[PL] Konkurs malarski GREY SEER 2012 - Gorzów Wlkp. 18.08.12
Re: [PL] Konkurs malarski GREY SEER 2012 - Gorzów Wlkp. 18.0
przynajmniej było dużo dyskutowania o regulaminie...
ale w sumie to żal...
ale w sumie to żal...
No to III edycja GS za nami. Było sympatycznie, mimo że trochę pusto. No ale nic to, po konsultacji jury doszło do wniosku, że przyznamy tyle nagród, ile się da. Połączyliśmy tylko 2 kategorie - jak już wczesniej wspomniałem.
Całość imprezy wypadła nieźle, uczestnicy zadowoleni, więc to mnie cieszy najbardziej.
Pogoda mi momentami psikusa sprawiała i gdzieniegdzie mi balans bieli kuleje i będę to musiał powyciągać chyba jeszcze raz...
Dziękuję jury (Kacpero i Sławek z Titan Forge) za współpracę, dziękuję także sea.manowi, że mi pomagał w kilku kwestiach i ogólnie był dostępny, gdy tylko Go potrzebowałem. Wielkie dzięki wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do tego, że konkurs się odbył i udał!
Z oceną nie było zbyt dużego problemu, bo prac nie było wiele, ale w paru momentach trzebna było się zastanowić nad podium, czy FC.
W ogóle to dostąpiłem zaszczytu wybrania najładniejszych armii ESC do WFB i WH40k w dniach wcześniejszych. W WFB wygrał Leshchenko Serhii z Ukrainy armią Skavenów. W konkursie też poradził sobie nieźle W WH40k najładniejszą armią byli Necroni Mikhaila Ulitina, chyba z Rosji, o ile dobrze kojarzę... Fotki później w innym temacie oczywiście
Mogę jedynie dodać, że poniższy model był częścią najlepszej armii i cała jest w tym stylu - wspaniały widok na żywo:
https://www.coolminiornot.com/218249?browseid=2525671
No ale wróćmy do konkursu Szczura
Fotka jury przy pracy:
Click to see full-sized image
1. MODEL POJEDYNCZY (połączona Fantasy i SF)
I miejsce: Przemysław Szulc (przemosz., Polska) - Astorath
II miejsce: Piotr Grzybowski (sea.man, Polska)- Termopriest
III miejsce: Karol Malinowski (Malin z BP, Polska)- Herald of Tzeentch
Wyróżnienie: Antoine Bilocca (Malta) za model Lorathama
Oraz Leshchenko Serhii (Ukraina) za model Plague Warpriesta.
2. DUŻY MODEL
I miejsce: Przemysław Szulc - Demon
II miejsce: Eirik Kristoffersen - Graf Otto von Bosentel
III miejsce: Piotr Grzybowski - Cadwallon Ogr
Wyróźnienie: Leshchenko Serhii za model Mounted Warpriest
3. POJAZD/MASZYNA
I miejsce: Leshchenko Serhii - Plague Furnace
II miejsce: Ian Borg Bonaci (Malta) - Ork Gun Wagun
III miejsce: Piotr Grzybowski - Nurgle Land Raider
4. ODDZIAŁ
I miejsce: Piotr Grzybowski - Saraceni
II miejsce: Anton Saturin - Saurus Eating. Super oddział, nad ogniskiem pieczony Rat-Ogr na rożnie (drut ruchomy, można było ruszać i opiekać mięcho)
III miejsce: Karol Malinowski - horrors
5. OPEN
I miejsce: Antoine Bilocca (Malta) - Ruby
II miejsce: Piotr Grzybowski - Montezuma II
III miejsce: Ian Borg Bonaci - Ork Deff Roket
6. DIORAMA
I miejsce: Ian Borg Bonaci (Malta) - Ork Looted Vehicle
II miejsce: Piotr Grzybowski (Polska) - Eksploracja świątyni
III miejsce Anton Saturin - Skinks + Kroxigors
NAJLEPSZY JUNIOR - Michał Owczarek z pracę Strassznyyu Szzzczuuurrr
GRAND PRIX: Przemysław Szulc za Demona z JMD
I album z rozdania nagród (dzięki Damianowi z Przystani Gier za zrobienie zdjęć) -->
I kilka fotek z dekoracji:
Leshchenko Serhii z Ukrainy - nie ma już na sobie ukraińskiej koszulki reprezentacji (tylko belgijską), bo gracze się
wymieniali, jak w meczach piłki nożnej Na innych zdjęciach z turniejów będzie widać narodowe barwy
Antoine Bilocca z Malty
Piotr Grzybowski z Polski
Przemysław Szulc - także z Polski
I kilka fotek nagród, które czekały na uczestników. Sponsorzy bardzo dopisali, bogato było:
Reszta fotek i relacji z czasem.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM UCZESTNIKOM I ZWYCIĘZCOM!
Edit: odkleiłem temat.
Całość imprezy wypadła nieźle, uczestnicy zadowoleni, więc to mnie cieszy najbardziej.
Pogoda mi momentami psikusa sprawiała i gdzieniegdzie mi balans bieli kuleje i będę to musiał powyciągać chyba jeszcze raz...
Dziękuję jury (Kacpero i Sławek z Titan Forge) za współpracę, dziękuję także sea.manowi, że mi pomagał w kilku kwestiach i ogólnie był dostępny, gdy tylko Go potrzebowałem. Wielkie dzięki wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do tego, że konkurs się odbył i udał!
Z oceną nie było zbyt dużego problemu, bo prac nie było wiele, ale w paru momentach trzebna było się zastanowić nad podium, czy FC.
W ogóle to dostąpiłem zaszczytu wybrania najładniejszych armii ESC do WFB i WH40k w dniach wcześniejszych. W WFB wygrał Leshchenko Serhii z Ukrainy armią Skavenów. W konkursie też poradził sobie nieźle W WH40k najładniejszą armią byli Necroni Mikhaila Ulitina, chyba z Rosji, o ile dobrze kojarzę... Fotki później w innym temacie oczywiście
Mogę jedynie dodać, że poniższy model był częścią najlepszej armii i cała jest w tym stylu - wspaniały widok na żywo:
https://www.coolminiornot.com/218249?browseid=2525671
No ale wróćmy do konkursu Szczura
Fotka jury przy pracy:
1. MODEL POJEDYNCZY (połączona Fantasy i SF)
I miejsce: Przemysław Szulc (przemosz., Polska) - Astorath
II miejsce: Piotr Grzybowski (sea.man, Polska)- Termopriest
III miejsce: Karol Malinowski (Malin z BP, Polska)- Herald of Tzeentch
Wyróżnienie: Antoine Bilocca (Malta) za model Lorathama
Oraz Leshchenko Serhii (Ukraina) za model Plague Warpriesta.
2. DUŻY MODEL
I miejsce: Przemysław Szulc - Demon
II miejsce: Eirik Kristoffersen - Graf Otto von Bosentel
III miejsce: Piotr Grzybowski - Cadwallon Ogr
Wyróźnienie: Leshchenko Serhii za model Mounted Warpriest
3. POJAZD/MASZYNA
I miejsce: Leshchenko Serhii - Plague Furnace
II miejsce: Ian Borg Bonaci (Malta) - Ork Gun Wagun
III miejsce: Piotr Grzybowski - Nurgle Land Raider
4. ODDZIAŁ
I miejsce: Piotr Grzybowski - Saraceni
II miejsce: Anton Saturin - Saurus Eating. Super oddział, nad ogniskiem pieczony Rat-Ogr na rożnie (drut ruchomy, można było ruszać i opiekać mięcho)
III miejsce: Karol Malinowski - horrors
5. OPEN
I miejsce: Antoine Bilocca (Malta) - Ruby
II miejsce: Piotr Grzybowski - Montezuma II
III miejsce: Ian Borg Bonaci - Ork Deff Roket
6. DIORAMA
I miejsce: Ian Borg Bonaci (Malta) - Ork Looted Vehicle
II miejsce: Piotr Grzybowski (Polska) - Eksploracja świątyni
III miejsce Anton Saturin - Skinks + Kroxigors
NAJLEPSZY JUNIOR - Michał Owczarek z pracę Strassznyyu Szzzczuuurrr
GRAND PRIX: Przemysław Szulc za Demona z JMD
I album z rozdania nagród (dzięki Damianowi z Przystani Gier za zrobienie zdjęć) -->
I kilka fotek z dekoracji:
Leshchenko Serhii z Ukrainy - nie ma już na sobie ukraińskiej koszulki reprezentacji (tylko belgijską), bo gracze się
wymieniali, jak w meczach piłki nożnej Na innych zdjęciach z turniejów będzie widać narodowe barwy
Antoine Bilocca z Malty
Piotr Grzybowski z Polski
Przemysław Szulc - także z Polski
I kilka fotek nagród, które czekały na uczestników. Sponsorzy bardzo dopisali, bogato było:
Reszta fotek i relacji z czasem.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM UCZESTNIKOM I ZWYCIĘZCOM!
Edit: odkleiłem temat.
Sławol, w przyszłym roku obiecujemy się stawić z Tulką ! Trzymaj Nas za słowo chłopie !
Kto może - przyjeżdża, wałkujemy to po każdej imprezie Nic na siłę, Miśki.
-
Anton ma zarąbiste te lizaki. Jak podejrzewam używa ich do gry (traye itp.). Sytości i z jajem
Szczurki Leshchenko też fajne.
Kilka prac bym z chęcią obejrzał z bliska.
Żałujemy, że nie mogliśmy przyjechać w tym roku. Planowaliśmy sobie ten wyjazd od zimy ale życie pokrzyżowało plany.
Trzymam kciuki za GS13.
Szczurki Leshchenko też fajne.
Kilka prac bym z chęcią obejrzał z bliska.
Żałujemy, że nie mogliśmy przyjechać w tym roku. Planowaliśmy sobie ten wyjazd od zimy ale życie pokrzyżowało plany.
Trzymam kciuki za GS13.
-
- The Better Choice
dzieki za foty, brawo za iscie miedzynarodowa impreze. pod tym wzgledem bijesz hussara i MoI razem wziete
gratki dla zwyciezcow
gratki dla zwyciezcow
Bardzo fajne prace! Gratulacje dla autorów.
Kacpero ma coraz dłuższe włosy, wygląda teraz jak Johny Depp. Impreza naprawdę międzynarodowa
Najbardziej do gusty przypadły mi lizaki,praca juniorska też bardzo udana.
No i brawa dla Slawola za inicjatywę
Kacpero ma coraz dłuższe włosy, wygląda teraz jak Johny Depp. Impreza naprawdę międzynarodowa
Najbardziej do gusty przypadły mi lizaki,praca juniorska też bardzo udana.
No i brawa dla Slawola za inicjatywę
a jak zarósł Przemosz.! i odmłodniał od tegoGildor wrote:Kacpero ma coraz dłuższe włosy
yarrr!
dzięki Slawol za zdjęcia oraz relację, niżej parę słów ode mnie..
frekwencja na konkursie faktycznie katastrofalnie niska mimo to udało mi się spędzić kilka sympatycznych godzin w kameralnym acz doborowym towarzystwie tak więc imprezę uważam za udaną
serdeczne podziękowania i gratulacje należą się uczestnikom i zwycięzcom a także (przede wszystkim) Slawolowi który kolejny rok jako one-man-army ogarnął wszystko pod kątem organizacyjnym w iście mistrzowskim stylu..
na szczególną uwagę zasługuje ilość pozyskanych sponsorów i nagród.. widok kartonów, toreb i wysypujące się z nich stosy blistrów i pudełek robiły imponujące wrażenie..
dziękuję również Sławkowi oraz Człowiekowi.Morze, za pomoc przy konkursie oraz pogawędki figurkowe..
mam nadzieję że spotkamy się jeszcze w przyszłości na niejednej figurkowej imprezce
o samym ETC nie będę za wiele pisał, dodam tylko że w tym roku dużym plusem całej imprezy były stoiska sklepowe (m.in. Przystań Gier, Wargamer, MAS, Puppets War, Titan Forge) gdzie można było nie tylko pooglądać (i kupić ) asortyment i nowości ale także pogadać z figurkowymi geekami takimi jak my i zasięgnąć informacji z pierwszej ręki
aha, były jeszcze stoły intro gamingowe 'Ogniem i mieczem' oraz 'Neuroshima tactics (?)' turnieje karcianek prowadzone przez ekipę z Przystani Gier, generalnie nie sposób było się nudzić..
mam nadzieję że Grey seer 2013 jest w planach i że Wy, drodzy malarze/rzeźbiarze wpadniecie ze swoimi pracami.. na pewno warto
dzięki Slawol za zdjęcia oraz relację, niżej parę słów ode mnie..
frekwencja na konkursie faktycznie katastrofalnie niska mimo to udało mi się spędzić kilka sympatycznych godzin w kameralnym acz doborowym towarzystwie tak więc imprezę uważam za udaną
serdeczne podziękowania i gratulacje należą się uczestnikom i zwycięzcom a także (przede wszystkim) Slawolowi który kolejny rok jako one-man-army ogarnął wszystko pod kątem organizacyjnym w iście mistrzowskim stylu..
na szczególną uwagę zasługuje ilość pozyskanych sponsorów i nagród.. widok kartonów, toreb i wysypujące się z nich stosy blistrów i pudełek robiły imponujące wrażenie..
dziękuję również Sławkowi oraz Człowiekowi.Morze, za pomoc przy konkursie oraz pogawędki figurkowe..
mam nadzieję że spotkamy się jeszcze w przyszłości na niejednej figurkowej imprezce
o samym ETC nie będę za wiele pisał, dodam tylko że w tym roku dużym plusem całej imprezy były stoiska sklepowe (m.in. Przystań Gier, Wargamer, MAS, Puppets War, Titan Forge) gdzie można było nie tylko pooglądać (i kupić ) asortyment i nowości ale także pogadać z figurkowymi geekami takimi jak my i zasięgnąć informacji z pierwszej ręki
aha, były jeszcze stoły intro gamingowe 'Ogniem i mieczem' oraz 'Neuroshima tactics (?)' turnieje karcianek prowadzone przez ekipę z Przystani Gier, generalnie nie sposób było się nudzić..
mam nadzieję że Grey seer 2013 jest w planach i że Wy, drodzy malarze/rzeźbiarze wpadniecie ze swoimi pracami.. na pewno warto
Stop competing with others. Start competing with yourself.
-
- (Forum newbie)
Ale udało się przyorzechować