[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Re: [PL] Galeria qc
Powoli zbliżam się do końca prezentacji nowych zdjęć starych Krasnoludów, pomalowanych w zeszłym roku.
Dzisiaj fotografie trzech Trollobójców i krasnoludzkiego Żyrokoptera.
Click to see full-sized image
Dzisiaj fotografie trzech Trollobójców i krasnoludzkiego Żyrokoptera.

-
[rimg]https://img210.imageshack.us/img210/2822 ... edgemo.jpg[/rimg]
Krasnoludy trafiły na CMoN.
Zapraszam do głosowania i komentowania!
Krasnoludy trafiły na CMoN.
Zapraszam do głosowania i komentowania!
Stary żyrokopter to potężny "blast from the past"
Ach, te stare czasy...
Poza tym interesujący kolaż - Wujek Polaroid byłby dumny

Poza tym interesujący kolaż - Wujek Polaroid byłby dumny

-
Dzięki Slawol 
Dzisiaj korzystając z listów gończych opublikowanych na stronach serwisu polter.pl (TU i TU) oraz facjat najemników zamieszczonych w podręczniku do Mordheim, zrobiłem listy gończe, które po wydrukowaniu nakleić można na makiety używane w czasie rozgrywek Warheim Fantasy Skirmish, Mordheim czy WFB. Poszczególne listy gończe obejrzeć można w fotogalerii Azylium.
Natomiast STĄD można ściągnąć plik zawierający listy gończe w formie jpg i pdf.
Listy gończe po wydrukowaniu powinny mieć ok 20 mm wysokości i ok 15 mm szerokości.

Dzisiaj korzystając z listów gończych opublikowanych na stronach serwisu polter.pl (TU i TU) oraz facjat najemników zamieszczonych w podręczniku do Mordheim, zrobiłem listy gończe, które po wydrukowaniu nakleić można na makiety używane w czasie rozgrywek Warheim Fantasy Skirmish, Mordheim czy WFB. Poszczególne listy gończe obejrzeć można w fotogalerii Azylium.
Natomiast STĄD można ściągnąć plik zawierający listy gończe w formie jpg i pdf.
Listy gończe po wydrukowaniu powinny mieć ok 20 mm wysokości i ok 15 mm szerokości.

-
Czekając aż wyschnie klej łączący ostatnie elementy Kamienicy zrobiłem plakaty, które po wydrukowaniu można nakleić na mury i ściany makiet.
Całość można obejrzeć w fotogalerii Azylium, zaś poniżej znajduje się zdjęcie gotowych do druku miniatur.

Choć moim zdaniem lepiej drukować z pdf który oferuje lepszą jakość.
Pdf można obejrzeć TUTAJ i TUTAJ.
Skończyłem budowę Kamienicy. Wprawiłem drzwi, przykleiłem kominki. Czas na pozostałem detale przyjdzie, gdy zbuduję wszystkie zaplanowane makiety.
Zapraszam do oglądania i komentowania!
Całość można obejrzeć w fotogalerii Azylium, zaś poniżej znajduje się zdjęcie gotowych do druku miniatur.

Choć moim zdaniem lepiej drukować z pdf który oferuje lepszą jakość.
Pdf można obejrzeć TUTAJ i TUTAJ.
Skończyłem budowę Kamienicy. Wprawiłem drzwi, przykleiłem kominki. Czas na pozostałem detale przyjdzie, gdy zbuduję wszystkie zaplanowane makiety.
Zapraszam do oglądania i komentowania!

A ja tak się zastanawiam... Mimo iż kamienica jest zniszczona i stara, to jednak drzwi widziałbym trochę bardziej zadbane albo chociażby o równych, symetrycznych skrzydłach, bo nawet zniszczone czasem, to miałyby te same wymiary, ale byłyby najwyżej uszkodzone/nadłamane/spróchniałe, a tutaj widzę, że to dwa różne elementy 
Ale to tak się tylko czepiam, może drzwiarz miał gorszy dzień, gdy je robił
Za plakaty dziękówka!
P.S. Jaką budę teraz postawisz?

Ale to tak się tylko czepiam, może drzwiarz miał gorszy dzień, gdy je robił

Za plakaty dziękówka!
P.S. Jaką budę teraz postawisz?

-
Drzwi poprawiłemSlawol wrote:Ale to tak się tylko czepiam, może drzwiarz miał gorszy dzień, gdy je robił![]()

Zamierzam przebudować nieco makietę Zajazdu. No i muszę w końcu się wziąć za budowę zaprzęgu dla kompanii Nieumarłych i dla Piratów z Sartosy.Slawol wrote:P.S. Jaką budę teraz postawisz?
No teraz drzwi o wiele lepsze 

-
Łowcy czarownic to kolejna kompania do Warheim Fantasy Skirmish, którą postanowiłem sfotografować na nowo. Modele malowane były z sześciomiesięczną przerwą w latach 2009-2010.
Dziś prezentuję zdjęcia całej kompanii. Fotografie poszczególnych modeli pojawią się w najbliższym czasie.
Więcej zdjęć na BLOGU.
Dziś prezentuję zdjęcia całej kompanii. Fotografie poszczególnych modeli pojawią się w najbliższym czasie.

Więcej zdjęć na BLOGU.