[PL] V Wymiana Figurek Chest of Colors
Re: [PL] V Wymiana Figurek Chest of Colors
Wiecie tak naprawde sam nie jestem jakims mega aktywnym (pod wzgledem pisania) userem
. Przerzucilem sie na tryb czytany juz jakis czas temu. Po prostu tak wiele madrych slow piszecie na forum ze wrecz wyczerpujecie wszelkie rady i sugestie - a glupio jest sie powtarzac badz piac z zachwytu
w nieboglosy ^^. No ale wiem do czego zmierzacie
. Chcecie by to byla zabawa na zasadzie zgranej paczki znajomych "z jednej klasy" a nie "calej szkoly".
dead wrote: No ale wiem do czego zmierzacie. Chcecie by to byla zabawa na zasadzie zgranej paczki znajomych "z jednej klasy" a nie "calej szkoly".
Wydaje mi sie ze to troche nie tak.
Raczej chodzi o wyeliminowanie ludzi,ktorzy sie zapisuja, a potem nie wywiazuja ze zobowiazania. Ludzi 'z ulicy' ktorzy sie podjarali idea wymiany, ale zabraklo im pary do realizacji, czy tez po prostu gdzies znikneli we mgle, a ktos zostal na lodzie bez figsy.
Takie jest moje zdanie, moze organizatorzy widza to jeszcze inaczej.
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Tak, właśnie tak to widzimy.
Cała szkoła ma to do siebie, że nie wszyscy jednakowo się przykładają do zadań domowych, więc trzeba było wprowadzić obowiązkowe identyfikatory i mundurki
Nie ma ani grupy "wybrańców", ani szeroko otwartej bramy (już była w sumie), a złoty środek ciężko znaleźć, więc jakieś ograniczenia dla dobra nas wszystkich musiały się pojawić. A jak wiemy - nie bez przyczyny...
I to chyba tyle z tłumaczenia, bo co więcej można powiedzieć...
Bawcie się dobrze!
Cała szkoła ma to do siebie, że nie wszyscy jednakowo się przykładają do zadań domowych, więc trzeba było wprowadzić obowiązkowe identyfikatory i mundurki
Nie ma ani grupy "wybrańców", ani szeroko otwartej bramy (już była w sumie), a złoty środek ciężko znaleźć, więc jakieś ograniczenia dla dobra nas wszystkich musiały się pojawić. A jak wiemy - nie bez przyczyny...
I to chyba tyle z tłumaczenia, bo co więcej można powiedzieć...
Bawcie się dobrze!
dokładnie, bawcie się dobrze 
w tym roku mam za mało postów. a szkoda.
w tym roku mam za mało postów. a szkoda.
chrisyaro.blogspot.com
Myślę, że chodzi też o taki "motywujący" aspekt wymiany. Możliwość udziału w wymianie ma chyba przysługiwać ludziom, którzy w jakiś sposób wnoszą coś do tutejszej społeczności.
Stąd dwa rodzaje kryteriów:
- albo jesteś pomocny (i dostaniesz 20 podziękowań)
- albo jesteś aktywny (niezależnie od wartości postów, po prostu w miarę regularnie pisujesz na forum, czyli masz 100 postów)
100 postów to wcale nie tak wiele. Zakładając że w roku byłyby nawet 2 wymiany, to 100 postów na pół roku daje raptem 16 postów miesięcznie. To nie jest tak dużo, biorąc pod uwagę, że w niektórych tematach posty płyną dość szybko, a dyskusja jest raczej potoczysta.
Z kolei 20 podziękowań to dość łatwe do osiągnięcia - wystarczy wrzucić linki do kilku dobrych newsów, poinformować ludzi o znalezionych w necie tutorialach czy recenzjach, wrzucić informację o konkursie i często dostaje się 4-5 podziękowań za 1 post. Czyli wystarcza 4-5 takich postów i warunek spełniony.
To nie są wielce wygórowane wymagania. Myślę, że kto ma ochotę, ten bez problemu załapie się na udział w kolejnej edycji. Zwłaszcza, że Nameless uprzedził już o planowanej zmianie kryteriów udziału w 6 wymianie.
Stąd dwa rodzaje kryteriów:
- albo jesteś pomocny (i dostaniesz 20 podziękowań)
- albo jesteś aktywny (niezależnie od wartości postów, po prostu w miarę regularnie pisujesz na forum, czyli masz 100 postów)
100 postów to wcale nie tak wiele. Zakładając że w roku byłyby nawet 2 wymiany, to 100 postów na pół roku daje raptem 16 postów miesięcznie. To nie jest tak dużo, biorąc pod uwagę, że w niektórych tematach posty płyną dość szybko, a dyskusja jest raczej potoczysta.
Z kolei 20 podziękowań to dość łatwe do osiągnięcia - wystarczy wrzucić linki do kilku dobrych newsów, poinformować ludzi o znalezionych w necie tutorialach czy recenzjach, wrzucić informację o konkursie i często dostaje się 4-5 podziękowań za 1 post. Czyli wystarcza 4-5 takich postów i warunek spełniony.
To nie są wielce wygórowane wymagania. Myślę, że kto ma ochotę, ten bez problemu załapie się na udział w kolejnej edycji. Zwłaszcza, że Nameless uprzedził już o planowanej zmianie kryteriów udziału w 6 wymianie.
Ja się cieszę na te zasady
Nie uczestniczę po to żeby dostać pomalowaną figurkę, ale dlatego, że chcę dostać figurkę od kumpla z forum.
Ja się wpisuję na listę!
Ja się wpisuję na listę!
Ja w tym roku nareszcie mam więcej czasu więc też wezmę udział w wymianie 
-
Nameless
- The Better Choice

25 uczestnikow... no chyba ze sie okaze po sprawdzeniu ze sie ludzie nie lapa na wymagania 
No to potrzebujemy przynajmniej jeszcze jedną osobę, żeby było parzyście ^^
-
DEMON_COLOR
To może i ja bym coś komuś zmalował ^^ da rade ^^ ?