Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Ostatnio pracuję nad pracą na Hussara ale jakoś jak zobaczyłem model nowego Lorda Nurgla to nie wytrzymałem bo strasznie mi się podoba. Tak więc posiedziałem ze 2-3 godzinki nad nim no i tak teraz wygląda.
Myślę że w poniedziałek najpóźniej wtorek pomaluję całego bo w sumie za wiele malowania przy tym modelu nie jest ale powiem wam że mam przy tym modelu sporą przyjemność z malowania. Jak wam się to widzi ??
-RED
Last edited by REDAV on 20 Sep 2011, o 22:40, edited 1 time in total.
Kuzyn wrote:widzi mi się zacnie jakich kolorów użyłeś do skóry? wetblendingiem malowałeś? Też mi się model bardzo podoba, więc czekam na finisz jak jakość odlewu?
Do skóry użyłem jako bazy Tallarn Flesh, cienie robiłem mieszanką Tallarn Flesh z Regal Blue i Blood Red. Rozjaśnienia robiłem najpierw mieszaną Tallart Flesh z Rooting Flesh a potem samym Bleched Bone i białym.
Jeśli chodzi o sam model to mój był bardzo dobrze odlany. Ogólnie jestem zaskoczony jakością nowych modeli lordów do Batla i powiem że GW naprawdę się w tej kwestii poprawiło tak wiec czysta przyjemność z malowania.
Ani jedno anie drugie bo jest to jeden z nowych plastików. W sumie model składany z 4 części plus podstawka też kompletnie odlana z terenem. Leciutki i fajne detale. co ciekawe na wyprasce była data 2010 wiec można wnioskować że oni co najmniej modeli na rok do przodu maja już narobionych.