[PL] Warstadt by qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Warstadt by qc
no i teraz chyba latwiej bedzie je wyjmowac z dioramy do grania 

miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
Zdecydowanie taksea.man wrote:no i teraz chyba latwiej bedzie je wyjmowac z dioramy do grania

Budowa Twierdzy Pięciu trwa!
Dioramę pokryłem już pierwszą warstwą gipsu i wikolu. Dzisiaj zrobiłem także gniazda na figurki Nieumarłych.
Kolejnych krokiem będzie zbudowanie ruin dachu, tam gdzie na zdjęciu widać stojącego Gnilca. To właśnie pośród ruin dachu, ożywiony ptak uwije swoje gniazda.
Diorama Twierdzy Pięciu z modelami Nieumarłych do Warheim FS prezentuje się następująco:

Więcej zdjęć na BLOGU.
I przy okazji:
quidamcorvus wrote:Jako, że niektórzy spośród państwa-draństwa dość natarczywie dopominali się wersji z "normalną czcionką", to i takową przygotowałem.
Podręcznik w formacie 2 strony na 1 arkusz, wersja lekka, z "normalną czcionką" można pobrać
Pozostałe wersje podręcznika edycji 0.15 szanowne państwo-draństwo znajdzie TUTAJ.
bedzie wypas, powiedz tzlko czy bedziesz malowal wszystkich w jedne barwy, czy kazdy klan wampirow inaczej?
miniatures painted:
-
DziękiNameless wrote:nieustanne

Pozwolę sobie na pewną dowolność, ale chciałbym zachować spójność pomiędzy klanami.sea.man wrote:powiedz tzlko czy bedziesz malowal wszystkich w jedne barwy, czy kazdy klan wampirow inaczej?
-
Diorama przedstawiająca fragment Twierdzy Pięciu powoli nabiera ostatecznych kształtów. Jak widać na załączonych poniżej zdjęciach rozpocząłem budowę dachu i miejsca na gniazdo Gnilca.
Z kolei przestrzeń między gniazdami na podstawki figurek Nieumarłych wypełniłem ziemią do kwiatów zmieszaną z klejem Wikol. Mieszanka po wyschnięciu jest bardzo twarda i wygląda znacznie lepiej niż piasek.
Click to see full-sized image
Więcej zdjęć na BLOGU.
Z kolei przestrzeń między gniazdami na podstawki figurek Nieumarłych wypełniłem ziemią do kwiatów zmieszaną z klejem Wikol. Mieszanka po wyschnięciu jest bardzo twarda i wygląda znacznie lepiej niż piasek.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Zgodnie z prośbą wywaliłem jeden z poprzednich postów 
A Ty widzę, że wciąż te swoje rudery tworzysz
Listopad miał być malarski (nie, podkład na domku się nie liczy!).
Znów świrujesz z tymi "podstawkami pod armie". Ta za to już jest jedną z moich ulubionych, ze względu na piętrową konstrukcję, dobrze wkomponowane czachy i ogólny widok. Dajesz, dajesz!

A Ty widzę, że wciąż te swoje rudery tworzysz

Znów świrujesz z tymi "podstawkami pod armie". Ta za to już jest jedną z moich ulubionych, ze względu na piętrową konstrukcję, dobrze wkomponowane czachy i ogólny widok. Dajesz, dajesz!
-
Dzięki
Ano listopad miałbyć malarski, ale chyba się nie wyrobię
Za to jak skończę budowę dioramy, to biorę się za malowanie Nieumarłych 

-
Publikowany kilka dni temu poradnik Brama z kratą powstał przy okazji prac nad Twierdzą Pięciu.
Diorama dla kompanii Nieumarłych nabrała już niemal ostatecznego kształtu. Teraz przyszedł czas na detale i przygotowanie podstawek modeli.
Więcej na BLOGU.
Diorama dla kompanii Nieumarłych nabrała już niemal ostatecznego kształtu. Teraz przyszedł czas na detale i przygotowanie podstawek modeli.

Więcej na BLOGU.
-
Jak szanowne państwo-draństwo zauważy na zdjęciu poniżej, rozpocząłem malowanie modeli służących w szeregach kompanii Nieumarłych. Malowanie wygrzebańców rozpocząłem od figurek Zombie. Powodów było kilka, ale najważniejszym była przerwa w malowaniu oraz nowa paleta Citadela, którą dopiero ogarniam.
Zdjęcie wyszło takie se, zniknęło kilka pośrednich kolorów ale coś tam widać. Skończona jest skóra i gacie Averlandczyków.
Zobacz także na BLOGU.
Zdjęcie wyszło takie se, zniknęło kilka pośrednich kolorów ale coś tam widać. Skończona jest skóra i gacie Averlandczyków.

Zobacz także na BLOGU.