Czując się upomniany przez Namelassa w Klubie Seniora wrzucam tu WIPa tego nad czym teraz siedzę. Dolna część twarzy i szyja nie robione bo i tak zakryje je broda. Sporo pracy przede mną, wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane Przy okazji zaznaczam, że to moje pierwsze podejście do takiego rzeźbienia więc nie bijcie za mocno
Click to see full-sized image
Pozdrawiam
Oskar
[PL] Dwarf bust
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
-
[PL] Dwarf bust
Last edited by Nameless on 15 Dec 2011, o 09:36, edited 1 time in total.
Reason: [PL] w temacie
Reason: [PL] w temacie
Re: Dwarf bust
O, kolejny się uczy rzeźbienia :) Fajnie! trzymam kciuki Rakso!
Chociaż powiem szczerze, że ciężki temat jak na pierwsze zabawy z rzeźbą. Chyba, że już kiedyś robiłeś inne rzeczy i się nie chwaliłeś?
Nie jest źle, chociaż twarz miejscami kuleje. Szczególnie uszy, czoło, żuchwa, broda. Mówisz, że będzie zakryte - ale wg mnie to baaardzo złe podejście do rzeźbienia! Już wiele razy się na tym położyłem! To że będzie przykryte to nie znaczy że możesz pofolgować z anatomią kości, czy innych elementów z podspodu. Mogą nie mieć detali ale powinny mieć jak najdokładniejszą anatomię! To potem bardzo pomaga.
Ciekawe jak Ci pójdzie dalej Pewnie i tak szybciej skończysz swoje popiersie niż ja :( Moje prace coś zamarły. Może się razem podmotywujemy i skończymy kiedyś Bo jednak kupę roboty jest z takim popiersiem... Myślałem że toszkę mniej
Chociaż powiem szczerze, że ciężki temat jak na pierwsze zabawy z rzeźbą. Chyba, że już kiedyś robiłeś inne rzeczy i się nie chwaliłeś?
Nie jest źle, chociaż twarz miejscami kuleje. Szczególnie uszy, czoło, żuchwa, broda. Mówisz, że będzie zakryte - ale wg mnie to baaardzo złe podejście do rzeźbienia! Już wiele razy się na tym położyłem! To że będzie przykryte to nie znaczy że możesz pofolgować z anatomią kości, czy innych elementów z podspodu. Mogą nie mieć detali ale powinny mieć jak najdokładniejszą anatomię! To potem bardzo pomaga.
Ciekawe jak Ci pójdzie dalej Pewnie i tak szybciej skończysz swoje popiersie niż ja :( Moje prace coś zamarły. Może się razem podmotywujemy i skończymy kiedyś Bo jednak kupę roboty jest z takim popiersiem... Myślałem że toszkę mniej
-
- Chest of Colors
Re: Dwarf bust
wygląda spoko chociaż osobiście przerobiłbym go na ogra póki to wciąż wip...
-
Re: [PL] Dwarf bust
Przemo, może to i racja, zrobię tak bazowo odpowiednią linię szczęki mu zanim pójdzie broda. Z poważniejszych rzeczy to kiedyś robiłem czołg Ulryka (rzeźbiona głowa wilka na przodzie) i jeszcze squiga Ale ogólnie na ludzkiej anatomii się nie znam i dopiero będę się jej uczył.
Demi - nie kuś bo już to rozważałem
Demi - nie kuś bo już to rozważałem
Re: [PL] Dwarf bust
Powiem Ci, że wygląda nieźle.
Powiem Ci także, że ma dwie klaty, zostawiłbym tylko tę z przodu, a tę z tyłu poprawił na plecy bardziej
Powiem Ci także, że ma dwie klaty, zostawiłbym tylko tę z przodu, a tę z tyłu poprawił na plecy bardziej