Nie wiem czy to konwersja czy oryginalny model ale wygląda bdb. Co do nmma to miejscami jest tak jak napisał D_C, ale mało jest tych miejsc. Lew wygląda rzeczywiście spoko.
Pozdrawiam
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
macie racje nmm nie jest gladki bo za malo tam delikatnosci i lekkich przeswitujacych warstw
glejzow czy czego tam jeszcze byscie chcieli
- ja jestem zadowolony z nasycenia oraz wzglednie dobrego rozlozenia swiatlocienia (choc wolalbym by byl on demonowy
- bardziej mi sie podoba - to jednak wole zostac przy swoim stylu). ten cel chyba osiagnalem ... metalic jest chropowaty bo jestem jeszcze za duzym leszczem w tej branzy
(teraz wlasnie przyszla pora na cwiczenie wygladzania
- trzymajcie kciuki )
lewek w realu fajniejszy jak na wszystkich zdjeciach i chyba mi sie najbardziej podoba ... (i chyba jest to najfajniejszy element figsa - poza grzywa
- ktos ma tutorial jak robic grzywe
?? / ladne wlosy ??)
pomysl -> prosze brac
kopiowac tworzyc - czekam ... (jest to lew z chariota i jezdziec od chariota -> mozna go fajniej zrobic
- czekam na wasze wersje
)
dziekowac dziekowac za wasze slowa.
tymczasem zabieram sie za wykonczenie oddzialu sperelfow
lewek w realu fajniejszy jak na wszystkich zdjeciach i chyba mi sie najbardziej podoba ... (i chyba jest to najfajniejszy element figsa - poza grzywa
pomysl -> prosze brac
dziekowac dziekowac za wasze slowa.
tymczasem zabieram sie za wykonczenie oddzialu sperelfow
Jak dla mnie - wyrobiłeś się kolorystycznie. Nie straszysz już smerfowymi barwami, a trochę się uspokoiłeś.
To na plus. Na żywo mi się akurat lew mniej podoba, bo widać kolejne warstwy farby, co trochę ginie z kolei na zdjęciu i gładziej przez to wygląda.
Za to na żywo NMM podobał mi się bardziej - zdjęcie wydobyło poszczególne warstwy i nieco traci przez to na efekcie.
Podsumowując - dobra i pomysłowa konwersja, choć ja bym dołożył siodło lub jakieś futro do siedzenia. Popracuj nad gładkością przejść i precyzją malowania, bo idziesz zdecydowanie w dobrą stronę!
To na plus. Na żywo mi się akurat lew mniej podoba, bo widać kolejne warstwy farby, co trochę ginie z kolei na zdjęciu i gładziej przez to wygląda.
Za to na żywo NMM podobał mi się bardziej - zdjęcie wydobyło poszczególne warstwy i nieco traci przez to na efekcie.
Podsumowując - dobra i pomysłowa konwersja, choć ja bym dołożył siodło lub jakieś futro do siedzenia. Popracuj nad gładkością przejść i precyzją malowania, bo idziesz zdecydowanie w dobrą stronę!
Click to see full-sized imagekolejny unit z zamowienia tylko ze innego
nie to nie bejca - to inki ... po prostu najpierw zalewam wszystko inkiem jako pierwsza warstwe stad takie zalewy (lepiej farba kryje ink jak bialy podklad wiec mniej warstw musze nanosic by wydobyc wlasciwy kolorek
) na podstawkach ... bede jeszcze te buciki konczyl 1 czy 2 warstwy kolorku brazowego wygladza te elementy i bedzie si 
-
Alexander
Oto dalsza czesc do unitu powyzej ... bedzie tegojeszcze wiecej ale teraz jak co bede zamieszczal juz foty pierwszej bialoniebieskiej armii 
Oto finalne foty - mialem troche roboty to nie wrzucalem w srode
Click to see full-sized image
Mi sie ta armia bardzo podoba - fajny schemat ... choc im dalej w las tym wiecej drzew (chodzi o toze i tak bede mial jej dosc jak skoncze wszystko
BTW podstawek nie mialem robic to nie robie
ale na czyms trzeba bylo to ustawic do zdjec 
Oto finalne foty - mialem troche roboty to nie wrzucalem w srode
Click to see full-sized imageMi sie ta armia bardzo podoba - fajny schemat ... choc im dalej w las tym wiecej drzew (chodzi o toze i tak bede mial jej dosc jak skoncze wszystko
BTW podstawek nie mialem robic to nie robie
-
Renaw