[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dead

Re: [PL] Warsztat Szczurka

Post by dead »

no niestety gw nie slynie z futerek - tez mam z nimi same problemy. Szczurku nawet pomijajac te futerka to czegos brak mi w metalikach. Sa takie nijakie ... brakuje im jakis rozjasnien cieni glebi moze jakiejs krwi czy przebarwien. tak samo jak z tym orczym pancerzem na grimgorze ... brak mi tu czegos konkretnego -> nie wiem czy tak ma byc czy cos jeszce dodasz ...
szczurek_

Post by szczurek_ »

Z tarczy jestem wstępnie zadowolony ... może pod koniec coś tam będę kombinował o ile mnie leń nie złapie :wink:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

metaliki akurat nie są złe, ale jakieś zadrapania by się na nich przydały dla uatrakcyjnienia...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Zadrapań nigdy nie robiłem ;) mozę macie jakiś fajny tutek ... link albo coś ;) Najlepiej PL ale innym nie pogardzę :D

p.s-myśle w ogóle o wywaleniu tej podstawki i umieszczeniu krówki w typowo jesiennej scenerii (trawka ,krzaczki jakieś listki ... ?) .Co sądzicie ,bo jakoś teraz pasuje to jak pieść do ... :mrgreen:
Image
dead

Post by dead »

tutek jest na rdze i inne takie - zadrapania tez by wyszly w ten sposob ale ta metoda opiera sie o nakladaniu warstwy ktora najpierw pomalujemy a potem zerwiemy odslaniajac farbe pod ... zostaje ci tylko reczne malowanie zadrapan - czarna kreska + krawedzie :P
szczurek_

Post by szczurek_ »

Koncowka ... metaliki bede na bank jeszcze poprawial ale nieznacznie troche za dlugo dlubie ten model ;)

ImageClick to see full-sized image
Image
Karpiu

Post by Karpiu »

no metaliko mozesz troche wyciagnac jeszcze choc jak dla mnie wiecej pracy wymagaloby futro. Dobrze ze juz nie ma rozowego :)
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No proszę, to się miło rozwinęła praca :) Ale czepianie się włosów to moje przeznaczenie ;) Włosy na głowie (na samych końcówkach tam gdzie kończą się od zawiewania) widać, że nic z tymi końcówkami nie zrobiłeś, porozdzielałabym tam końcówki :roll:

Podoba mi się to co zrobiłeś i czekam na finish (zwłaszcza na oczy)
-- Ańa

Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Hehe fakt włosy trochę po macoszemu potraktowałem :wink: Trochę zdjęcie przekłamuje bo włoski na główce dostały glejzy (miedzy innymi czerwone ) i imho lepiej wyglądają niż futro na nogach :wink: Wiele można by poprawić ale niezbytni mi się chce ;) praca miała być typowo rozgrzewkowa ... Kończę go na dniach i biorę się za coś na poważnie :mrgreen:
Image
kacpero

Post by kacpero »

fajne kolorki, ladne zabarwienie metalikow, moznaby jeszcze popracowac nad rozlozeniem swiatla na nich..
troche dziwnie ten ludek trzyma tarcze :/
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Post Reply