[PL] Top 25 Warhammer miniatures
-
Kotlet_Schabowy
Może się jeszcze wypowiem na temat innych lubianych przeze mnie modeli.
Z armii Krasnoludów:
Ungrim iron fist,
Ten lord: https://www.coolminiornot.com/pics/pics7 ... 7a1241.jpg
Thorek z kowadła 6-edycyjnego.
Z chaosu zawsze lubiłem Be`lakora choć można było trochę bardziej dopracować jego głowę, Slaanesh lorda na Daemonic mouncie (ze wskazaniem na samego jeźdźca) oraz smoka z 5 edycji.
High elfy: Teclis z 5 edycji. (stokroć lepszy od tego z 6 edycji), lord z mieczem opartym o ziemie, no i może jeszcze Caradryana z nowych elfów choć jego również można by jeszcze troszeczkę dopracować.
Wood elfy: Tutaj najbardziej podoba mi się Truthsayer.
Orki i gobliny: Zdecydowanie lepsze wydają mi się gobliny. Modele fanatyków są dość ciekawe,sam Skarsnik też jest niezgorszy.
Z Bretonii jakoś nic specjalnie mnie nie zachwyciło.
Imperium: Valten na koniu jest całkiem udany.
Skaveni: W ogóle nie podoba mi się ta rasa i raczej ciężko mi się doszukać jakiejś dobrej rzeźby.
Lizardmeni: Wspomniany Slann ma bardzo fajny klimat. Przypomina mi takiego wielkiego tłustego wodza czarnych plemion.
Nad nieumarłymi musiałbym się zastanowić, bo większość modeli wydaje mi się podobna.
Dark elfy: Wspomniana Morathi i może ta mała piesza czarodziejka jest całkiem sympatyczna.
Z figurek do Mordheim najbardziej podoba mi się Nicodemus. Chyba najlepszy model czarodzieja z tej produkcji jaki znam. Chętnie widziałbym go na szczycie tego rankingu...
Z armii Krasnoludów:
Ungrim iron fist,
Ten lord: https://www.coolminiornot.com/pics/pics7 ... 7a1241.jpg
Thorek z kowadła 6-edycyjnego.
Z chaosu zawsze lubiłem Be`lakora choć można było trochę bardziej dopracować jego głowę, Slaanesh lorda na Daemonic mouncie (ze wskazaniem na samego jeźdźca) oraz smoka z 5 edycji.
High elfy: Teclis z 5 edycji. (stokroć lepszy od tego z 6 edycji), lord z mieczem opartym o ziemie, no i może jeszcze Caradryana z nowych elfów choć jego również można by jeszcze troszeczkę dopracować.
Wood elfy: Tutaj najbardziej podoba mi się Truthsayer.
Orki i gobliny: Zdecydowanie lepsze wydają mi się gobliny. Modele fanatyków są dość ciekawe,sam Skarsnik też jest niezgorszy.
Z Bretonii jakoś nic specjalnie mnie nie zachwyciło.
Imperium: Valten na koniu jest całkiem udany.
Skaveni: W ogóle nie podoba mi się ta rasa i raczej ciężko mi się doszukać jakiejś dobrej rzeźby.
Lizardmeni: Wspomniany Slann ma bardzo fajny klimat. Przypomina mi takiego wielkiego tłustego wodza czarnych plemion.
Nad nieumarłymi musiałbym się zastanowić, bo większość modeli wydaje mi się podobna.
Dark elfy: Wspomniana Morathi i może ta mała piesza czarodziejka jest całkiem sympatyczna.
Z figurek do Mordheim najbardziej podoba mi się Nicodemus. Chyba najlepszy model czarodzieja z tej produkcji jaki znam. Chętnie widziałbym go na szczycie tego rankingu...
Trochę fajnych modeli GW jednak wypuściło, nie mozna powiedzieć
Ale są to jedynie bohaterowie glownie. Osobiście bardzo żałuję, że stare modele HE nie były jakieś ciekawe, bo z chęcia wystawiłbym teraz na polu bitwy jakiegos oldschoolowego charactera
W sumie jeszcze stary oddział swordmasterów mi się podoba jako dodatek mały
Ciekaw jestem jakie modele będą w czołówce, bo mam dziwne wrażenie że wygra coś z nowych VC lub innych nowych armii
Ale są to jedynie bohaterowie glownie. Osobiście bardzo żałuję, że stare modele HE nie były jakieś ciekawe, bo z chęcia wystawiłbym teraz na polu bitwy jakiegos oldschoolowego charactera
W sumie jeszcze stary oddział swordmasterów mi się podoba jako dodatek mały
Ciekaw jestem jakie modele będą w czołówce, bo mam dziwne wrażenie że wygra coś z nowych VC lub innych nowych armii
z krasnalskich lordów to ten nowy - oparty na toporze.
ungrim jakoś obecnie do mnie już nie trafia...
Be'lakor - ooooj tak!
a Nicodemusa nie brałem pod uwagę bo to model Mordheimowy
Teclis 5-edycyjny? Czy mówisz o tym z 1992 roku - 4-edycyjnym? Bo 5 edycja wyszła 4 lata po tej figurce. Chyba, że w międzyczasie wyszedł kolejny Teclis, o którym zapomniałem...
ungrim jakoś obecnie do mnie już nie trafia...
Be'lakor - ooooj tak!
a Nicodemusa nie brałem pod uwagę bo to model Mordheimowy
Teclis 5-edycyjny? Czy mówisz o tym z 1992 roku - 4-edycyjnym? Bo 5 edycja wyszła 4 lata po tej figurce. Chyba, że w międzyczasie wyszedł kolejny Teclis, o którym zapomniałem...
-
Kotlet_Schabowy
Mówię o tym Teclisie
Click to see full-sized image
Czy został on wypuszczony w 4 edycji? Mówiąc szczerze nie pamiętam. W piątej był na pewno.
Click to see full-sized imageCzy został on wypuszczony w 4 edycji? Mówiąc szczerze nie pamiętam. W piątej był na pewno.
Mahoń dobrze mówi, sam nie wiedziałem dokładnie, ile lat ma Teclis... Aż musiałem przyjrzeć się tłoczeniu na modelu
Jest - 1992 
A pamiętacie ten model?:
Repanse de Lyonesse. Klimat Joanny d'Arc
Rzeźbiony zdaje się przez jednego z braci Perry - Michaela, który miał nieprzyjemny wypadek na jakimś pokazie z działem, w wyniku którego stracił część prawej ręki... I potem rzeźbił dalej przy użyciu protezy, a ten model jest jednym z jego dzieł z tamtego okresu. Też ciężko kupić...
Bardzo mi się podoba, no i sam fakt wykonania przez autora do mnie przemawia... A modele rzeźbi cały czas zdaje się.
A pamiętacie ten model?:
Click to see full-sized imageRepanse de Lyonesse. Klimat Joanny d'Arc
Rzeźbiony zdaje się przez jednego z braci Perry - Michaela, który miał nieprzyjemny wypadek na jakimś pokazie z działem, w wyniku którego stracił część prawej ręki... I potem rzeźbił dalej przy użyciu protezy, a ten model jest jednym z jego dzieł z tamtego okresu. Też ciężko kupić...
-
Nameless
- The Better Choice

tak sobie mysle, co ja bym dodal do listy...
lord nurgla na demon steedzie. aktualne (jeszcze) demonetki.
grom da paunch... gdyby jeszcze mial swoje, a nie standardowe plastikowe wilki...
skavenski mag, jakzez on sie nazywal... lord skrolk?
grupowe zgloszenie beastmenow, jako najladniejszej armii.
heinrich kemmler.
casket of souls
pewnie mi sie pozniej cos wiecej przypomni
lord nurgla na demon steedzie. aktualne (jeszcze) demonetki.
grom da paunch... gdyby jeszcze mial swoje, a nie standardowe plastikowe wilki...
skavenski mag, jakzez on sie nazywal... lord skrolk?
grupowe zgloszenie beastmenow, jako najladniejszej armii.
heinrich kemmler.
casket of souls
pewnie mi sie pozniej cos wiecej przypomni
[PL] Top 25 Warhammer miniatures
@Nameless - chyba Skrolk, ten taki parchaty, pryszczaty, owinięty łachmanami, z książką w ręku...
Ja bym dołożył do tego Plague Monków, też udane modele
Koncertu życzeń ciąg dalszy...
Co tam jeszcze... generał do HE na koniu (ten z pióropuszem)... Haaaaa... The Green Knight!
O, a mi się jeszcze przypomniał stary generał do DE na Zimnym... całe modele były z metalu wtedy... stare modele Dark Riderów w kapturach... Heh, no i jeszcze kociołek-proca kuchcików-Halflingów: Hot Pot Catapult
Night Goblin Shaman w czapce i z sierpem w kształcie księżyca...
A nic o maszynach nie piszecie... Steam Tank, War Wagon do Imperium... to były modele...
Niesamowity klimat tworzyła ta armia starymi figurkami. Te obecne już tak nie działają...
A z wampirów to oczywiście parka: Isabella i Vlad von Carsteinowie
A z nowości to wpadł mi w oko i od razu się spodobał Mannfred von Carstein na koniu.
Click to see full-sized imageJa bym dołożył do tego Plague Monków, też udane modele
Koncertu życzeń ciąg dalszy...
Co tam jeszcze... generał do HE na koniu (ten z pióropuszem)... Haaaaa... The Green Knight!
A nic o maszynach nie piszecie... Steam Tank, War Wagon do Imperium... to były modele...
A z wampirów to oczywiście parka: Isabella i Vlad von Carsteinowie