Tak wpadłem na pomysł ,że jak już jestem na tym forum i mam ochotę to tu ,to tam sie po odzywać to wypadało by cokolwiek pokazać no więc macie tu moją próbę free handa która miała znaleźć sie na ściankach rhinosa. Rhino dzielnie licytowałem na allegro a w między czasie namazałem takie cuś na kawałku plastic cardu
https://s80.photobucket.com/albums/j190/ ... ozmiar.jpg
takie toto jest w normalnym rozmiarze 1:1
https://s80.photobucket.com/albums/j190/ ... eehand.jpg
A takie w powiększeniu
Figsów póki co nie pokarzę bo jestem leniem i najpierw muszę skończyć zlecenia a dopiero potem brać sie za prawdziwe malowanie
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
- Sonny Crockett
-
- Chest of Colors
Skoro czekacie na figsę to OK Niestety obecnie mam same WIPki. Niczego nie chce mi się zrobić do końca
Click to see full-sized image
Jak wszyscy widzą oto prezentuję wam mojego Terminator Hapleina. Liczę na konstruktywną krytykę i porady Proszę sie tylko nie czepiać do tego co jak widać jeszcze nie skończone
Prosiłbym jeszcze o wszelkie rady i sugestie dotyczące skóry na twarzy tego Space wolfa. ( to to już szczyt lenistwa, prawie nic nie pomalowane )
I to na razie tyle, może dzisiaj jeszcze wrzucę jakieś fotki
Jak wszyscy widzą oto prezentuję wam mojego Terminator Hapleina. Liczę na konstruktywną krytykę i porady Proszę sie tylko nie czepiać do tego co jak widać jeszcze nie skończone
Prosiłbym jeszcze o wszelkie rady i sugestie dotyczące skóry na twarzy tego Space wolfa. ( to to już szczyt lenistwa, prawie nic nie pomalowane )
I to na razie tyle, może dzisiaj jeszcze wrzucę jakieś fotki
Sory ,że dwa posty pod rząd ale nie chcę sie nikomu w temat wcinać a w moim i tak nikt nie pisze
Czy byłby ktoś na tyle miły i mógłby wytłumaczyć mi w miarę obrazowo w jaki sposób korzysta sie z Glaze'ów? Chciałbym sie nauczyć tej techniki a na żywo niestety nie mam nikogo kto mógłby mi wytłumaczyć jak z niej korzystać.
Czy byłby ktoś na tyle miły i mógłby wytłumaczyć mi w miarę obrazowo w jaki sposób korzysta sie z Glaze'ów? Chciałbym sie nauczyć tej techniki a na żywo niestety nie mam nikogo kto mógłby mi wytłumaczyć jak z niej korzystać.
Oj uciekł mi temat! A Demi kłamczuch też opowiada że śledzi wszystkie (w miarę możliwości) tematy
Figurki bardzo ładne i staranne. na razie nie potrafię nic zarzucić, więc pozostanę przy pochwaleniu
a glaze'owanie (po naszemu laserunek) polega na malowaniu farbą na tyle przezroczystą, że spod niej widać też poprzedni kolor. coś jak malowanie akwarelą - nie zamalowuje całkowicie tego co było dotychcsza, tylko trochę przebarwia.
możesz tego użyć do łagodzenia kontrastów i przejść, można w ten sposób przebarwiać cała elementy jeśli nie odpowiada ci kolor, można zespajać trochę kolorystykę figurki glaze'ując różne części podobnym kolorem. generalnie sprowadza się to jednak do malowania przezroczystymi warstwami
Figurki bardzo ładne i staranne. na razie nie potrafię nic zarzucić, więc pozostanę przy pochwaleniu
a glaze'owanie (po naszemu laserunek) polega na malowaniu farbą na tyle przezroczystą, że spod niej widać też poprzedni kolor. coś jak malowanie akwarelą - nie zamalowuje całkowicie tego co było dotychcsza, tylko trochę przebarwia.
możesz tego użyć do łagodzenia kontrastów i przejść, można w ten sposób przebarwiać cała elementy jeśli nie odpowiada ci kolor, można zespajać trochę kolorystykę figurki glaze'ując różne części podobnym kolorem. generalnie sprowadza się to jednak do malowania przezroczystymi warstwami
No właśnie chciałam Ci napisać, że na tym etapie - przy tej jakości malowania, trudno mieć zastrzeżenia. Jedyne czego brakuje tej twarzy, to naturalniejszych odcieni. Skóra ma też swoje przebarwienia nadające emoji i charakteru ... jeśli chcesz pójść krok dalej. Właśnie po to np. przydała by się metoda glaze - laserunek. Mocno rozwadniasz farbę (do twarzy przydaje się zwykle czerwień, albo niebieski, albo fiolet ... u zgniłka tez zieleń i żółć) ... u mnie to jest proporcja jak do washy a czasem jeszcze bardziej przezroczysta, tylko zamiast nasiąknięty - skapujący pędzel wycierać o model i wpuszczać zabarwienie w szczeliny, musisz najpierw obetrzeć go z nadmiaru płynu i w kontrolowany sposób nakładać na powierzchnię w ten sam sposób co normalną farbę. Trzeba tylko pamiętać żeby odczekać między warstwami.