[PL] powrót
- 
				frodoz
[PL] powrót
zastanawiam się nad powrotem do malowania ołowianych laleczek po całkiem sporej przerwie. co się zmieniło na polskim rynku w przeciągu ostatnich 2 lat?  czy wśród farb nadal wiodą prym vallejo i GW?

RE: [PL] powrót
zależy co kto lubi. Ja P3 nie znam, ale ludzie je chwalą. MSP są świetne, Vallejki też sobie chwalę. GW nie lubię, ale są tacy, którzy mają wręcz przeciwne zdanie.
No i wyszła seria nowych farb GW: Foundation Paints. W ogóle mi nie podpasowały, do glaze'owania się nie nadają kompletnie. Za to ponoć niezłe do krycia 1 warstwą.

No i wyszła seria nowych farb GW: Foundation Paints. W ogóle mi nie podpasowały, do glaze'owania się nie nadają kompletnie. Za to ponoć niezłe do krycia 1 warstwą.
- 
				frodoz
Ja maluję najczęściej GW (lubię glazy, a nimi najlepiej wychodzą), mam też kilka sztuk Valejo Model Color (fajne złamane odcienie) i Valejo Game Color. Z 4 sztuki reapera też się znajdą.

my blog:
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita

https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
- 
				frodoz
dzięki za odpowiedzi tak wogóle   

na valejosach swego czasu się przejechałem, model color były podejrzanie satynowy a game color były tragiczne - nie kryły, pigment się rozwarstwiał, zasychały na połysk. nadmienię iż były to dziewicze czasy pierwszych dostaw tych farb do polski...
a akcesoria typu podkład, ewentualnie lakiery jakie polecacie?

na valejosach swego czasu się przejechałem, model color były podejrzanie satynowy a game color były tragiczne - nie kryły, pigment się rozwarstwiał, zasychały na połysk. nadmienię iż były to dziewicze czasy pierwszych dostaw tych farb do polski...
a akcesoria typu podkład, ewentualnie lakiery jakie polecacie?

...
...