[PL] Golden Demon Francja 2011

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Re: [PL] Golden Demon Francja 2011

Post by Camelson »

kacpero wrote: im więcej powstanie takich prac, tym bardziej ekipa sędziowska nagnie się do trendów wyznaczanych przez malarzy (a nie odwrotnie)
Dokładnie! Też tak myślę!

Zresztą co z tego że GW narzuca jakieś ograniczenia typu "praca musi byc na regulaminowej podstawce", zauważ że nie tylko na GD są jakieś ograniczenia, po to na każdym konkursie powstaje regulamin, który przedstawia co mozesz a co nie. I tak jest na każdym konkursie od Duke of Bavaria do Hussara. Oczywiscie są to tylko ograniczenia techniczne a nie plastyczne, ale takowych na GD też nie ma. Wiec czy to Golden Demon czy inny konkurs to pokazać swojego sklia w malowaniu możesz zawsze i jak jesteś dobrym malarzem to zadne przeszkody typu fluff Ci nie przeszkodzą, a nawet ułatwią troche bo masz gotowy schemat, który i tak możesz sobie naginać :)
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Slawol wrote: A to może sobie pogadamy o tym, co? :D
no dobra :mrgreen: :mrgreen:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

GALERIA, GALERIA, GALERIAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

https://www.games-workshop.com/gws/conte ... =16700016a

Pracę Illusionripa (Karandras) to już chyba na CMON widziałem kiedyś... :think:

Enyłej, gratulacje, Stefan, za 2 statuetki!

I jakoś nie widzę tego popiersia Space Wolfa wśród zwycięzców, a obstawiałem miecz :bonk: Inne popiersie SM dostało srebro...

A przerobiona Hesperax z 1. miejsca WFB Single (mimo że model jest z WH40k) to mnie zmiotła z krzesła...

Niektóre fotki znów trochę przejarane są...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Ale fajna dyskusja! :clap:

Ja dodam tylko tyle:
- widziałem jak parę razy udało się przeforsować zwycięstwo prac, które nie wyglądały "typowo goldendemonowo". czasem było to na ostatnich GD w danym kraju ;)
- zgadzam się z Kacpero, choćby dlatego, że udowodnił że nie trzeba pomalować 'eavy metalowo i kodeksowo, żeby coś "ugrać"
- jak dla mnie to wcale nie trzeba jechać na konkurs po statuetkę. jeśli nie zgadzasz się z wytycznymi konkursu to albo nie jedź, albo się dopasuj, albo jedź licząc się z tym że nie wygrasz - ale skilla i tak doceni środowisko (na pewno zauważą, docenią i obsmarują godnie w necie!)

Karandrasa widziałem na żywo i w ogóle nie wygląda tak jak na tych fotkach. Te prezentowane kiedyś przez Stefana były dużo bliższe rzeczywistości...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Illusionrip ma zdecydowanie klątwe drugiego miejsca :D To już chyba 7,8 srebro? :mrgreen: Mi się bardzo podoba praca Bena Kometsa, ale ja ogólnie lubię jego pracę więc chyba to też ma znaczenie :mrgreen: No i Remy uważam, że zagiął! Jego i Muhaniego dioramy zdecydowanie są na topie 2011 a to dopiero maj! Historia jaką opowiedział w tych kilku plastikach jest powalająca!
mahon wrote: - jak dla mnie to wcale nie trzeba jechać na konkurs po statuetkę. jeśli nie zgadzasz się z wytycznymi konkursu to albo nie jedź, albo się dopasuj, albo jedź licząc się z tym że nie wygrasz - ale skilla i tak doceni środowisko (na pewno zauważą, docenią i obsmarują godnie w necie!)
Ja np. chcę pojechać, żeby zobaczyć pracę na dobrym poziomie, załapać się na pokazy malarskie, i ogólnie sprawdzić to wszystko samemu. Nie ma szans żeby wyrobił się z projektem do warhammer monster i warhammer unit, więc jadę tylko z jednym modelem do lotra, którego oczywiście mam zamiar zrobić najlepiej jak potrafię, ale nastawiam się na finał, nic więcej.

Peace! :D
przemo

Post by przemo »

Gratki Stefan!! Kupa roboty nad ta dioramą, chciałbym zobaczyć zbliżenia!

No, prace trzymają poziom, jeden z lepiej obstawionych GD jaki pamiętam.

Mi bardzo się podoba 3. miejsce w WFB - ten Ogryn od blood bowla. Nie wiem na ile jest to rzeźba GW a na ile konwersja, czy w ogóle rzeźba własna ale baaaardzo mi się podoba dynamizm i w ogóle cała poza modelu. :)

Ale w lotrze to jakieś cienkie te prace - albo takie fotki. Ale coś cienko wyglądają :roll:
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Kuzyn wrote:No i Remy uważam, że zagiął!...Historia jaką opowiedział w tych kilku plastikach jest powalająca!
Rozwala mnie zwłaszcza scena w tunelu pod miastem i przerażenie tego wieśniaka przy kracie :clap:

Parę klołs apów z "cynamona" ;)

ImageClick to see full-sized image

I widok ogólny:

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

ta diorama wgniata klimatem WFB, arcydzielo
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

we francji tez bida z nedza, zupelnie jak w hiszpanii...eehhhh...

ale i tak brawo Stefan!
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Kuzyn wrote: :bonk: crystal brush mógł przymić demona, a niestety okazał się totalną klapą pomimo świetnego zaplecza we wszystkich kierunkach, stąd pytanie dlaczego najlepsi malarze mieliby się buntować przeciwko Games Workshopowi?

Okazał się klapą? Zdecydowanie czegoś nie wiem :doh: Dlaczego klapą?

Slawol wrote:W zeszłym tygodniu byłem w kinie na relaksacyjnym odmóżdżaczu "Thor 3D"
A ja byłam na 5D - opluło mnie i wywiało. Polecam kurtki przeciwdeszczowe :doh:
-- Ańa

Image
Post Reply