[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by Demi_morgana »

Idziesz jak burza z tematem :clap:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Marta

Post by Marta »

Prosze, prosze. Bardzo ladnie.
Sliczna czerwien na marynatach, niezly kontrast. Bardzo zacnie sie prezentuja. Troche moze nierowne paski na pile, ale za to czyste krawedzie i mozna wybaczyc:D

Krasnal calkiem inny w stylu, znacznie bardziej stonowany. Bardzo fajne niebieskosci i NMM. Skory maja dla mnie taki troche aksamitno/satynowy wyglad, pewnie dodalabym troche ostrzejszego swiatla na samych naramiennikach, ale buty i rekawice fachowe. Jedyne co mnie mniej przekonuje to twarz i broda. Oba elementy technicznie dobre, czerwony nochal na duzy plus, ale troszke mi sie zlewaja ze soba. Powiedzialabym, ze brakuje odrobiny czerwieni na polikach.

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
banan

Post by banan »

Marynaci klasa, najbardziej podobają mi się małe detale i dyskretne freehandy. Podstawki widziałbym bardziej wojenne a mniej dżunglowe, ale na ebayu z pewnością będą mieć powodzenie :) Super efektowny pancerz.

Krasnal super, dobry stalowy NMM. Tylko trochę kolorystycznie zlewa się z czepcem i szmatką na jajkach. A brązowy NMM zlewa się ze skórzanymi elementami. Pokusiłbym się o mocniejsze odróżnienie kolorem sakiew, teraz ich prawie nie widać wśród skórzanych części. Poza tym zastrzeżeń żadnych, delikatne rozcięcia na skórze - dobry pomysł, twarz charakterna, duża gładkość malowania - gratulacje. Z czego te kępki trawy?
my blog:
https://blobofpaint.github.io/

profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
JerzyK

Post by JerzyK »

banan wrote:Z czego te kępki trawy?
Kawałki sznurka konopnego - ładniej wychodzą z niego wyższe kępki niż ze zwykłej trawki elektrostatycznej.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Thorvin to super model, sam mam na niego ochotę :)

Kolory nie do końca dla mnie (zwłaszcza turkusowy czepek), ale wykonanie bardzo dobre. Znów mogę powiedzieć, że przy fantasy masz nieco bardziej zgaszony styl, a przy pancerzach taki ostry :)

Rewelacyjna twarz! Bardzo naturalnie i realistycznie wyszła, zarost także :clap: Naprawdę wygląda jak stary Krasnolud. Brązowe skóry zaraz za nimi, NMM to nie moja bajka, ale wykonany ze smakiem i umiarem. Nie bije po oczach i nie jest szary. Kreski na ostrzu miecza bym sobie darował chyba... Klejnot za to piękny!

Podstawka bardziej naturalna chyba nie mogła być, taka ziemista mi pasuje. Nie jest przeładowana, ani też zbyt uboga. Te schody to z czego zrobiłeś?

Trawsko mimo pomysłowości jest zbyt sztywne i pędzlowate, można by je nieco poczochrać ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie wchodzac w szczegoly - rozwijasz sie malarsko, brawo :clap:
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Dzięki za komentarze.
Slawol wrote: Te schody to z czego zrobiłeś?
Ten wystający dolny schodek to kawałek plastiku potraktowany skalpelem i gruboziarnistym papierem. Cała reszta to Milliput.

A teraz kolejne prace (na sprzedaż). Tym razem trochę klasyki :)

Marneus Calgar:

ImageClick to see full-sized image

Leciwy librarian:

ImageClick to see full-sized image

Figurki z czasów, kiedy ja o malowaniu figurek nawet nie myślałem ;)
Gildor

Post by Gildor »

Widziałem dzisiaj na ebayu. Wyglądają na prawdę świetnie,bardzo bajkowo.
Dobra robota i powodzenia na aukcjach!
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

swieca sie odpowiednio, to pewnie pojda :) oby tylko za satysfakcjonujaca cie cene ;)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Rety, jakie starocie! Calgar to już w ogóle łezkę wyciska z oka ;)

U Calgara za wiele nie ma do narzekania, ale za to libra ma szmatkę zapaćkaną i skrzydełka na klacie nierówno (chodzi o staranność) malowane. Broń mogłaby dostać nieco OSL. Podstawki dość proste, ale te płytki wyszły nieźle.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply