bez torcika

Offtop - wiecie, wszystko i nic...
Post Reply
Ana
Painting Mum
Painting Mum

bez torcika

Post by Ana »

... myślę, że w wybornym towarzystwie minął mi rok malowania figurek. Rok temu pomalowałam swoją I figurkę :D

ImageClick to see full-sized image

Pamiętam, że próbowałam mu wyszminkować usta, ale były zbyt szerokie i nie było mu z nią do twarzy :wink:

Tak sobie dziś uświadomiłam, że to już rok zleciał i mi się trochę sentymentalnie zrobiło.

...a moja II figurka, to był marins, co go Mahoń nie potrzebował i pozwolil mi go pomalowac.

ImageClick to see full-sized image

I jak się strasznie upierałam przy nim, że już bardziej rozjaśnić nie mogę bo będzie brzydko :lol: i że koniecznie światło musi padać od boku, i wogóle, wogóle, bedzie po mojemu i bez jakichś tam obkrawędziowań i już :lol: :lol:
:oops:
dobrze, że Mahoń jest takim cierpliwym nauczycielem :bonk:
Dopiero otoczenie figurkowe nauczylo mnie, uczyć się na cudzych błędach. Do tej pory byłam zbyt uparta, żeby zrezygnować z własnych zamierzeń. Chyba jeden z apostołów taki był, co puki nie zobaczył, to nie uwierzył? :wink:
Nie ma się czym chwalić, ale wspomnienia i dygresje same nachodza do głowy. A z kim się tym dzielić jak nie z Wami?
-- Ańa

Image
Joachim

Post by Joachim »

ja maluje łuzej od ciebie a duzo gorzej więc pogratuluję ci świetnego przebiegu kariery malarskiej i tego że szybko się uczysz :D
Eliash

Post by Eliash »

jesteśmy jak rodzina :P

a co do figurek to jestem pod wrazeniem :D jezeli to jest 1 i 2 figurka w zyciu, to nieźle :D
DiaCon

Post by DiaCon »

gratulacje, ciekawe co wspomnisz na 2 urodzinach? i 3...4......6
8)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Gratulacje Ana z okazji pieknego jubileuszu ;) Zycze kolejnych udanych lat i rozwijania talentu.
Jesli przedstawione na zdjeciach figurki to rzeczywiscie nr 1 i 2, to mozna stawiac cie jako przyklad wszystkim tym, ktorzy twierdza, ze malowanie modeli to tylko sprawa wyuczenia techniki. Talent - jak widac - tez sie przydaje.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

ach co wy gadacie
:hand:
Łatwiej malować pierwszą figurkę jak się wczesniej całe lata na cudze malowanie napatrzyło :P

:wink: Przyznam się, że miałam takiego malarza pod bokiem, co mi ciągle powtarzał, żebym pędzelek zmieniła, a tutaj najpierw rozjasniła ...
tak to kazdemu by było łatwiej. I wcale się tego ułątwienia nie wstydzę, bo i teraz każdy może prosić o pomoc w malowaniu :D
-- Ańa

Image
Zolwik

Post by Zolwik »

Gratulacje :D
Postęp rzeczywiście bardzo duży, ale pierwsze prace też miałaś niczego sobie :whistle:
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Dzieeenx ;)
-- Ańa

Image
Slawek

Post by Slawek »

Zazdroszcze talentu Aniu!

Muszę coś twojego mieć na półce :)

Slawek