ale sie naszukałem .... skitrał temat gdzieś pod ziemie
viewtopic.php?f=13&t=4691&start=840
tam powinien być jeszcze ten Duży demon Z FW ale nie wiem gdzie jest
[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM
Hej hej
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć. Zmęczony nurglem uciekłem w budowę podstawki pod następny model. Podstawka to jeszcze wip,dopiero połowa skończona..uff :
Click to see full-sized image
Myślicie,że model : Snikch zmieści się na podstawce ?
Pozdrawiam,
KeraM
Dzisiaj kolejna porcja zdjęć. Zmęczony nurglem uciekłem w budowę podstawki pod następny model. Podstawka to jeszcze wip,dopiero połowa skończona..uff :
Myślicie,że model : Snikch zmieści się na podstawce ?
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
-
- The Better Choice
zanim do tego dotarlem, mowilem sobie - a na gorze skaven, a na gorze skaven...KeraM wrote:Myślicie,że model : Snikch zmieści się na podstawce ?
a czy sie zmiesci? a skad mamy wiedziec? wloz go tam to sie dowiesz
prorok
Kera, ale ten szczur nie bedzie na gorze?
Kera, ale ten szczur nie bedzie na gorze?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
wygląda jak bram a w kamiennicy obok - tak samo zniszczona i mroczna - brakuje tylko żula Grzegorza Sikorskiego .. tak sie nazywa ale wszyscy mówią "ten JE$!@^NY Śmierdziel"
a szczury tam sa wiec Snikt w sam raz .. ale nie wiem jak tego plaskacza upchniesz na górze wiec domyślam sie że on w bramę ma być skitrany - jeśli tak to żula Sikorskiego na bramę albo Gigant rata
a szczury tam sa wiec Snikt w sam raz .. ale nie wiem jak tego plaskacza upchniesz na górze wiec domyślam sie że on w bramę ma być skitrany - jeśli tak to żula Sikorskiego na bramę albo Gigant rata
hehe mialem tak samo.. a podstawka fajna..Nameless wrote:zanim do tego dotarlem, mowilem sobie - a na gorze skaven, a na gorze skaven...KeraM wrote:Myślicie,że model : Snikch zmieści się na podstawce ?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
-
- The Better Choice
ja mysle, ze po prostu takich podstawek z wygietym murem (kanalem) i skavenami juz pare bylo
wyglada na to ze bedzie kolejna
Chyba mało kto spodziewał się innego modelu niż Skaven na tej podstawce.... nie wiem czy to dobrze
Nom nie powiem podstawka ładna. Mi też się bardziej z bramą kojarzy a to dlatego, że kanały są okrągłe przeważnie, a twój ma płaskie dno i bruk
Używałeś pewnie mili na "ścianie" i GS na podłożu, to widać. Mili się lepiej obrabia mechanicznie i lepiej się do tego nadaje, za to GS jest bardziej organiczny, obły i puchnie podczas zastygania dlatego bruk ci wyszedł taki troszkę gumowy, ale tu już czepiam się na siłę, bo zamalujesz i będzie git. Jeśli mogę coś jeszcze poradzić, to musisz podciągnąć jedną stronę "ściany", bo z jednej strony masz ładnie odrapaną a z drugiej płaską.
Jak napisałem wykonanie mi się generalnie podoba, ale sam pomysł już uważam za taki z gatunku "rozważna i romantyczna" albo "chciałabym ale się boję" - są Skaveny + kanał + najnowszy model z półki = Zgodność z fluffem, White Dwarf, jest GD na półce
Co nie zmienia faktu, że ufam, że jak pomażesz będzie wyglądało wybornie
Tyle mojego mędrkowania. Czekam na więcej i powodzenia.
Takie rzeczy się sprawdza na samym początku podczas ustalania kompozycji, a inni za ciebie tego nie zrobią nie znając wielkości podstawki Jest to jedna z nudniejszych/problematycznych rzeczy, ale trzeba przez to przejść.Myślicie,że model : Snikch zmieści się na podstawce ?
Nom nie powiem podstawka ładna. Mi też się bardziej z bramą kojarzy a to dlatego, że kanały są okrągłe przeważnie, a twój ma płaskie dno i bruk
Używałeś pewnie mili na "ścianie" i GS na podłożu, to widać. Mili się lepiej obrabia mechanicznie i lepiej się do tego nadaje, za to GS jest bardziej organiczny, obły i puchnie podczas zastygania dlatego bruk ci wyszedł taki troszkę gumowy, ale tu już czepiam się na siłę, bo zamalujesz i będzie git. Jeśli mogę coś jeszcze poradzić, to musisz podciągnąć jedną stronę "ściany", bo z jednej strony masz ładnie odrapaną a z drugiej płaską.
Jak napisałem wykonanie mi się generalnie podoba, ale sam pomysł już uważam za taki z gatunku "rozważna i romantyczna" albo "chciałabym ale się boję" - są Skaveny + kanał + najnowszy model z półki = Zgodność z fluffem, White Dwarf, jest GD na półce
Co nie zmienia faktu, że ufam, że jak pomażesz będzie wyglądało wybornie
Tyle mojego mędrkowania. Czekam na więcej i powodzenia.
Przemyślałem sprawę i zdecydowałem że umieszcze na podstawce inny model (https://www.forgeworld.co.uk/New_Stuff/V ... NDARD.html).Zniszczyłem kanał,dodałem drzewka i na razie tak to wszystko wygląda:
Pozdrawiam,
KeraM
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.