[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Galeria qc

Post by Demi_morgana »

:fakju:

:wink:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Demi_morgana wrote::fakju:

:wink:
:trampolin: :mrgreen:
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Mi tam się podoba Carnival of Chaos :D

Może stanie na tym, że zrobię sobie display na półkę, ale to póki co odległy dość plan...

Aha, gulaki mi się podobają całe. Podstawki też, ale widzę tam chrobotka... :P
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

quidamcorvus wrote:
Demi_morgana wrote:Też mam stół do gry :snooty:
Haha :) Ale bandy jeszcze nie złożyłeś ;)
Wieczorem czekając aż gnom-mutant podeschnie zrobiłem mały remanent:
gdybym uwzględniał plastiki to wystawić orkami się mogę bez problemu (o dziwo :shock: ).
Ale nie uwzględniam więc do drim-timu brakuje mi paru metalowych orków (może uda się ich biddnąc) + trolla.

Znalazłem też starego gobaska na wilku - nie mogę go wystawić prawda? Iirc orki mają tylko świniaki z wierzchowców...
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Demi_morgana wrote:Znalazłem też starego gobaska na wilku - nie mogę go wystawić prawda?
Niestety nie.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Jest w nich coś chwalebnego, pomimo ich zła. Gdy zmierzysz się z jednym z nich, poczujesz, że walczy z tobą dla samej rozkoszy walki, a nie dlatego tylko, że został do tego zmuszony przez jakiegoś pana. Niewielu jest jednak równie zabójczych przeciwników. Większość moich chłopaków to twardzi, starzy weterani. Nie dają się łatwo zabić, ponieważ wiedzą, że najlepiej używać swoich tarcz i pancerzy, a także mieczy. Jednak po walce z Upiorami straciłem wielu dobrych ludzi.
- Schultz, kapitan najemników

Król Gennan z Kopca? Póki nie byndziesz siem grzebał w jego starym kurhanie, nie skrzywdzi ciem. Jest jako duch, jeno zimniejszy i wiency paskudny - ale jeźli ostawisz go w spokoju, może on ciebie też ostawi. Chociaż na twoim miejscu nie łaziłbym kiele Czarnych Polów, gdy ksienzyc jest ciemny.
- stary Hob, wieśniak

W istocie, to tylko sprytne, szybkie i bystre Duchy. Dobrze wiedzieć, że im większa potęga jednego z waszych bohaterów jako śmiertelnika, tym większe będą jego zdolności, gdy stanie się jednym z Nieumarłych. Niektóre dusze zmarnowałyby się jako zwykłe Duchy lub Zjawy, gdyż zachowały w sobie instynkt, zakorzeniony głęboko w duszy. Potrafię to wykorzystać, by powalić więcej waszych bohaterów, ale w ostateczności Upiora można porzucić równie łatwo jak każdego innego sługę. Jest ich mnóstwo tam, skąd pochodzą. Na tym świecie nigdy nie zabraknie martwych bohaterów - to pokrzepiająca myśl, prawda?
- Constantin von Carstein, książę wampirów

Jasne jest, że stoją powyżej większości zwykłych Nieumarłych, Duchów i Zjaw. Upiorami kieruje ich własna złowroga inteligencja, nie tylko całkowite poddaństwo, jak u ich pomniejszych odpowiedników. Podobnie jak potężny Nekromanta pewnego dnia umrze i powstanie ponownie jako Nieumarły, zachowując wszystkie swoje nikczemne moce, tak samo dzieje się z największymi z wojowniczych bohaterów. Wielu z nich jest naprawdę prastarych. To dawni wodzowie plemion, które niegdyś zajmowały ziemie Imperium, na wieki wcześniej, nim powstało to państwo. Znacznie więcej z nich pochodzi z bliższych nam czasów i jest prawdą stwierdzenie, że jednym z największych zagrożeń każdego wypadu Imperium na Sylvanię jest nie tylko fakt, że dostarczą tam Carsteinom ciał, które zapełnią ich szeregi jako ożywione Zombie i Szkielety. Przerażające jest także to, że jeśli jeden z naszych prawdziwych bohaterów polegnie na tej przeklętej ziemi, powstanie ponownie jako Upiór.
- Waldemarr, uczony z Nuln
Uff... Skończyłem malować Szkielety i Upiory, tym samym kompania Nieumarłych do Warheim FS powiększyła się o kolejne trzynaście pomalowanych modeli.

Prace nad modelami zajęły mi więcej czasu niż planowałem, ale i samych modeli i detali było więcej, niż podczas malowania Zombie czy Ghouli. Tak, czy inaczej udało się. Nieco ponad tuzin kolejnych wygrzebańców w barwach imperialnych prowincji (Averlandu, państwa-miasta Middenheim oraz Altdorfu) jest gotowych. Szaty ożywieńców przykurzyłem nieco pigmentami i popiołem z kadzidełka, na ostrzach namalowałem też krew, a po zrobieniu zdjęcia wszystkim pomalowanym do tej pory modelom nieumarłych, namalowałem krew także na ostrzach Zombie (póki co szanowne państwo-draństwo musi uwierzyć na słowo ale pewnie w niedalekiej przyszłości pojawią się nowe zdjęcia).

Co do zdjęć, to niektóre wyszły nieco przepalone ale mam nadzieję, że mimo wszystko coś na nich widać.

ImageClick to see full-sized image

Zobacz także na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

W pewnych zwojach zapisano, że Mroczny Wilk i Wilk Olbrzymi to dwa oddzielne gatunki, ale uważam za prawdziwy inny pogląd. Wielkie Wilki zostały z pewnością dotknięte przez Chaos, chociaż już tak dawno temu, że od tamtego czasu stały się niemal całkiem naturalnymi stworzeniami. Mroczne Wilki, z drugiej strony… Studiowałem zapiski Orthina Starego, który w swoim wyczerpującym traktacie na temat fauny Sylvanii wydaje się sugerować, że gdy ciało Wielkiego Wilka powstaje z przeklętej ziemi, w której zostało pochowane, przemienia się w Nieumarłego Mrocznego Wilka.
- Waldemarr, uczony z Nuln

Ach, dzieci nocy. Ich wycie to muzyka, dla moich uszu! Uwielbiam dreszcz emocji podczas polowania, gdy wataha wybiega naprzód, wiedziona przez Mrocznego Wilka. Nic nas wtedy nie powstrzyma.
- Constantin von Carstein, książę wampirów
Skończyłem prace nad podstawkami Mrocznych Wilków. Tym samym zastępy Nieumarłych do Warheim FS powiększyły się o pięć czworonożnych ożywieńców. Gdyby szanowne państwo-draństwo chciało przeczytać nie więcej na temat Mrocznych Wilków, to zapraszam TUTAJ.

Malując modele Mrocznych Wilków, po raz kolejny zauważyłem jak trudno dostrzec detale na niepomalowanych figurkach. Bowiem modele ożywionych wilków z GW, to nie wilki-zombie, a raczej nieumarłe-konstrukty, noszące ślady licznych napraw czynionych przez Nekromantę za pomocą rzemieni, kołków i kości. Skóra, którą okryte są Mroczne Wilki to zszyte ze sobą płaty, z kole łapy związane są rzemieniami, a ogony i grzywy trzymają się dzięki naostrzonym kołkami i kośćmi. Stąd, taki schemat kolorów i sposób malowania.

I zdjęcie wszystkich pomalowanych do tej pory modeli Nieumarłych (po kliknięciu TUTAJ otworzy się w większej rozdzielczości):

Zapraszam także na BLOGA.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Flakowilki super! Kurczę, ale mi się podobają! Podstawki ekstra.

Za to fotka zbiorcza ty;ko potwierdza, żeś zdrowo nakręcony na hobby :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Fajne te zbiorówki - budzą zazdrość :D
Choć wilki EE to jedne z najpaskudniejszych modeli jakie wypuścili :|
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki za komentarze :) Cieszę się, że się podobają :)
W Warheim FS modele Mrocznych Wilków można rekrutować w szeregi Nieumarłej świty hrabiego Von Carstein. Do reprezentowania ożywionych wilków, spośród wielu dostępnych na rynku modeli wybrałem figurki Dire Wolves firmy GW. Same modele wzbudzają wiele kontrowersji, mi jednak spodobały się z dwóch powodów. Po pierwsze są to dość nowe, różnorodne wzory, a po drugie spodobał mi się pomysł jaki rzeźbiarz miał na modele Mrocznych Wilków. Bowiem figurki ożywionych wilków z GW, to nie wilki-zombie, a raczej nieumarłe-konstrukty, noszące ślady licznych napraw czynionych przez Nekromantę za pomocą rzemieni, kołków i kości. Skóra, którą okryte są Mroczne Wilki to zszyte ze sobą gnijące płaty, z kolei łapy związane są rzemieniami, a ogony i grzywy trzymają się dzięki ostrym kołkom i naostrzonym odłamkom kości, które zostały wbite w ciało.

Więcej o samych modelach szanowne państwo-draństwo może przeczytać TUTAJ.

Podkład

Malowanie modeli zacząłem od nałożenia pędzlem czarnej, matowej farby olejnej Humbrola, której używam jako podkładu. Następnie nałożyłem wszystkie kolory bazowe. Zwykle maluję jeden kolor od początku do końca. Jednak w przypadku Mrocznych Wilków postanowiłem spróbować innej techniki. Bowiem figurki ożywionych wilków posiadają wiele detali, takich jak zaplątane w grzywach odłamki kości czy drewniane kołki, które w trakcie malowania każdego z kolorów osobno, mogłyby mi umknąć.

Kolory bazowe

Jako bazowego koloru dla skóry użyłem Liche Purple, z kolei mięśnie to Mechrite Red oba kolory ze starej palety GW. Drewniane kołki pomalowałem farbą Rhinox Hide, łańcuch Leadbelcher, a resztki sierści Skavenblight Dinge, to z nowej palety GW. Natomiast kości to Jack Bone z P3.

Więcej TUTAJ.
Image
Post Reply