[PL] Przemo i ulepki

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
kacpero

Re: [PL] Przemo i ulepki

Post by kacpero »

no Przemo wreszcie pokazuje ulepki ;) ja tez czekam na prace z Gorzowa..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
przemo

Post by przemo »

Goblin będzie cały w ubranku, poza tym trudno było mi zrobić cieńsze ręce i nogi - ledwo okleiłem masą drut. Zobaczymy jak to wyjdzie.

To zamiast obejrzeć figurkę w ręku wolicie fotki tych ulepieńców? :doh: Średnio mi się podobają i wiele bym w nich zmienił.

Zombi mama:
Zła anatomia, wielkie ręce, krzywe nogi, ale jestem zadowolony z jej twarzy.
ImageClick to see full-sized image

Killer:
ma nieskończone dłonie (ciekawe czy kiedyś je dokończe :bonk: ). Nie wyszły plecy i nogi, jestem za to raczej zadowolony z ramion i brzuszka :D
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

przemo wrote:Zombi mama:
Zła anatomia...
No tak właśnie myślę też... To jest ona? Wiesz, dla mnie na pierwszy rzut oka to zwykły chłop-zombie z zaawansowaną ginekomastią... ;) Ale może po pomalowaniu nadasz "jej" żeńskich cech ;)

Drugi model jest lepszy! Wyraźne detale, dokładnie rzeźbienie. Maska jest spoko! Tylko z tyłu jakiś taki "pełny" mi się wydaje, zwłaszcza w spodniach ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
przemo

Post by przemo »

to fajnie, że Ci się bardziej podoba drugi model! :) Powstał jako drugi, a że ciągle się uczę to kolejny model staram się żeby był krokiem ku lepszej jakości, więc chyba mi się udało :)

Zombi nie będę nawet bronił :P

A co do Killera to ma za nisko tyłek :( Dlatego wydaje się jakby miał kupę w gaciach. Plecy też obwisłe wyszły, jak dla mnie anatomia i muskulatura to najcięższe tematy w rzeźbieniu. Zauważcie jak są rzeźbione chociażby figurki GW -> zaburzona anatomia + jak najmniej gołego ciała. A jak już jest gołe to wygląda po prostu źle.

Model w dynamicznej pozie z widoczną muskulaturą, dobrze napiętymi, rozłożonymi, rozciągniętymi mięśniami to jak dla mnie szczyt umiejętności :mrgreen:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ma tam jak się uda szpary pozalepiać Milliputem i dokładnie wyrównać, to się cieszę :mrgreen:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

drugi ma właściwie wszystko fajne poza maską, która jest taka... no, nie trzyma poziomu.
mięśnie fajne, fałdy na portkach fajne, nawet kalosze niezłe.

dłonie to zakładam, że taki wczesny WIP, bo wyglądają jak jakieś porwane przez wściekłego psa strzępy dłoni :P

a zombi-mama nie jest może zbyt kobieca ani urodziwa, a wielkie dłonie rażą dopiero po chwili. jak na początek to jest bardzo dobra, ale na szczęście ten jej następca pokazuje, że się rozwijasz.

ale z maską coś zrób... dobra? :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemo

Post by przemo »

Sławkowi maska się podoba :P

Dłonie tak naprawdę zrobione są tylko żeby trzymały łom. Nie było jak ich wyrzeźbić przed wypieczeniem Fimo. A po wypieczeniu już nie chciało mi się ich rzeźbić :bonk: Może kiedyś dokończę ręce (miał mieć rękawice) ale jak na razie wolę porzeźbić sobie coś nowego :D Tym bardziej że z tymi ludkami nie za bardzo mam co zrobić - będą stały niepomalowane na półce.
przemo

Post by przemo »

No to ubieramy kolegę w skórkę i powoli ubranka. Na razie zarys całości, potem będę wracał do szczegółów. Chodzi mi o utrzymanie anatomii - czyli chyba najcięższej rzeczy dla początkującego. Co myślicie o anatomii na razie??

Jak dla mnie trochę przygrube ręce, i chyba przydługi tułów jak na goblina? Na razie wygląda jak człowiek ale o to bym się nie martwił na razie :)

Image
Image
przemo

Post by przemo »

Goblin raczej skończony. Jeszcze nie wypieczony, więc może jeszcze jakieś mini poprawki będą. Efekt końcowy możecie zobaczyć tutaj:

viewtopic.php?f=13&t=3279&p=136660#p136660
przemo

Post by przemo »

No to pora na kolejnego ziomka :) Na razie szkielecik, bo jakoś trzeba zacząć 8)

Image
Image

Trochę boję się, że przesadziłem z długością odcinka udowego. Ale z drugiej strony górna ich partia to będą biodra. Jak mierzyłem szkielecik to wszystko było wporzo, zobaczymy jak wyjdzie w praniu :)
Post Reply