[PL] DE Harpie i Empire BSB (wip)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ładny ten heros. Koń też. Skoro kolorystyke masz narzuconą to się w tej kwestii wypowiadać nie bedę. Za to kwestia techniczna - nie wiem czy to fotki tak zrównują kolory ale jak dla mnie przydałoby się nieco bardziej kontrastowe cieniowanie - może np. dodać jeszcze jaśniejsze kawałki tu i ówdzie... ale to już w sumie kwestia gustu. Poza tym ładnie i gładko cieniujesz. Dobra robota.
-
SexRocket
No i koncowe fotki bsb 
najbardziej naturalne kolory sa na 2 fotce
Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane
Click to see full-sized image
najbardziej naturalne kolory sa na 2 fotce
Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane
Click to see full-sized imagePodoba mi się paleta kolorów użyta na tej miniaturce, fajne i czyste malowanie. Ale jest kilka elementów, które nie dają mi spokoju, np. na biała wstążka na sztandarze - zupełnie nie wyszła i psuje efekt imo przez te zółte cienie. Zrobiłbym ją bardziej w brązach, szarości - tak, żeby było widać jakieś kontrasty na tym lub ewentualnie namalowałbym jakiś napis.
Metaliki jak pisałem wcześniej bardzo fajne. W sumie średnio mi sie widzi drzewiec sztandaru, można by go dopracować jeszcze.
All in all, bardzo dobra praca - tak trzymaj!
Metaliki jak pisałem wcześniej bardzo fajne. W sumie średnio mi sie widzi drzewiec sztandaru, można by go dopracować jeszcze.
All in all, bardzo dobra praca - tak trzymaj!
-
SexRocket
no malowanie paskow na drewnie to jest moj straszny mankament nie potrafie tego robic i szczeze powiem ze im dluzej nad tym siedze i staram sie zrobic lepiej to wychodzi coraz gorzej
Szarfa jest malowana chyba standardowo bleched-bialy i zaglebienia sa zglazowane vomitem. Ale efekt jaki jest kazdy widzi moze macie jakis lepszy sposob zeby osiagnac glebie malujac cos na bialo?
Szarfa jest malowana chyba standardowo bleched-bialy i zaglebienia sa zglazowane vomitem. Ale efekt jaki jest kazdy widzi moze macie jakis lepszy sposob zeby osiagnac glebie malujac cos na bialo?