Teraz jest znacznie lepiej!
Pamiętam te figsy z reala i te twoje pierwsze foty były za żółte i przegrzane, a te z którymi porównywano z kolei za blade.
Twoje są najbardziej zbliżone do tego co zmalowałeś.
Tak czy inaczej kolorystyka nie trafia w mój gust.
Jak dla mnie nadal są za bardzo "wypłowiali/bladzi" i czasem przydałby się lepszy kontrast szczególnie na giwerach i innych NMMemach.
[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
jak już masz tą biła kartką na fotce 
to taki zakraplacz z balansu bieli i na jej najjaśniej szącześć - to ci ustawi jasność i prawdopodobne jeśli nadal uciekło mu to jeszcze skoruyguje WB
co do malowana - nie moja bajka ale czysto
to taki zakraplacz z balansu bieli i na jej najjaśniej szącześć - to ci ustawi jasność i prawdopodobne jeśli nadal uciekło mu to jeszcze skoruyguje WB
co do malowana - nie moja bajka ale czysto
mialbys jezeli na zdjeciach poziom pracy by wygladal duuuuzo lepiej niz w rzeczywistosci, a tak nie jestJerzyK wrote:No tak - teraz będę miał opinię czitera poprawiającego wszystko w Photoshopieczlowiek.morze wrote:teraz to mnie zastanawia jak na prawde wyglada banda do HD![]()
mi sie blada pistacja bardziej podoba
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
albo szara kartka o (jeśli dobrze pamiętam) 60-procentowej szarości.Maru wrote:jak już masz tą biła kartką na fotce
wtedy automatycznie ustawi ci jasność, balans bieli i w ogóle mniej roboty będziesz mieć.
ostatnio z tym eksperymentowałem i powiem, że pełna radość
biały może(nie musi) być potraktowany jako źródło światła i wtedy wyjdą głupoty
żeby było jasno - parametry ustawiam fotografując szarą kartkę. potem zostawiam takie parametry jak były i robię fotki "na czysto". a szarość powinna być taka, do jakiej aparat uśrednia kolory. teraz mogę przekłamać ale jest to albo 18 albo 60% chyba
no i dla kompletności - ja pracuję na trybie manualnym, bo nic mi wtedy nie wariuje od tego, że aparat coś źle odczytał.
no i dla kompletności - ja pracuję na trybie manualnym, bo nic mi wtedy nie wariuje od tego, że aparat coś źle odczytał.
Mogę trochę nadgonić nieobecnoć na forum w końcu...
Ta moja świetlówka ma 6500K, więc bardzo zimne światło i muszę jeszcze poćwiczyć, żeby kolory były cieplejsze odrobinę, bo chłodzi strasznie. A moje umiejętności są średnie póki co.
Na pewno Twoje fotki są zdrowo przegrzane (i powiedziałbym, że na niekorzyść), bo w rzeczywistości są lepsze takie właśnie stonowane, przygaszone, ale jednocześnie kolorowe i ostre, czytelne. A tutaj aż takie palące, jak rozgrzany do czerwoności piec.
A na żywo Twoje prace bardzo mi się podobają. Ten oddział Przemas z MaxMini bardzo chwalił
Poprawione fotki wyszły Ci lepiej, ale wciąż wydaje mi się, że kolory były jaśniejsze
Poza tym fotki masz za ciemne teraz.
Kogo? No już nie przesadzajJerzyK wrote:Więcej swoich zdjęć nie będę dawał - poczekam na te od mistrza aparatu Sławola
Na pewno Twoje fotki są zdrowo przegrzane (i powiedziałbym, że na niekorzyść), bo w rzeczywistości są lepsze takie właśnie stonowane, przygaszone, ale jednocześnie kolorowe i ostre, czytelne. A tutaj aż takie palące, jak rozgrzany do czerwoności piec.
A na żywo Twoje prace bardzo mi się podobają. Ten oddział Przemas z MaxMini bardzo chwalił
Poprawione fotki wyszły Ci lepiej, ale wciąż wydaje mi się, że kolory były jaśniejsze
Ufff, skończyłem połowę zamówienia na Wilki (poziom TT jakby ktoś się pytał
)
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria JerzyKa
qurcze Jeżyk z tobą to jak z Panda ... do puki ktoś ci nie pokarze co to znaczy kontrast ty będziesz robił "Jerzyki" 
żeby nie było jesteś (twoje malowanie) rozpoznawalne na kilometr
a jak na TT to bardzo ładna robota i powierciłeś "świnkom" nozdrza
żeby nie było jesteś (twoje malowanie) rozpoznawalne na kilometr
a jak na TT to bardzo ładna robota i powierciłeś "świnkom" nozdrza
jeżyki
sa smaczne
a co do "jerzykow" to ja tam lubie te jerzykowe prace. Sa mile dla oka i zapewne dobrze sie nadaja do grania!