@Marta: nie rozumiem dlaczego w swoim poscie podpierasz sie cytatem z mojej wypowiedzi skoro piszemy o dwóch różnych rzeczach: Ty o frekwencji i ilosci prac na konkursie a ja o tym ze nie podoba mi sie jak potraktowano kategorie duzy model..Marta wrote:dla mnie to jest raczej 'zarzut' czy tez specyfika polskiego swiatka figurkowego w tym momencie. Jesli na konkursie jest np 40 prac w 5 kategoriach to daje nam srednio 8 prac na kategorie, no ale niestety tylko srednio, bo zwykle najwiecej jest w singlach fantasy i sf, a na taki duzy model moze przypasc tych prac 3, 4 i co wtedy? prawie kazdy jest 'wygrany', ale to jak nagroda za uczestnictwo... chyba troche mniej cieszy niz taka wywalczona w prawdziwej konkurencji z innymi modelami.kacpero wrote: to moj jedyny 'zarzut' wobec konkursu i regulaminu, poza tym wszystko jest cacy i mam nadzieje ze zobaczymy sie w Warszawie jak w najwiekszym gronie
Bardzo bym chciala, zeby mozna bylo spokojnie zrobic oddzielnie pojazdy, skale 54mm i np popiersia czy dioramy, ale mysle ze najwczesniej za rok, jak sie przylozymy wszyscy i bedziemy dalej budowac marke polskich konkursow.
Aktywnych konkursowo malarzy w polsce nie rozmnozymy na sile, ale mozna probowac rozpropagowac konkurs poza jej granice (przynajmniej jeden miec miedzynarodowy, sztandarowy;p). Tyle, ze to samo sie nie robi niestety.
peace
m
albo niedokladnie przeczytalas moja wypowiedz albo ja nie wyrazilem sie dosc jasno..
efekt jest jednak taki ze wmanipulowalas moje slowa w inny kontekst..
napisze wiec wyraznie:
slowo 'zarzut' w moim poscie nie dotyczy zaleznosci ilosci zgloszen do ilosci kategorii..
ilosc kategorii jest podyktowana dazeniem do zwiekszenia konkurencyjnosci w ramach danej kategorii, checia unikniecia kategorii ze znikomą ilościa prac itd. i doskonale to rozumiem..
moim zdaniem popsuto kategorię 'duzy model' umozliwiajac wystawianie w niej bardzo roznych typow prac.. nie twierdze ze bedzie to mialo negatywne konsekwencje w tegorocznej edycji ale istnieje ryzyko ze przy duzej roznorodnosci zgloszen 'duzy model' bedzie jakims dziwactwem..