[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM
Dobra robota, jedna z ciekawszych moim zdaniem prac na konkursie. Ładnie pocisnąłeś : )
Aha, poproszę o linki o których rozmawialiśmy w drodze powrotnej =]
Model jest pomalowany porządnie, równo i solidnie. Kolorystyka jest bogata, ale jednocześnie nie taka pstrokata i dyskotekowa. Bardzo mi się podoba malowanie skóry i dbałość o detale. Zwierzak na podstawce również dopełnia całości i jest dowodem na to, że nie tylko samemu szamanowi poświęciłeś całą uwagę, ale skupiłeś się na tym, by całość nie miała błędów. Oczywiście w tej kategorii nie chodzi o ocenianie podstawki, ale wiadomo, że jest nieodłączną częścią modelu i dobrze jest, gdy malarz również o to zadba, nadając odpowiedni klimat i malując na poziomie nie ustępującym malowaniu modelu. Przy tym podstawka nie odciąga uwagi od modelu, nie jest przesadzona i nie jest za biedna. Po prostu odpowiednia.
Mam jednak osobistą uwagę i o tym też rozmawialiśmy na konkursie przy ocenie: na lasce te wzorki mogłyby być też odrobinę podkręcone, bo mają w sumie tylko jeden kolor. Nie razi to prawie wcale, ale jednak jest to element, który lekko odstaje od reszty.
Poza tym praca od początku wpadła nam w oko i była jedną z tych bardziej wyróżniających się w tej kategorii. Płaszcz z tyłu dałeś fioletowy i pasuje tam dobrze. Gdybyś dał wnętrze fioletowe (widok od przodu), byłoby o wiele gorzej, a tak jest świetnie.
Kolory ze sobą bardzo dobrze grają, farba jest nałożona bardzo równo i gładko, przejścia kolorów staranne i dokładne - zwłaszcza maska i te niebieskie "oczka" są super! No i pióra. Skóra także jest jednym z moich ulubionych elementów w całej pracy.
Gratuluję raz jeszcze I miejsca, no i Najlepszego Juniora! Jesteś żywym dowodem na to, że młodsi mogą śmiało walczyć ze starszymi w konkursie! Brawo
Mam jednak osobistą uwagę i o tym też rozmawialiśmy na konkursie przy ocenie: na lasce te wzorki mogłyby być też odrobinę podkręcone, bo mają w sumie tylko jeden kolor. Nie razi to prawie wcale, ale jednak jest to element, który lekko odstaje od reszty.
Poza tym praca od początku wpadła nam w oko i była jedną z tych bardziej wyróżniających się w tej kategorii. Płaszcz z tyłu dałeś fioletowy i pasuje tam dobrze. Gdybyś dał wnętrze fioletowe (widok od przodu), byłoby o wiele gorzej, a tak jest świetnie.
Kolory ze sobą bardzo dobrze grają, farba jest nałożona bardzo równo i gładko, przejścia kolorów staranne i dokładne - zwłaszcza maska i te niebieskie "oczka" są super! No i pióra. Skóra także jest jednym z moich ulubionych elementów w całej pracy.
Gratuluję raz jeszcze I miejsca, no i Najlepszego Juniora! Jesteś żywym dowodem na to, że młodsi mogą śmiało walczyć ze starszymi w konkursie! Brawo
To co Sławol napisał.
Od siebie dodam, ze przydałoby się mocniejsze zaznaczenie krawędzi.
Od siebie dodam, ze przydałoby się mocniejsze zaznaczenie krawędzi.
figurka wyrazista, dobrze zgrana kolorystycznie, poprawna technicznie (no, miejscami moznaby lepiej ;P )..
tak jak napisal Slawol malowanie zdecydowanie wyroznialo sie wsrod innych modeli..
gratuluje i czekam na nastepne prace na poziomie Wurzaga (lub wyzszym )..
na pewno bede sledzil temat
tak jak napisal Slawol malowanie zdecydowanie wyroznialo sie wsrod innych modeli..
gratuluje i czekam na nastepne prace na poziomie Wurzaga (lub wyzszym )..
na pewno bede sledzil temat
Stop competing with others. Start competing with yourself.
ja komentować nie będe bo nie widziałem na żywo ale gratulacje dostaniesz
Gratuluje !
Gratuluje !
Hej hej chłopaki i dziewczyny!
Przesyłam kilka zdjęć WiPa Dark Eldara w fioletowej zbroi, ach bądźcie wyrozumiali ponieważ namalowałem również swój pierwszy poważny freehand :
Oraz mała podstawka do SW:
Co sadzicie? ha ha porównajcie Dark Eldara na pierwszej stronie z tym
Pozdrawiam,
KeraM
Przesyłam kilka zdjęć WiPa Dark Eldara w fioletowej zbroi, ach bądźcie wyrozumiali ponieważ namalowałem również swój pierwszy poważny freehand :
Oraz mała podstawka do SW:
Co sadzicie? ha ha porównajcie Dark Eldara na pierwszej stronie z tym
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
pół roku czasu i ogrooooooomna różnica w jakości!
sam sobie i wszystkim innym bym tego życzył...
podstawka do wilka mi się nie bardzo podoba. takich było już wiele i do tego lepiej wykonanych.
za to eldar fajny - kolory ładnie grają, rozjaśnienia akcentują co się dzieje na modelu. nawet freehand udany (ten na lewej skroni, bo na prawej dużo gorzej).
ale powiedz - czy takie nierówne, jakby fakturowane, przejście kolorów na klatce piersiowej tego gościa i jego naramiennikach jest zamierzone? czy po prostu będzie gładzone dopiero?
sam sobie i wszystkim innym bym tego życzył...
podstawka do wilka mi się nie bardzo podoba. takich było już wiele i do tego lepiej wykonanych.
za to eldar fajny - kolory ładnie grają, rozjaśnienia akcentują co się dzieje na modelu. nawet freehand udany (ten na lewej skroni, bo na prawej dużo gorzej).
ale powiedz - czy takie nierówne, jakby fakturowane, przejście kolorów na klatce piersiowej tego gościa i jego naramiennikach jest zamierzone? czy po prostu będzie gładzone dopiero?
Będę wygładzał,ale nie wiem czy się uda lepiej glazować czy midtonować?mahon wrote:czy takie nierówne, jakby fakturowane, przejście kolorów na klatce piersiowej tego gościa i jego naramiennikach jest zamierzone? czy po prostu będzie gładzone dopiero?
Ach i może mi ktoś powiedzieć cos na temat midtonów?
Pozdrawiam,
KeraM
Głowy SW,przyznam szczerze że polubiłem malowanie samych główek
Co sadzicie ?
Pozdrawiam,
KeraM
Co sadzicie ?
Pozdrawiam,
KeraM
Szczerze jak dla mnie bardzo fajne. Druga głowa jest lepsza bo zrobiłeś ten zarys włosów na głowie a do tego fajniej wyglądają oczy i rozłożenie światła za to w pierwszej podoba mi się ta czerwona szrama idąca przez oko.
Średnio podoba mi się brona na pierwszej główce ale to może być wina zdjęcia i na gotowym modelu będzie wyglądała lepiej no i coś brodaczowi nie gra z oczami zwłaszcza prawym.
-RED
Średnio podoba mi się brona na pierwszej główce ale to może być wina zdjęcia i na gotowym modelu będzie wyglądała lepiej no i coś brodaczowi nie gra z oczami zwłaszcza prawym.
-RED