[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Galeria qc

Post by Nameless »

ciekawe jak by wygladal niedzwiedz na rydwanie... :mrgreen:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Nameless wrote:ciekawe jak by wygladal niedzwiedz na rydwanie... :mrgreen:
Kiedyś muszę to sprawdzić ;)

Dziś mam dla was kolejne zdjęcia stronników służących w szeregach Zbrojnej chorągwi z Kisleva, którą w minionym 2013 roku pomalowałem dla Szczerego.

Barbarzyńcy na wierzchowcach w Warheim FS wystawiani są jako Nomadowie.

ImageClick to see full-sized image
Image
Adasko

Post by Adasko »

quidamcorvus wrote:<<Cały post o "Fragmencie Twierdzy Pięciu">>
Przepraszam, że odpowiadam na post z zeszłego roku ( :mrgreen: ) ale jakoś całkowicie przeoczyłem to w internetach.
Genialna robota. Robi wrażenie, zwłaszcza w klymatycznym oswietleniu. Jak dla mnie chyba najlepsze, co do tej pory u Ciebie widziałem.
Podziwiam też za zapał w tworzeniu tych wszystkich warheimowych band.
Ja żadnej swojej armii/bandy jakoś nigdy nie mogę skończyć... :(
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

I kolejnych pięciu stronników służących w szeregach Zbrojnej chorągwi z Kisleva pomalowanej dla Szczerego.

Barbarzyńcy w Warheim FS wystawiani są jako Myśliwi.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Udało się! Po kilku miesiącach niemalowania udało mi się wykroić nieco wolnego czasu, mniej więcej godzinę dziennie (a właściwie nocnie), na malowanie figurek.

Jako, że podręcznik do Warheim FS w wersji 0.5 od niemal miesiąca wisi w sieci, a i szanowne państwo-draństwo jakoś mniej atakuje mnie swoimi wątpliwościami co do zasad, to w najbliższym czasie postaram się pomalować kilka figurek.

Figurek, bo makiety będę musiały niestety jeszcze poczekać. Najprawdopodobniej na zakup aerografu. Ale to się okaże...

Tymczasem zapraszam do obejrzenie zdjęć dwóch figurek z zestawu Knight with Henchman od Lead Adventure (TUTAJ możecie przeczytać recenzję modeli).

Postanowiłem, że Rycerz i jego Giermek, będą pochodzić z Averlandu, stąd czerń i żółć, ponadto Rycerz jako arystokrata zmierzający na pole bitwy z rozkazu Imperatora Karola-Franciszka odziany jest w zielony płaszcz.

Te dwa modele będą w przyszłości pojawiać się na stole jako Postacie Dramatu, ponadto Giermek/Ordynas może pojawiać się podczas rozgrywek w Warheim FS jako Najemne Ostrze.

To tyle, jeśli chodzi o Rycerza i jego Giermka. A w warsztacie na swoją kolej czekają dwaj dżentelmeni z łopatami.

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ten ostatni z tarczą podoba mi się najbardziej :)

Kiedy jakaś makieta? ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki.

Makiety będą jak odłożę i kupię aerograf z kompresorem. :mrgreen:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

No proszę, udało mi się pomalować kolejne dwa modele od Lead Adventure. Zgodnie z zapowiedzą padło na dwóch dżentelmenów z łopatami, którzy nocą zajmują się nieco mniej szanowanym procederem. Recenzję zestawu Diggers możecie przeczytaj TUTAJ.

Podczas malowania postanowiłem ubrać porywaczy zwłok w kolory Sylvanii i wyszło mi, że będzie to żołć, zieleń i biel. Choć głowy nie dam sobie uciąć, że znalazłem prawidłowe barwy. Ale tak czy inaczej porywacze zwłok pozostaną w takim wydaniu.

Jako, że panowie tylko dorabiają sobie rozkopując świeże groby i muszą wspomagać swoją odwagę odpowiednią dawką alkoholu postanowiłem nadać ich facjatom nieco pijackiego wyrazu, stąd zaczerwienione nosy i policzki oraz kilkudniowy zarost. Ten ostatni wymaga jeszcze nieco dopracowania ale i nie malowałem wcześniej zarostu zbyt często.

Malowanie zajęło mi jakieś 4h plus kwadrans na zrobienie podstawek. Do wykonania tych ostatnich użyłem farb technicznych od GW oraz pigmentów od Vallejo, trawka i bluszcz to produkt Army Paintera, a liście to nasiona brzozy, które podobnie jak nagrobki zakupiłem niegdyś na Allegro.

A byłbym zapomniał, podczas malowania tych skądinąd przyjemnych mord zrobiłem zdjęcia dokumentujące poszczególne etapy malowania, więc w prawdopodobnie w przyszłym tygodniu opublikuję krótki poradnik. Może coś kogoś zainteresuje.

A w kolejce do malowania ustawiły się dwie Czarownice.

I na koniec rodzinna fotografia trzech posiadanych przeze mnie porywaczy zwłok. Teraz żałuję, że środkowego pana pomalowałem kiedyś w takich smutno/maskujących barwach, ale cóż trudno. Przemalowywał nie będę.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Wczoraj w nocy korzystając z tego, że młoda przespała niemal osiem godzin udało mi się połowę tego czasu poświęcić na malowanie. Na warsztat zgodnie z zapowiedzią z poprzedniego wpisu trafiły modele Czarownic.

Ubrana na czarno dama to model Old Hag z Lead Adventure, którego recenzję możecie przeczytać TUTAJ.

Natomiast drugi model to produkt... No właśnie, jestem pewien, że szanowne państwo-draństwo pomoże mi zidentyfikować figurkę. Bowiem zapomniałem kto jest jej producentem i nie udało mi się tego ustalić nawet za pomocą google.

Malując twarze i skórę starałem się oddać wiek Czarownic, a w przypadku modelu z Lead Adventure także charakterystyczny makijaż, jakim starsze panie zdobią swe lico.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus trawka elektrostatyczna, nasiona brzozy i kwiat znaleziony lata temu w lesie.

To tyle, mam nadzieję że Czarownice się wam spodobają. A następne w kolejce czekają figurki Skryby oraz Kupca.

I na koniec zdjęcie wiedźm w towarzystwie Księżnej Lahmi.

Bowiem jeśli gracie w Warheim FS którąś z drużyn Nieumarłych rekrutacja Czarownicy w szeregi kompanii to niemal krok obowiązkowy.

Czarownica dzięki zdolności rzucania uroku Wiedźmi lot tworzy w połączeniu z Nekromantą, o ile ten dysponuje tym samym zaklęciem silne wsparnie dla kompanii, który tym samym zyskuję zdolność zasypywanie przeciwnika modelami Zombie.

A Zombie przecież są tanie, a dzięki Nekromancie nawet darmowe.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Przedstawione poniżej modele Kupca i Skryby z Lead Adventure, malowałem w ciągu ostatnich trzech nocy, a łącznie poświęciłem na nie około 6 godzin.

Modele w trakcie rozgrywek w Warheim FS będę wykorzystywał jako pochodzące z Marienburga Najemne Ostrza. A Kupca i Skrybę warto mieć w szeregach swojej kompanii, bowiem najmici potrafią znacznie zwiększyć dochód drużyny.

Malując twarze modeli starałem się podkreślić fajne rzeźbienie figurek, swoją drogą czy Skryba kogoś wam nie przypomina? A ubrania pokolorowałem w barwy Marienburga, kupieckiego miasta, które pasuje do charakteru Najemnych Ostrzy.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus trawka elektrostatyczna, nasiona brzozy i bruk wycięty z tektury.

To wszystko na dziś, mam nadzieję że Kupiec i Skryba się wam spodobają. A następne w kolejce czeka figurka Wilhelma von Shakespeare (recenzja powinna ukazać się na blogu w najbliższy piątek) oraz Pigs.

A poniżej zdjęcie modeli z Lead Adventure w towarzystwie odpowiedników z Games Workshop:
Image
Post Reply