[PL] DE Harpie i Empire BSB (wip)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Galharen

Post by Galharen »

Bardzo mi się podoba, szczególnie metaliki. Klimat bardzo fajny, szkoda, że ta podstawka jednak ma być taka uboga, ale trudno :wink: Dobra robota i czekam na więcej.
Image
Benathai

Post by Benathai »

Ładny ten heros. Koń też. Skoro kolorystyke masz narzuconą to się w tej kwestii wypowiadać nie bedę. Za to kwestia techniczna - nie wiem czy to fotki tak zrównują kolory ale jak dla mnie przydałoby się nieco bardziej kontrastowe cieniowanie - może np. dodać jeszcze jaśniejsze kawałki tu i ówdzie... ale to już w sumie kwestia gustu. Poza tym ładnie i gładko cieniujesz. Dobra robota.
Image
SexRocket

Post by SexRocket »

No i koncowe fotki bsb :)
najbardziej naturalne kolory sa na 2 fotce
Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane :)

ImageClick to see full-sized image

Galharen

Post by Galharen »

Podoba mi się paleta kolorów użyta na tej miniaturce, fajne i czyste malowanie. Ale jest kilka elementów, które nie dają mi spokoju, np. na biała wstążka na sztandarze - zupełnie nie wyszła i psuje efekt imo przez te zółte cienie. Zrobiłbym ją bardziej w brązach, szarości - tak, żeby było widać jakieś kontrasty na tym lub ewentualnie namalowałbym jakiś napis.
Metaliki jak pisałem wcześniej bardzo fajne. W sumie średnio mi sie widzi drzewiec sztandaru, można by go dopracować jeszcze.
All in all, bardzo dobra praca - tak trzymaj!
Image
SexRocket

Post by SexRocket »

no malowanie paskow na drewnie to jest moj straszny mankament nie potrafie tego robic i szczeze powiem ze im dluzej nad tym siedze i staram sie zrobic lepiej to wychodzi coraz gorzej :?
Szarfa jest malowana chyba standardowo bleched-bialy i zaglebienia sa zglazowane vomitem. Ale efekt jaki jest kazdy widzi moze macie jakis lepszy sposob zeby osiagnac glebie malujac cos na bialo?
Post Reply