[PL] Top 25 Warhammer miniatures
-
Kotlet_Schabowy
Nie wiem czy ktoś wcześniej o tym nie pisał ,ale Games Workshop z okazji 25-lecia Warhammera prowadzi ranking 25 najlepszych modeli. Pomysł moim zdaniem jest dość ciekawy.
https://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... iniatures/
Jak na razie przedstawiono 10 modeli i mówiąc szczerze dziwię się ,że figurka Crom`a uplasowała się na ostatnim miejscu. Dla mnie jest to jedna z lepszych prac rzeźbiarzy Gw...
https://uk.games-workshop.com/warhammer/ ... iniatures/
Jak na razie przedstawiono 10 modeli i mówiąc szczerze dziwię się ,że figurka Crom`a uplasowała się na ostatnim miejscu. Dla mnie jest to jedna z lepszych prac rzeźbiarzy Gw...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [PL] Top 25 Warhammer miniatures
widziałem to - mnie tam dziwi pare innych modeli niz tylko crom... 
dla mnie obecność tam Croma była w ogóle zdziwieniem 
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

o ile wielu "klasycznym" modelom z lat 80. i wczesnych 90. można wybaczyć to, że odstają od dzisiejszych standardów, bo jednak przez te parę(naście) lat sporo się zmieniło (są tam modele sprzed ponad 20 lat), to taki Crom czy Spellsingerka nie są jak dla mnie powalające jak na dość świeże modele..
tylko tyle.
tylko tyle.
Heh... ciekawe, faktycznie.
A dla mnie pozycja 23. jest w ogóle nieporozumieniem... osobiście widziałbym ten model w pierwszej "8"
Pozycja nr 16 może być, reszta jest dla mnie dyskusyjna z racji samej obecności 
Zobaczymy, co tam dalej wymyślą...
No i przychylam się do postów Mahonia (tego dot. Croma, jak i "przedchwilowego"
105% racji.
Pozdrawiam
Sławol
P.S.
Mam nadzieję, że znajdą się w tym zestawieniu Nazgob, Ulthran, może jakiś marine
A dla mnie pozycja 23. jest w ogóle nieporozumieniem... osobiście widziałbym ten model w pierwszej "8"
Zobaczymy, co tam dalej wymyślą...
No i przychylam się do postów Mahonia (tego dot. Croma, jak i "przedchwilowego"
Pozdrawiam
Sławol
P.S.
Mam nadzieję, że znajdą się w tym zestawieniu Nazgob, Ulthran, może jakiś marine
23 dla mnie zasługuje na miejsce w czołówce.
a Tyrion - taaaak, choć chyba ta wersja nie była tak powalająca jak wcześniejsza (na swoje czasy) - choć mogło jej zaszkodzić oficjalne "serduszkowe" malowanie. No i myślę, że z duetu tyrion/Teclis to jednak "klasyczny" Teclis powinien być bardzo bardzo wysoko w czołówce...
a Tyrion - taaaak, choć chyba ta wersja nie była tak powalająca jak wcześniejsza (na swoje czasy) - choć mogło jej zaszkodzić oficjalne "serduszkowe" malowanie. No i myślę, że z duetu tyrion/Teclis to jednak "klasyczny" Teclis powinien być bardzo bardzo wysoko w czołówce...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

ciekawe tylko czy w pierwszej trójce nie znajdzie sie model z promowanych ostatnio armii typu wampiry 
Widzę, Mahoń, że się dobrze rozumiemy
Starego Teclisa mam
Ale starego Tyriona nie mogę upolować, kiedyś mi uciekł czysty na Allegro... zawsze podobały mi się takie skomplikowane modele, właśnie w tym stylu, w ogóle stare HE lepiej się prezentowały, moim zdaniem, niż obecne... mam stare wycinki 'Eavy Metalu, pamiętam, jak wzdychałem kiedyś do tego malowania, pokazywanego w WD i broszurkach reklamowych
"23" nawet w czołówce, powinienem był napisać "co najmniej w 8", byłoby pełno modeli podobnych klimatem i wykonaniem
Miały urok te stare modele, te nowe, mimo technologii i nie zawsze perfekcyjnej dokładności wykonania, nie zawsze zachwycają...
A może tu, na forum, zrobimy sobie własne głosowanie figurkowe, połączone z galerią i dyskusją?
@Demi - obyś nie wykrakał... miejmy nadzieję, że najwyższe pozycje na liście nie odpowiadają nowym produkcjom... pomijam Hellcannona na dalekim miejscu i inne modele...
Pozdrawiam
Sławol
"23" nawet w czołówce, powinienem był napisać "co najmniej w 8", byłoby pełno modeli podobnych klimatem i wykonaniem
A może tu, na forum, zrobimy sobie własne głosowanie figurkowe, połączone z galerią i dyskusją?
@Demi - obyś nie wykrakał... miejmy nadzieję, że najwyższe pozycje na liście nie odpowiadają nowym produkcjom... pomijam Hellcannona na dalekim miejscu i inne modele...
Pozdrawiam
Sławol
-
Nameless
- The Better Choice

nawiazujac do znanego polskiego powiedzenia - lista jest jak d..., kazdy ma swoja.
jest problem z ustawieniem takiej listy 'ciagnacej' sie przez 25 lat. bo to nie najlepsze rzezby trzeba wybrac, ale niejako kamienie milowe. Rzezby, ktore byc moze nie przetrwaly proby czasu (i zmiany stylu rzezbienia), ale w swoim czasie byly czyms wyjatkowym.
jesli chodzi o dotychczasowe propozycje - pomijajac kolejnosc, to jedyna duza kontrowersja dla mnie jest hellcannon. ani to rzezba dobra, ani wazna...
@Slawol - ulthrana i marines bym sie raczej nie spodziewal na liscie 25 modeli WFB...
Tyriona szukasz? Niepomalowanego?
jest problem z ustawieniem takiej listy 'ciagnacej' sie przez 25 lat. bo to nie najlepsze rzezby trzeba wybrac, ale niejako kamienie milowe. Rzezby, ktore byc moze nie przetrwaly proby czasu (i zmiany stylu rzezbienia), ale w swoim czasie byly czyms wyjatkowym.
jesli chodzi o dotychczasowe propozycje - pomijajac kolejnosc, to jedyna duza kontrowersja dla mnie jest hellcannon. ani to rzezba dobra, ani wazna...
@Slawol - ulthrana i marines bym sie raczej nie spodziewal na liscie 25 modeli WFB...
Tyriona szukasz? Niepomalowanego?