[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mr_Denial

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by mr_Denial »

Ctan wrote: ImageClick to see full-sized image

Wiem, że tak to ma wyglądać ale nie mogę tego przecierpieć :doh:
Heh, mi cukierki się podobają. Malowanie to kwestia gustu ;).

Natomiast co do powyższego arta, to muszę zgłosić zażalenie, że choćby (cytuje) "Skały srały", to w życiu te modele nie będą tak wyglądały,
bo rzeźba jest tak zrobiona, że felusie do GW wyglądają jak zabawki dla dzieci - głowa nie dość, że za duża to jeszcze w pasie, wielkie ręce, także oni z defaultu mogą u Disneya występować :bonk:
No daleko im do tego "heroic" :D
Kylo

Post by Kylo »

Jak w takiej małej skali są figurki to nie spodziewajcie sie że proporcje będą tak idealnie zachowane. Przy tej skali ciało ulega uproszczeniom. Sam art mi się bardzo podoba, no ale faktycznie ci żołnierze wyglądają jak... małe dzieci ?
JerzyK

Post by JerzyK »

Trzeba powiedzieć, że ogólnie space marinsi są raczej komiczni. Daleko im do Infinity, gdzie proporcje ciała są chyba najlepsze z możliwych.
Gdyby chociaż Forge World wydał takiego termosa jak na szkicu, to bym się skusił ;)
szczurek_

Post by szczurek_ »

Nie no caly oddzial bedzie prezentowal sie bardzo dobrze :clap: Jedynie czepialbym sie podstawek ktore sa takie proste ,ze ... :wink:
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

brawa za technikę :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mi tam się te słitaśne cukieraski podobają. czyste, aż świecące! :clap:

inna sprawa, że takiego zmasakrowanego i w true-scale to bym też chętnie zobaczył... :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Osetin

Post by Osetin »

Ci grey knight'si są najlepszymi z tych jakie widziałem (a widziałem sporo), są tak czysto wymalowani że aż się trudno patrzy! :o
Są przecudowni, a jeżeli dojedzie do oddziału jakiś bohater (np.kaldor draigo) to moim zdaniem będzie to oddział na Golden Demona!
Mogę się zapytać czy malujesz ich dla siebie czy na zamówienie lub sprzedaż?
Szacunek wielki u mnie, naprawdę przepiękne te figurki.
Pozdrawiam , Oss
REDAV

Post by REDAV »

Osetin wrote:Ci grey knight'si są najlepszymi z tych jakie widziałem (a widziałem sporo), są tak czysto wymalowani że aż się trudno patrzy! :o
Są przecudowni, a jeżeli dojedzie do oddziału jakiś bohater (np.kaldor draigo) to moim zdaniem będzie to oddział na Golden Demona!
Mogę się zapytać czy malujesz ich dla siebie czy na zamówienie lub sprzedaż?
Szacunek wielki u mnie, naprawdę przepiękne te figurki.
Pozdrawiam , Oss
Fajnie że się podobają chociaż wiem że mają sporo niedoróbek ale to głównie przez brak cierpliwości i konsekwencji w malowaniu. Co innego malować jednego a co innego pięciu. Kaldora Dragio domaluję ale po tym jak pomaluję Demon Princa bo muszę sobie od Grey Knightów odpocząć. Modele termitów maluję na sprzedaż na ebaya. W sumie muszę ich jeszcze skończyć ale puki co staram się wykurować i nie mam głowy do malowania :cry:.
Image
REDAV

Post by REDAV »

Wreszcie przewalczyłem tych termitów i moge wam zapodać fotki. W sumie mógł bym ich jeszcze poprawiać ale już wole skończyć z tym tematem i iść dalej a czasami tak jest najlepiej.

Justicar
Image
Apotecary
Image
Psycanon
Image
Kolo z laską :D
Image
Baner
Image

Mam nadzieję że jakoś wybroniłem się z tego tematu. Ciekawe co powiecie hehe.

Puki co zacząłem prace nad Demon Princem i w sumie na banerze paladyna przetestowałem już kolor skóry jaki zrobię na DP.

-RED
Last edited by REDAV on 13 Jul 2011, o 18:10, edited 2 times in total.
Image
Osetin

Post by Osetin »

Na kuracje najlepsze sa washe Gamesworkshop'a :lol:
Ale tak na serjo to bardzo ciekawie sie twoje prace oglada, sa naprade na bardzo wysokim poziomie .
Pierwszy raz spotykam sie z czyms takim , zeby czlowiek z wieksza przyjemnoscia i latwscia malowal NMM ,a nie jak normalni ludzie ,metaliki :lol:

A co do tych juz skonczonych terminatorow to:
Sa kosmiczni, nie z tego swiata, systemu itd!
Sa po prostu piekni! :clap:
Ile za nich chcesz? muwiles ze ich sprzedajesz na ebayu, ja ich kupie :!: :P
Pozdrawiam i mowie serjo !
Post Reply