Dziękuję wszystkim, którzy znaleźli chwilkę na swoje trzy grosze.
@Childi - jesteś pierwszą osobą, której spodobały się te oczy - zdjęcie pokazałem na innym forum, gdzie wszyscy niemal postrzegają je jako wadę (trupie, podbite itp) - no chyba, że źle Ciebie odebrałem
@Mahon - zdjęcie chyba nieco "wyprało" kolory; płaszcz może i tak wygląda, ale malowałem go warstwowo i w końcu okazał się tak jasny (a bądź co bądź to płaszcz Elfów), że zwashowałem go kilka razy rozcieńczonym Codex Grey co dało taki właśnie efekt (może to i wina kiepskiego warstwowania wcześniej, ale płaszcz jest faktycznie jakiś taki kanciaty)
@Demi - tylko jakie elementy i czym washować? Wiem, że moje pytania może i są banalne ale uczę się dopiero i potrzebuję czasami takiej łopatologii.

(dysponuję tylko Citadelkami więc jeśli to możliwe proszę o konkretne nazwy)
PS: wiem, że fachowcy pewnych kwestii nie muszą poruszać aby się rozumieć i coś sobie przekazać, ale dla uczących się dopiero poparte przykładami bądź konkretnymi nazwami (technik, farb, elementów modelu) sugestie i porady to nieocenione źródło wiedzy i możliwość dalszego rozwoju. Sorry za marudzenie ale Wy "nadajecie" już na wyższych częstotliwościach.