Siemanko wszystkim, potrzebuję drobnej pomocy, mam nadzieję że ktoś jest w stanie odpowiedzieć na moje pytania
1. Czy ktoś wie jakiego pochodzenia jest główka tego gościa, lub mógłby polecić inną, podobną, pasującą do nurglowego lorda?
główka prawdopodobne z ramki zombiaków albo flaglantów imperialnych , opcjonalnie główki z którejś z firm typu Max mini - czyli bitsowa
a kolorki .. hym wyglądają jak zestaw P3 ... np zielone pryscze to "Cammo Green" zaróżowiena to tentacle pink + skórzany (elf flesh zwaszowane bal red , czy jak kto woli scrab red + retarder) sama skóra to prawdopodobne "ivory zwaszowany bardzo dlikatne na dziędobry camo green a potrm zrobiona reszta kolorów
Witam, jeśli dobrze pamiętam na lordzie z coolmini była głowa z zestawu zombiaki GW.
Na temat kolorystyki mogę jedynie dodać swoją opcję - elf flesh Vallejo jako podstawa a cienie to czerwień/fiolelet dowolny ale w niewielkiej ilości plus oczywiście cienutki filtr z zieleni, co do pryszczy ostatnio ciekawą opcię odkryłem mianowicie zółty ink GW(ale z przed lat tak 10 albo i więcej) na jasnym kolorze najlepiej lekko szarym zaczyna taką fajową zielenią otdawać jak go zmieszać z medium mate 540 Vallejo (50%/50% + woda) a na to jakieś niuanse kolorystyczne i obrzydliwe pryszcze gotowe ale to tylko sugestia i pomysła na jaskrawą zieleń:)
!!! ale uwaga jeśli dobrze pamiętam ten lord nurgla ma głowę w dwóch w częściach w oryginalne czyli tył oraz maska, więc będziesz musiał tylko uciąć połowę głowy gula/zombiaka + lekkie dorobienie green-stuf'em tłuszczyku dla wyrównania objętości:) ale ja tam mam pomysła na zrobienie takiego MasterBlasta z madmax'a