[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

A mnie się ten krasnal podoba :lol: i uważam że podstawka jest w nim najfajniejsza. Wszysko jest spójne stylistycznie póki co, no a jeśli miałabym coś zmienić, to rzeczywiście metaliki - zaniżają poziom.
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

krasnal :lolsign:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Zaskoczę was nic tu nie było dippowane :P Metalików cały czas się uczę więc wyglądają jak wyglądają :trampolin: Czerwony wyszedł trochę na przesycony tzn. w realu był robiony od ciemnej mieszanki (blood red + czarny) do czystego BR ,a tylko krawędzie pociągnięte BR + jakiś pomarańcz :)

p.s-Z tyłu sztandaru mało warstw dałem :oops: ograniczyłem sie praktycznie do krawędziowania szmaty :wink: (na usprawiedliwienie dodam ,że sztandar z tyłu jest strasznie płaski :wink: )
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Szczurka

Post by Slawol »

Bardzo jaskrawa kolorystyka, jak na banshee ;) Ale może to i dobrze, bo w końcu banshee ma krzyczeć :) Włosy i czaszka wyglądają, jak wypalone słońcem :)

Uważam, że technicznie jest pomalowana bardzo dobrze, najbardziej podoba mi się miecz, a zwłaszcza ostrze :clap: Błękitna szata również ma swoją wymowę, ponadto jest ładnie i równo wycieniowana. Jak dla mnie te dwa elementy grają ze sobą, ale włosy już mi tutaj w tym schemacie za bardzo nie pasują. Może zrobiłbym głębsze cienie, o, wtedy może i tak, sam nie wiem... Brakuje mi po prostu u góry kontrastu choć na jednym elemencie, ale to już taka moja wizja tylko ;)

Ta zgniła skóra również ma ciekawy odcień, ale zdjęcie jest bardzo mocno naświetlone, momentami trochę przepalone :) Między palcami widziałbym ostrzejsze cienie, zdecydowanie. No chyba że są, a na zdjęciu tak to jasno wygląda ;) Podstawka tylko skromna, ale schludna :)

Bardzo ładnie pomalowany model :) No i sam w sobie jest świetny, klasyka, która mi się podoba :)

Dobra robota!

Pozdrawiam
Sławol
szczurek_

Post by szczurek_ »

[rimg]https://images24.fotosik.pl/143/4e88c14a6957db9c.jpg[/rimg]
No i sam w sobie jest świetny, klasyka, która mi się podoba
Zgadzam sie w 100% :)
Błękitna szata również ma swoją wymowę, ponadto jest ładnie i równo wycieniowana. Jak dla mnie te dwa elementy grają ze sobą, ale włosy już mi tutaj w tym schemacie za bardzo nie pasują. Może zrobiłbym głębsze cienie, o, wtedy może i tak, sam nie wiem... Brakuje mi po prostu u góry kontrastu choć na jednym elemencie, ale to już taka moja wizja tylko Wink
Ja wręcz odwrotnie tzn. zadowolony jestem z włosów ,a z szaty średnio :wink: tzn. wiem ,że mogłem lepiej .... :)
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Fajna peleryna :think: sam ją tak wycieniowałeś, czy rzeźba jest na tyle głęboka, że daje taki cień?

A u Banshee kiecka rządzi!
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

na banshee szata rządzi. włosy wyglądają trochę "mopowato" i choć to kwestia rzeźby, to malowanie nie pomaga. za to mimo przepalenia fotek podoba mi się kolorystyka i schludność malowania. twarz bardziej od dłoni...

na chaotyku płaszczy wygląda bardzo ciekawie - choć zarazem bardzo czysto. a z klei metaliki do mnie nie przemawiają...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

[rimg]https://images24.fotosik.pl/144/09a2c0aecb07d4e4.jpg[/rimg]

[rimg]https://images28.fotosik.pl/144/823900e34e774f73.jpg[/rimg]

Płaszcz ma poniekąd taką rzeźbę :wink: Metalików sie cały czas uczę więc musicie wybaczyc :trampolin:

P.s-Mnie u banshee jakoś bardziej podobaja się włosy i mieczyk (z nich jestem najbardziej zadowolony :wink: ) Kiecka jakoś ..... :wink:

p.s-Pierwszy koleś w całości skończony (ten z mieczem) Konikowi dałem bardingi w klimacie miecza banshee ,a pacjentowi dodałem slady krwi na mieczu i tarczy .
Postaram się cyknąc (czyt.dac komus do foto) zdjecia jak skoncze wszystkich 5 panów :)
Image
Post Reply