[PL] Mortarion green

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
Zahor

Post by Zahor »

NO dobra koniec miodu( chyba będę niepopularny na tym forum :D ), po pierwsze nie odwzorowujesz dokładnie zdjęcia 1) Rurki na piersi powinny być wie i dzotego szersze, 2) wychodzą one z pod pancerza i 3) nie zrobiłeś kratownicy na wywietrzniku na twarzy. Do tego ni podoba mi się te dziurki które nastukałeś powyrzej rurki, i niektóre szmatki wyglądają jak gluty. Dobra koniec krytyki :dance: , pozatym jak zawsze odwzorowanie 2D na 3D jest koszmarem towoja robota jest dobra niewielkie błędy jakie wykazałem są do poprawienia, :pimp: podoba mi się faktycznie działaj więcej gumką (wygładzanie powierzchni szmatek), odczekaj trochę po przyklejeniu i wstępnym wymodelowaniu materiału aż green "przyschnie" i dopiero go wobradiaj gumką powinno starczyć jakieś 20 min, co do powiększenia możesz zgubić dolną częścią szaty, robiąc ja pamiętaj że kolo ma pod spodem pancerz wspomagany, doradzał bym robienie części powiewających metodą na ciągnięcie( złap "przschnięty" green po 30 min pensetą na konicu szmatki i ciągnij tak długo aż się oderwie kawałek greena potem zostaje pilnowanie żeby nie opadł ). To moje subiektywne zdanie , ale prosiłeś o obiektywną krytykę.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

a ja jestem strasznie ciekawa jakl wyjda Ci skrzydła... na rysunku wygladaja na wymagajace
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
kacpero

Post by kacpero »

min
faktycznie działaj więcej gumką (wygładzanie powierzchni szmatek), odczekaj trochę po przyklejeniu i wstępnym wymodelowaniu materiału aż green "przyschnie" i dopiero go wobradiaj gumką powinno starczyć jakieś 20
Zahor, czy mógłbyś napisać szerzej o co chodzi w tej technice "na gumkę"?
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

:curtain: ...o korzystanie z sharpera :scholar:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
kacpero

Post by kacpero »

dzieki Demi :) wygląda na to że w kwestii greenu i ogólnie rzeźbienia jestem jeszcze zielony hehe ;)
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

"zielony" to dobre słowo jesli chodzi o greenstuff... :lol: :bonk:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Zahor

Post by Zahor »

:scholar: Kacpero-"gumka" jak ją nazwałem dzielimy na dwie grupy: Glue Shapers i Paint Shapers, pierwsze sąrozmiarów zazwyczaj 1-00 ( miara pędzelkowa), drugie (od 2-10) dodatkowo dochodzi twardości konicówki i jej wygląd, niestety jakbyś szukał to w Polsce nie dostaniesz tych mniejszych , a te większe w sklepach dla artystów. Osobiście polecam Paint Shapery z gumką w kolorze szarym, średnio twarde, te do kupienia w kraju są zazwyczj produkcij Chiniskiej :pimp: .
kacpero

Post by kacpero »

ok wielkie dzieki :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
hashmallum

Post by hashmallum »

Zahor wrote::scholar: Kacpero-"gumka" jak ją nazwałem dzielimy na dwie grupy: Glue Shapers i Paint Shapers, pierwsze sąrozmiarów zazwyczaj 1-00 ( miara pędzelkowa), drugie (od 2-10) dodatkowo dochodzi twardości konicówki i jej wygląd, niestety jakbyś szukał to w Polsce nie dostaniesz tych mniejszych , a te większe w sklepach dla artystów. Osobiście polecam Paint Shapery z gumką w kolorze szarym, średnio twarde, te do kupienia w kraju są zazwyczj produkcij Chiniskiej :pimp: .
Cos panie pokreciles - nie Glue Shapers , tylko Clay Shapers , i nie Colour Shapers jakby co :P A co do sklepow to radze na Mazowieckiej w wawie - jak ktos potrzebuje moge pomoc z kupnem ;)
Zahor

Post by Zahor »

Hash nie pokręciłem takie nazwa widnie na gumkach małych, duże faktycznie się rąbnołem się1"sorry " i powiem ci na mazowieckiej posiadają tylko Colour Shapers
Nie znają innego pojęcia, pozatym z dostępnościa też jest kipsko bo raz na dwa miesiące je zmawiają , potem się czeka, lepiej jest ze sklepem na ptasiej(600 m od mazowieckiej) tam można je zamówici i może je sprowadzą w miare szybko :pimp:
Post Reply