno bo pojechałbym tam żeby nauczyć się malować taki kozacki battle damage jaki prezentuje Demi czy Bohun ^^

Nie nie nie
Już mnie pojechali z tym GD i w następnym roku nie będę mógł startować.Jeszcze tutaj mnie zdemotywujecie dając kategorie do 13 lat , będę musiał się męczyć z Gildorem w jakieś innej kategoria, który będzie mi potem wypominał przez całe życie że ze mną wygrał
.
Pozdro 600
.
Już mnie pojechali z tym GD i w następnym roku nie będę mógł startować.Jeszcze tutaj mnie zdemotywujecie dając kategorie do 13 lat , będę musiał się męczyć z Gildorem w jakieś innej kategoria, który będzie mi potem wypominał przez całe życie że ze mną wygrał
Pozdro 600
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
To nie startuj...Wojto wrote:Nie nie nie![]()
Już mnie pojechali z tym GD i w następnym roku nie będę mógł startować.Jeszcze tutaj mnie zdemotywujecie dając kategorie do 13 lat , będę musiał się męczyć z Gildorem w jakieś innej kategoria, który będzie mi potem wypominał przez całe życie że ze mną wygrał..
Gildorem się nie martw. Będziesz miał wielu innych konkurentów :mgreen:Wojto wrote:Jeszcze tutaj mnie zdemotywujecie dając kategorie do 13 lat , będę musiał się męczyć z Gildorem w jakieś innej kategoria, który będzie mi potem wypominał przez całe życie że ze mną wygrał.
Ale jeśli masz np. 14-15 lat a malujesz 2 lata, a konkurent ma 40 i maluje od miesiąca, to i tak jego szanse są gorsze.
Uważam, że jedyny sensowny i racjonalmy podział byłby na kategorie "zaawansowania" a nie wieku. Ale jak to ocenić?
Staż w hobby? Ilość pomalowanych figurek?
A poza tym jeśli robimy kategorię dla dzieci, to będę bronił tego, żeby nagrody były jak dla dzieci: kredki i plastelina
Jeśli z jakiegokolwiek powodu ktoś czuje się początkującym malarzem, to niech nizej stawia sobie oczekiwania.
Jeśli nie wierzy że wygra, niech zamierza przejść eliminacje.
A jeżeli problemem ma być liczebność takich malarzy, to podniesienie poprzeczki o rok czy dwa rewolucji nie zrobi.
A poza tym jeśli robimy kategorię dla dzieci, to będę bronił tego, żeby nagrody były jak dla dzieci: kredki i plastelina
będę musiał się męczyć z Gildorem
Gildorem się nie martw.
Kiedy będzie wiadomo coś więcej odnośnie konkursu? No i najważniejsze co do tych kategorii bo nie wiadomo tak właściwie co malować

Cokolwiek, byle dobrze
a kategoria zawsze sie jakaś znajdzie 
@Umpa - dokładnie. zwłaszcza, że idea jest taka, żeby konkurs był "pojemny" i mało ograniczający
@Gildor - mysle ze pewniaki to:
1. pojedynczy model fantastyczny (jeśli będzie dużo zgłoszeń to może być rozbite na:
1a. model fantasy
1b. model sci-fi
2. duży model fantastyczny (tu także modele w większych skalach)
3. oddział fantastyczny
4. armia fantastyczna
5. diorama/pojedynek fantastyczny
6. kategoria otwarta
A na pytanie o to czy impreza będzie samodzielna czy w ramach czegoś większego, mogę dodać: podobno odbywa się w ramach "Weekendu z fantastyką"
@Gildor - mysle ze pewniaki to:
1. pojedynczy model fantastyczny (jeśli będzie dużo zgłoszeń to może być rozbite na:
1a. model fantasy
1b. model sci-fi
2. duży model fantastyczny (tu także modele w większych skalach)
3. oddział fantastyczny
4. armia fantastyczna
5. diorama/pojedynek fantastyczny
6. kategoria otwarta
A na pytanie o to czy impreza będzie samodzielna czy w ramach czegoś większego, mogę dodać: podobno odbywa się w ramach "Weekendu z fantastyką"
Czy do kategorii "oddział fantastyczny" będą się też zaliczały oddziały z wotra ?
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske