[PL] Dipping?
-
Sebollus
[PL] Dipping?
Czy ktoś się orientuje dość dobrze w tej technice? Mam problem.... Przeczytałem i pooglądałem sobie artykuły na jakichś zagranicznych stronach i postanowiłem spróbować. Zacząłem od skinkow. Kupiłem niebieską bejce firmy Dragon, położyłem na skinku warstwę Ice blue i zamoczyłem. I tu zaczęły się moje problemy.... a mianowicie: Przejść między kolorami praktycznie nie ma , zostają po prostu nieco ciemniejsze plamy w miejscu gdzie pozostał pigment, wygląda to płasko i słabo L, próbowałem moczyć jeszcze kilka razy , kontrast się zwiększył ale ciągle żadnych efektów choćby przypominających to co prezentowane jest choćby TU
.Druga sprawa , wszędzie piszą że po dippingu modele się strasznie błyszczą, a moje ni cholery , są matowe tak jakby były pokryte normalnie farbą. Wiem że to mnie powinno cieszyć, ale ta różnica mnie jednak smuci. I tu moje pytanie, czy koś stosował Dipping , osiągnął dobre efekty i mógłby powiedzieć czy to rzeczywiście ma być bejca , jakiej firmy najlepiej a jeśli nie bejca to co ?
pozdrawiam ,Seba.
.Druga sprawa , wszędzie piszą że po dippingu modele się strasznie błyszczą, a moje ni cholery , są matowe tak jakby były pokryte normalnie farbą. Wiem że to mnie powinno cieszyć, ale ta różnica mnie jednak smuci. I tu moje pytanie, czy koś stosował Dipping , osiągnął dobre efekty i mógłby powiedzieć czy to rzeczywiście ma być bejca , jakiej firmy najlepiej a jeśli nie bejca to co ?
pozdrawiam ,Seba.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [PL] Dipping?
jutro postaram sie zrobic pare fotek modeli Deco (mojego sparring partnera w warmachine
) - jemu sie błyszcza jak należy 
aha, oczywiscie nie uzyłes bejcy spirytusowej?
aha, oczywiscie nie uzyłes bejcy spirytusowej?
-
Sebollus
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Sebollus
-
Sebollus
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

z malowaniem bedzie chyba kłpopot:
po wyjeciu z lakierobejny caly model jest strasznie "gładki" - jak po pomalowaniu lakierem do drewna wiec farba moze sie tego słabo trzymac
poza tym domalowywane elementy beda sie STRASZNIE odróżniac od zabejcowanych...
poczekaj na zdjecia - za niecałe 3 godzinki zaczynamy bitwe!
po wyjeciu z lakierobejny caly model jest strasznie "gładki" - jak po pomalowaniu lakierem do drewna wiec farba moze sie tego słabo trzymac
poza tym domalowywane elementy beda sie STRASZNIE odróżniac od zabejcowanych...
poczekaj na zdjecia - za niecałe 3 godzinki zaczynamy bitwe!
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Demi_morgana
- Chest of Colors