Nie wiem, na ile model jest skończony, a na ile tylko się przymierzasz do poszczególnych efektów, ale na chwilę obecną mogę powiedzieć tyle, że kolory są nałożone nie dość estetycznie, zwłaszcze brudny niebieski, który nie pokrywa dokładnie powierzchni. Widać mocno to, co się dzieje pod spodem. Kilka warstw by się jeszcze przydało, odpowiednio rozwodniona farba załatwi sprawę. Pamiętaj, by nie pozostawiać smug po pędzlu i jeśli widzisz jakieś zamazane miejsca, to dopóki farba jest mokra, rozcieraj i wygładzaj powierzchnię z dodatkiem wody
Co tam dalej... Aha, twarz. Dla mnie jest bardzo męska, a to przez brwi, które są krzaczaste, a nie starannie i delikatnie zaznaczone. To samo tyczy się rzęs. Zrobiłeś kobietę oficera w sumie, która ma starannie upięte włosy, a na twarzy ślady walki w pożarze
Do tego dołożę jeszcze zamglone oczy bez wyrazu. Włosy wyglądają w tej chwili jak wylany asfalt, błyszczą się mocno i sprawiają wrażenie lepkich (nawet nie mokrych), więc przede wszystkim matowy czarny i potem dopiero budowanie rozjaśnień na kosmykach.
Za to malowanie skóry na policzkach mi się nawet podoba
Rzeźba modelu jest udana, ale malowanie musisz koniecznie poprawić