[PL] Warsztat Szczurka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Szczurka
no niestety gw nie slynie z futerek - tez mam z nimi same problemy. Szczurku nawet pomijajac te futerka to czegos brak mi w metalikach. Sa takie nijakie ... brakuje im jakis rozjasnien cieni glebi moze jakiejs krwi czy przebarwien. tak samo jak z tym orczym pancerzem na grimgorze ... brak mi tu czegos konkretnego -> nie wiem czy tak ma byc czy cos jeszce dodasz ...
Z tarczy jestem wstępnie zadowolony ... może pod koniec coś tam będę kombinował o ile mnie leń nie złapie 

metaliki akurat nie są złe, ale jakieś zadrapania by się na nich przydały dla uatrakcyjnienia...
Zadrapań nigdy nie robiłem
mozę macie jakiś fajny tutek ... link albo coś
Najlepiej PL ale innym nie pogardzę 
p.s-myśle w ogóle o wywaleniu tej podstawki i umieszczeniu krówki w typowo jesiennej scenerii (trawka ,krzaczki jakieś listki ... ?) .Co sądzicie ,bo jakoś teraz pasuje to jak pieść do ...
p.s-myśle w ogóle o wywaleniu tej podstawki i umieszczeniu krówki w typowo jesiennej scenerii (trawka ,krzaczki jakieś listki ... ?) .Co sądzicie ,bo jakoś teraz pasuje to jak pieść do ...

tutek jest na rdze i inne takie - zadrapania tez by wyszly w ten sposob ale ta metoda opiera sie o nakladaniu warstwy ktora najpierw pomalujemy a potem zerwiemy odslaniajac farbe pod ... zostaje ci tylko reczne malowanie zadrapan - czarna kreska + krawedzie 
Koncowka ... metaliki bede na bank jeszcze poprawial ale nieznacznie troche za dlugo dlubie ten model 
Click to see full-sized image
-
Karpiu
no metaliko mozesz troche wyciagnac jeszcze choc jak dla mnie wiecej pracy wymagaloby futro. Dobrze ze juz nie ma rozowego 
No proszę, to się miło rozwinęła praca
Ale czepianie się włosów to moje przeznaczenie
Włosy na głowie (na samych końcówkach tam gdzie kończą się od zawiewania) widać, że nic z tymi końcówkami nie zrobiłeś, porozdzielałabym tam końcówki 
Podoba mi się to co zrobiłeś i czekam na finish (zwłaszcza na oczy)
Podoba mi się to co zrobiłeś i czekam na finish (zwłaszcza na oczy)
Hehe fakt włosy trochę po macoszemu potraktowałem
Trochę zdjęcie przekłamuje bo włoski na główce dostały glejzy (miedzy innymi czerwone ) i imho lepiej wyglądają niż futro na nogach
Wiele można by poprawić ale niezbytni mi się chce
praca miała być typowo rozgrzewkowa ... Kończę go na dniach i biorę się za coś na poważnie 

fajne kolorki, ladne zabarwienie metalikow, moznaby jeszcze popracowac nad rozlozeniem swiatla na nich..
troche dziwnie ten ludek trzyma tarcze :/
troche dziwnie ten ludek trzyma tarcze :/
Stop competing with others. Start competing with yourself.