[PL] Przemo i ulepki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Przemo i ulepki
no Przemo wreszcie pokazuje ulepki
ja tez czekam na prace z Gorzowa..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Goblin będzie cały w ubranku, poza tym trudno było mi zrobić cieńsze ręce i nogi - ledwo okleiłem masą drut. Zobaczymy jak to wyjdzie.
To zamiast obejrzeć figurkę w ręku wolicie fotki tych ulepieńców?
Średnio mi się podobają i wiele bym w nich zmienił.
Zombi mama:
Zła anatomia, wielkie ręce, krzywe nogi, ale jestem zadowolony z jej twarzy.
Click to see full-sized image
Killer:
ma nieskończone dłonie (ciekawe czy kiedyś je dokończe
). Nie wyszły plecy i nogi, jestem za to raczej zadowolony z ramion i brzuszka
To zamiast obejrzeć figurkę w ręku wolicie fotki tych ulepieńców?
Zombi mama:
Zła anatomia, wielkie ręce, krzywe nogi, ale jestem zadowolony z jej twarzy.
Click to see full-sized imageKiller:
ma nieskończone dłonie (ciekawe czy kiedyś je dokończe
Click to see full-sized imageRe: [PL] Przemo i ulepki
No tak właśnie myślę też... To jest ona? Wiesz, dla mnie na pierwszy rzut oka to zwykły chłop-zombie z zaawansowaną ginekomastią...przemo wrote:Zombi mama:
Zła anatomia...
Drugi model jest lepszy! Wyraźne detale, dokładnie rzeźbienie. Maska jest spoko! Tylko z tyłu jakiś taki "pełny" mi się wydaje, zwłaszcza w spodniach
to fajnie, że Ci się bardziej podoba drugi model!
Powstał jako drugi, a że ciągle się uczę to kolejny model staram się żeby był krokiem ku lepszej jakości, więc chyba mi się udało 
Zombi nie będę nawet bronił
A co do Killera to ma za nisko tyłek
Dlatego wydaje się jakby miał kupę w gaciach. Plecy też obwisłe wyszły, jak dla mnie anatomia i muskulatura to najcięższe tematy w rzeźbieniu. Zauważcie jak są rzeźbione chociażby figurki GW -> zaburzona anatomia + jak najmniej gołego ciała. A jak już jest gołe to wygląda po prostu źle.
Model w dynamicznej pozie z widoczną muskulaturą, dobrze napiętymi, rozłożonymi, rozciągniętymi mięśniami to jak dla mnie szczyt umiejętności
Zombi nie będę nawet bronił
A co do Killera to ma za nisko tyłek
Model w dynamicznej pozie z widoczną muskulaturą, dobrze napiętymi, rozłożonymi, rozciągniętymi mięśniami to jak dla mnie szczyt umiejętności
Ma tam jak się uda szpary pozalepiać Milliputem i dokładnie wyrównać, to się cieszę 
drugi ma właściwie wszystko fajne poza maską, która jest taka... no, nie trzyma poziomu.
mięśnie fajne, fałdy na portkach fajne, nawet kalosze niezłe.
dłonie to zakładam, że taki wczesny WIP, bo wyglądają jak jakieś porwane przez wściekłego psa strzępy dłoni
a zombi-mama nie jest może zbyt kobieca ani urodziwa, a wielkie dłonie rażą dopiero po chwili. jak na początek to jest bardzo dobra, ale na szczęście ten jej następca pokazuje, że się rozwijasz.
ale z maską coś zrób... dobra?
mięśnie fajne, fałdy na portkach fajne, nawet kalosze niezłe.
dłonie to zakładam, że taki wczesny WIP, bo wyglądają jak jakieś porwane przez wściekłego psa strzępy dłoni
a zombi-mama nie jest może zbyt kobieca ani urodziwa, a wielkie dłonie rażą dopiero po chwili. jak na początek to jest bardzo dobra, ale na szczęście ten jej następca pokazuje, że się rozwijasz.
ale z maską coś zrób... dobra?
Sławkowi maska się podoba
Dłonie tak naprawdę zrobione są tylko żeby trzymały łom. Nie było jak ich wyrzeźbić przed wypieczeniem Fimo. A po wypieczeniu już nie chciało mi się ich rzeźbić
Może kiedyś dokończę ręce (miał mieć rękawice) ale jak na razie wolę porzeźbić sobie coś nowego
Tym bardziej że z tymi ludkami nie za bardzo mam co zrobić - będą stały niepomalowane na półce.
Dłonie tak naprawdę zrobione są tylko żeby trzymały łom. Nie było jak ich wyrzeźbić przed wypieczeniem Fimo. A po wypieczeniu już nie chciało mi się ich rzeźbić
No to ubieramy kolegę w skórkę i powoli ubranka. Na razie zarys całości, potem będę wracał do szczegółów. Chodzi mi o utrzymanie anatomii - czyli chyba najcięższej rzeczy dla początkującego. Co myślicie o anatomii na razie??
Jak dla mnie trochę przygrube ręce, i chyba przydługi tułów jak na goblina? Na razie wygląda jak człowiek ale o to bym się nie martwił na razie

Jak dla mnie trochę przygrube ręce, i chyba przydługi tułów jak na goblina? Na razie wygląda jak człowiek ale o to bym się nie martwił na razie

Goblin raczej skończony. Jeszcze nie wypieczony, więc może jeszcze jakieś mini poprawki będą. Efekt końcowy możecie zobaczyć tutaj:
viewtopic.php?f=13&t=3279&p=136660#p136660
viewtopic.php?f=13&t=3279&p=136660#p136660
No to pora na kolejnego ziomka
Na razie szkielecik, bo jakoś trzeba zacząć

Trochę boję się, że przesadziłem z długością odcinka udowego. Ale z drugiej strony górna ich partia to będą biodra. Jak mierzyłem szkielecik to wszystko było wporzo, zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Trochę boję się, że przesadziłem z długością odcinka udowego. Ale z drugiej strony górna ich partia to będą biodra. Jak mierzyłem szkielecik to wszystko było wporzo, zobaczymy jak wyjdzie w praniu