[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No gule jak dla mnie sa bardzo trudne do ladnego pomalowania.
Mozna je zrobic szybko na TT tak jak Ty to zrobiles i owszem, ale zeby wyciagnac z nich cos wiecej to juz trzeba przysiasc :?

@Mahon: Wydaje mi sie, ze mocne rozjasnienia do bieli jedynie stworzyly by chaos i niechlujne wrazenie w polaczeniu ze sniegiem :roll:
bo pewnie nie byly oplacone na tyle, zeby do przejsc przysiasc na dluzszy czas ...

Wiec jak dla mnie to sa klimatyczne i estetycznie wykonane a jednoczesnie obrzydliwe. To chyba w sam raz jak na ten standard.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

zimowy kliemat udalo sie Tobie zlapac idealnie ;) przeszkadza mi jednak to ze sa troche zbyt bladzi i wyprani z koloru.. odwrotnie do propozycji mahonia, na Twoim miejscu jesli chcialbys poprawic ich wyglad, zdecydowalbym sie na poglebienie cieni ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Rentall

Post by Rentall »

jak dla mnie to osiagnales efekt... mi sie podobaja :D sa zimni, sini i odmrozeni. Jedyne co moze dla urozmaicenia to niebieski wash, dodal by troche koloru a i niebieski jest kolorem zimnym wiec by sie komponowalo IMO ofcourse :D
Galharen

Post by Galharen »

A mi sie za to bardzo podobaja, nie bede tutaj w slowach bardzo wylewny, bo spelniles wszystkie wymogi co do wygladu tych figsow.
Ewidentnie wygladaja na odmrozonych, innymi slowy jak kupa ***** ktora postanowila wybrac sie na zimowy meeting gdzies pod altdorfem pewnie :) Bardzo mi sie podobaja :)
Image
Tomi

Post by Tomi »

Slawol, stwierdzeniem o Ebay'u nie chcia??em Cie urazic. Po prsotu myslalem, ze pomalowales cos by troche powiekszyc budrzet domowy ;) Tak po prsotu mi sie skojatzyli i mialem tu namysli KOLORy i STYL pomalowania...
A nie konkretnie kase ;) na Ebay'a maluje sie pod panujaca mode ;)

Co do figsow... Majac na uwadze, ze jest to sprecyzowane zamowienie... napisze tylko, ze szkoda, ze nie dali Ci wolnej reki w doborze kolorow.. Zalozenia zimna spelniles w 100%, jednak IMO stac Cie na wiecej ;)
Tak jak Kacpero uwazam, ze przydalo by im sie ostrzejsze cieniowanie... Tylko, ze ja ogolnie lubie ostre cienie i przejscia na foigyrkach ;) Taki juz moj gust ;)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nikt mnie niczym nie urazil, dajcie juz spokoj, no :) A kolory tych figurek to akurat w duzym stopniu moja sprawka :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Pewnie ze Slawola stac na wiecej - tylko nie zawsze klient pozwala rozwinac skrzydla. Gdyby placil za kazdego "zolnierzyka" tyle co za bohatera, to i Slawol moglby sie bardziej wykazac. A tak, w gre wchodzi prosty rachunek ekonomiczny: cena -> czas -> jakosc...

Smutne, ale jakze zyciowe jesli maluje sie na zamowienie...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Galharen

Post by Galharen »

*Up - To moglby byc bardzo tresciwy post gdybym tylko umial odczytywac hieroglify :wink:
Image
Alucard

Post by Alucard »

mahon wrote: Pewnie ze Slawola stac na wiecej - tylko nie zawsze klient pozwala rozwinac skrzydla. Gdyby placil za kazdego "zolnierzyka" tyle co za bohatera, to i Slawol moglby sie bardziej wykazac. A tak, w gre wchodzi prosty rachunek ekonomiczny: cena -> czas -> jakosc...

Smutne, ale jakze zyciowe jesli maluje sie na zamowienie...

Mahon OK zgadzam sie z Toba, aczkolwiek - w obecnych czasach malowanie na zamowienie, na poziomie wyzszym niz TT jest nie do osiagniecia dla wiekszosci Polakow.
Kazdy z Was ceni swoje umiejetnosci bardzo wysoko. Nie dziwie sie bo wiem na co Was stac. Jednak uwazam, ze malowanie na takim poziomie jak te Ghoule (inne modele Slawola podobaja mi sie bardziej), to nawet mniej niz TT.
Nie wiem ile Slawol za ten oddzial wezmie ale po przegladnieciu EB i kilku innych stron - zarowno Studia malarskie jak i ofert zwyklych osob - jestem przekonany, ze srednia za ten oddzia to 450-600zl - uczciwie to dla Polaka duzo [jezeli to Polak zamawial]
Roznica, ktora podales mahon - czyli bohater a oddzial jest wyranza.
Wiekszosc? z dobrych malarzy nie lubi bazgrac sie z tak duzymi oddzialami.
Slawolowi naleza sie brawa, ze bierze takie zamowienia, jednak ja osobiscie chcialbym poznac cennik takich zamownien.
I na koniec pytanie do Slawola:

Moglbys mi napisas na jaki poziom malujesz te oddzialy (moze cala armie) bo jeszcze bedzie jak wspomniales 25GG LOL
Jezeli mozesz to napisz mi szczegolowo, czyli ile warstw, cienie itp, itd na takim poziomie
Galharen

Post by Galharen »

Dziekuje Ci bardzo dobry czlowieku :)
Image
Post Reply