Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
fajny maluch
pewnie by sie przydalo troche wiecej warstw/odcienie w swiatlocieniu, ale nie bede sie wymadrzal, bo sam bym na takim malenstwie nie potrafil ich namalowac
napis na podstawce zamaluj - zlociutki kolor pasuje tu jak piesc do oka, a kropeczki niezbyt chlujne sa. czytaj: niechlujne
zgadzam sie z Namelessem - o ile sam model nie jest zly, to diorama mnie nie przekonuje (do tego jest niestarannie wykonana - zobacz np. jej krawedzie)
napis na podstawce.... lepiej jakby go nie bylo. niedosc ze literki takie dosc niewprawne to do tego jescze te kropki...
powiedzialbym: tabletop quality. widzialem znacznie lepsze prace od ciebie, ale pewnie miales ochote pomalowac cos z LotRa - a to nie prosty temat...
Mi sie model na zywo podobal, taki slodki hobbit, za to na zdjeciach poprostu mi sie nie podoba.
Sceniczna podstawka faktycznie, troche niechluja, motyw fajny, ale brakuje starannosci.
ale nie sposob nie zgodzic sie z Namelessem - ten model jest malenki i to tez stwarza problem w ocenie, bo kazdy automatycznie rowna go do rozmiaru "normalnych modeli". podczas gdy on jest chyba o polowe mniejszy...
On faktycznie jest strasznie male??ki, dlatego ogladajac go na ??ywo nie widac prawie zupelnie zadnych niedociagniec. Zdjecie je troche wyciagnelo moim zdaniem.
Malowalem lotrowe modele wiec wiem jakie to male
On faktycznie jest strasznie male??ki, dlatego ogladajac go na ??ywo nie widac prawie zupelnie zadnych niedociagniec. Zdjecie je troche wyciagnelo moim zdaniem.
Malowalem lotrowe modele wiec wiem jakie to male
Troche zolty na gebie, ale reszta sympatyczna. Troche wlosy moznaby poprawic. Ogolnie lepiej wyglada od tylu niz od przodu. Najbardziej podoba mi sie plecak. Jak duze sa hobbity w LoTR w porownaniu do np. krasnoludow z GW?
Co do podstawki i scenerii, to zgadzam sie z Mahoniem i Namelessem. Zamalowac napis.
heh, no maska wyglada troche dziwnie;P podoba mi sie kiecka:P dobrze wycieniowana, chociaz monaby jescze na samej gorze na pasie rozjasnic te zalamania:P ale jest dobrze... nie pdooba mi sie glowa, wyglada bardzo demonicznie, ale nie podoba mi sie kolorystyka, tzn... hmmm zminilbym tylko kolor wlosow, ta czerwien mi tutaj nie pasuje.
Dosyc podoba mi sie wypolerowany naramiennik, wlosy moga byc, kiecka nie taka zla.
Ale jakos mi nie gra ogolny dobor kolorow - czerwono-zolte rogi, podczas gdy ten zolty nie pojawia sie poza tym na modelu. Jakos mi nie do konca gra ten model kolorystycznie.
No i moze mi sie zdaje, ale twoje wczesniejsze prace (zwlaszcza czerwony chaotyk) byly ZNACZNIE lepsze technicznie - staranniejsze i gladziej malowane.