[PL] Golden Demon w Polsce
-
illusionrip
- Sonny Crockett
-
illusionrip
- Sonny Crockett
Na imprezie integracyjnej przed GD pojwiło się baaardzo liczne grono a i tak następnego dnia okazało się, że cała masa
malarzy nie dała się poznać od strony towarzyskiej. Jednak Ci uczestnicy z którymi udało mi się spędzić czas, to najwspanialsze towarzystwo świata,
i z bólem wracałam do domu.
LOTR był na moje oko najmocniejszą z kategorii ... wszystkie prace były na baaaardzo wysokim poziomie.
Jest kilka nagród które osobiście przydzieliła bym innym miniaturom, ale to w większości drobne rotacje ...
słyszałam jednak że z za witryny prezentowały się odrobinę inaczej jak pod światłem.
Dlatego nie będę krytykancka, bo trudno nie ufać opinii tak zacnie dobranemu jury.
Zaimponowało mi, że jury zadbało o porządne oświetlenie do oceniania prac
Podobało mi się również, że organizatorzy dopasowali się do oczekiwań i jednak pojawiła się możliwość żeby sobie wspólnie pomalować.
Gratuluję wszystkim wygranym i przegranym
bo witryny IMHO zapełnione były samymi Dobrymi pracami (czego niestety nie oddają zdjęcia ... przynajmniej w moim monitorze)
Mam nadzieję, że wkrótce temat zapełni się bardziej prywatnymi zdjęciami. Sama mam kilka które warte są upublicznienia
Za rok Polcon, a co za tym idzie do GD będzie w Zielonej Górze? Jeżeli tak to spoko. Mam pytania odnośnie kategroi youngbloods. Mam 13lat za rok będe miał 14. Słyszałęm że ta kategoria jest do 14roku życia. Jeszcze się chyba łapie prawda? Był na pewno ktoś na GD i ma informacje na temat poziomu. Czy jest on wysoki. Jaka kategoria spisywała się najgorzej a jaka najlpepiej?? Pozdroo 
GILDOR:
Byliśmy na GD i już Ci odpowiadam:
- youngbloodzi są do 14 roku życia
- po fotkach oceń poziom
- w tym roku zaskakująco mocną kategorią był LOTR - wystawiała się tam cała zagraniczna śmietanka, a do tego i parę polskich prac trzymało ten zawyżony poziom. w końcu Kacpero zajął 2 miejsce
- w niektórych kategoriach od razu oczywiście odróżniało się parę prac od reszty, ale ogólnie poziom był wyższy niż się spodziewałem.
AŃA:
Tak, po wstępnej selekcji (First cut) każda praca była brana pod doskonałe oświetlenie i dyskutowana przez jury. Niektóre wybory były proste, inne nie. Ale parę ocen radykalnie nam się zmieniło kiedy mogliśmy dokładnie obejrzeć figurki z bliska a nie z gabloty (mimo, że od naszej strony nie była ona oszklona).
Tylko na wybór slayer sworda nie mieliśmy wpływu.
Byliśmy na GD i już Ci odpowiadam:
- youngbloodzi są do 14 roku życia
- po fotkach oceń poziom
- w tym roku zaskakująco mocną kategorią był LOTR - wystawiała się tam cała zagraniczna śmietanka, a do tego i parę polskich prac trzymało ten zawyżony poziom. w końcu Kacpero zajął 2 miejsce
- w niektórych kategoriach od razu oczywiście odróżniało się parę prac od reszty, ale ogólnie poziom był wyższy niż się spodziewałem.
AŃA:
Tak, po wstępnej selekcji (First cut) każda praca była brana pod doskonałe oświetlenie i dyskutowana przez jury. Niektóre wybory były proste, inne nie. Ale parę ocen radykalnie nam się zmieniło kiedy mogliśmy dokładnie obejrzeć figurki z bliska a nie z gabloty (mimo, że od naszej strony nie była ona oszklona).
Tylko na wybór slayer sworda nie mieliśmy wpływu.