[PL] Warstadt by qc

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Warstadt by qc

Post by Slawol »

Jest blado i trupio, ale na razie niewiele, więc trzeba czekać na efekt końcowy :)

A diorama coraz lepsza.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dziś druga odsłona Zombie do Warheim FS. Skończyłem malować skórę, strzępy ubrań i oręż. Pozostało jeszcze polakierować modele lakierem bezbarwnym i poprawić krew. No i podstawki.

Zdjęcie mam nadzieję, lepsze niż poprzednio.

ImageClick to see full-sized image

Zapraszam także na BLOGA.
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Syckie z Heresy?
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Demi_morgana wrote:Syckie z Heresy?
Ano.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Ghoule to kolejna po Zombie grupa Nieumarłych stronników do Warheim FS, którą zacząłem malować.

Na zdjęciach poniżej widać modele ze skończoną skórą, oczami i uzębieniem. Po zabezpieczeniu figurek matowym lakierem bezbarwnym pyski i szpony Ghouli wysmaruję jeszcze krwią. Poza tym lakier powinien złagodzić nieco przejścia na skórze, choć duży kontrast jest zamierzony.

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mysle, ze na tych trupkach troche wychodzi twoje tempo malowania. nie wiem czy przyspieszyles, czy sie nie przylozyles az tak, ale niektore skroty raza.
nie traktuja tego jak krytyke, raczej spostrzezenie.
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Mi tam się podobaja.
Powiedz mi czy Warheim to po protu Mordheim tyle że macie więcej band, czy majstrowaliście coś w zasadach?
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Nameless wrote:mysle, ze na tych trupkach troche wychodzi twoje tempo malowania. nie wiem czy przyspieszyles, czy sie nie przylozyles az tak, ale niektore skroty raza.
nie traktuja tego jak krytyke, raczej spostrzezenie.
Dzięki za komentarz. To nie wynik pośpiechu, tylko moja decyzja. Chciałem pomalować modele z dużym kontrastem i stąd takie przejścia. Z poziomu stołu do gry efekt mi się podoba, choć wiem że tutaj zdania mogą być różne. Jednym taki styl się podoba, innym nie. :)
Demi_morgana wrote:Mi tam się podobaja.
Dzięki :)
Demi_morgana wrote:Powiedz mi czy Warheim to po protu Mordheim tyle że macie więcej band, czy majstrowaliście coś w zasadach?
Grzebałem. Ogólnie zaktualizowalem zasady o te z 7 i 8 ed WFB, także magia przypomina tą znaną z WFB. Ponadto, wprowadziłem większość zasad domowych, które powszechnie używane są przez graczy Mordheim.

Więcej możesz przeczytać TUTAJ.

Wrażenia tych, który grali w Mordheim i przesiedli się na WFS są pozytywne, nie spotkałem się z opinią, by zmiany były niekorzystne ;)
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Doczytałem już a pytałem bo nie chciało mi się samemu doczytywać :D
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Demi_morgana wrote:Doczytałem już a pytałem bo nie chciało mi się samemu doczytywać :D
:)

Prace nad kolejną grupą Nieumarłych stronników do Warheim FS powoli zbliżają się do końca. Pomalowane modele Ghouli zabezpieczyłem matowym lakierem bezbarwnym, który złagodził nieco ostre przejścia pomiędzy poszczególnymi kolorami. Po wyschnięciu lakieru nałożyłem pierwszą warstwę krwi, po pomalowaniu podstawek nałożę na nie jeszcze trochę krwi i zabezpieczę ją błyszczącym lakierem bezbarwnym. Na koniec ubrudzę trochę nogi Ghouli błotem i kurzem.

Zastanawiam się czy nie dodać nieco takiej krwi, jaką zrobiłem w przypadku Zielonoskórych? Czy może jednak zostać przy wersji, która jest obecnie?

Image
Post Reply