Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Póki co pomalowałem kości i resztki ciała oraz pancerze i zbroje. Po skończeniu malowania zrobię poradnik, podobny do tego o malowaniu Mrocznych Wilków, lecz tym razem traktujący o malowaniu metalików, choć może nie tylko.
Modele postanowiłem pomalować w nieco mroczniejszej kolorystyce niż Szkielety czy Upiory, jednak aby przełamać nieco mhrok i zaznaczyć przynależność do kompanii Krwawego Smoka tarcze i proporce na kopiach pomalowałem na czerwono.
Wczoraj zacząłem malować Piekielne Nietoperze - choć gwoli ścisłości figurki Bloodthirsty Bats z firmy Mirliton przedstawiają rój nietoperzy. Ale o powodach wyboru tych, a nie innych modeli napisałem już wcześniej, a jeśli państwo-draństwo jest zainteresowane, to może przeczytać TUTAJ.
Póki co pomalowałem nietoperze i gałęzie oraz liście.
Dziś udało mi się pomalować nagrobki i metaliki. Co więcej, jak szanowne państwo-draństwo zauważyło połączyłem kamienne nagrobki z elementami z brązu. W podobny sposób poprawiłem także płyty grobów na pomalowanych już modelach.
Modele na zdjęciu zabezpieczyłem matowym lakierem bezbarwnym Humbrola, który tym razem nieco mocniej spłycił przejścia pomiędzy kolorami.
Do zrobienia pozostały jeszcze podstawki - nałożenie kolorów na ziemię i wykończenie całości pigmentami.
Przy okazji jak szanowne państwo-draństwo zapewne zauważyło, wieśniak na jednej z podstawek w wyniku upadku stracił dwa palce, a właściwie jednego, bo drugiego już wcześniej nie miał. Choć z drugiej strony, może to robota nietoperzy, przed którymi ucieka?